XXXXX

Sen vazgeçersen, hak etmeyen biri kazanacak!


AK Parti dört koldan sahalarda… Gerçi hiç ihmal etmediler alan çalışmalarını. Ama dünkü programın hakkını teslim edelim. Onlar dört koldan üye yaparken basın olarak biz tek yönden takip etmeye yetişebildik ancak. İşin şov kısmını ihmal etmiyorlar ama sadece bununla da yetinmiyorlar. Partinin aday adaylarından önemli bir kısım halen daha ısınma turlarında. Başkanlığa aday adayı olup olmamakla ilgili kararsızlıklar da dikkat çekiyor. Midyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan da olmak var… Bir aylık sürenin sonunda bu konuyla ilgili daha kesin veriler olacak elimizde kuşkusuz. Parti karar organları aday adayı furyası içinden bir isim üzerinde, ne şekil ve koşullarda karar verdiğini teşkilatlara iletecek.
Karakaş ilçe başkanı olmanın rahatlığıyla daha serbest hareket ediyor. Dünkü İstanbul İl Başkanlığı Kadın Kolları çalışmasının Silivri ayağında "Yeni Türkiye için bir üye daha” nın faaliyetleri sürdürülürken meydana gelen yoğunlukta Karakaş’ın görüntüleri ilişti gözüme. Hani bir söz vardır, "Sen vazgeçersen hak etmeyen biri kazanacak…” der… Karakaş, dört yıldır teşkilatı idare ederken hissettiği yalnızlığa üzülmeyi bırakmış, bugünkü kalabalığa sevinemiyordur. Dört yıldır aldığı mesafeyi, 4 ayda hiçbir aday adayının normal koşullarda geçemeyeceği aşikar. Tepeden ya da uçakla (Karakaş yürüyerek geldi, belki araba kullandı ama uçmadı; ama hızlı ama yavaş karış karış geçti alması gereken mesafeyi) yola çıkmadığı sürece… Bir yere tepeden inmek oranın tabanında, eteklerinde olup biten ve yaşanan sorunlardan, duyulan hassasiyetlerden bir haber olmak demektir. Bu her durumda böyledir. İster şirkete inin, ister partiye isterseniz de bir sokağa. Kulağıma gelenlere göre AK Parti’de bir çok aday adayı "Karakaş aday olmak istiyorsa beni ikna etmek zorunda” diye bakıyor meseleye. Madalyonun bir diğer yüzü daha var; Aday olmak isteyen herkes de Karakaş’ı ikna etmek zorunda. Teşkilat ve parti bağlılığı bir yana, bugünkü ekibin toparlayıcısı, mimarı büyük ölçüde Karakaş. Metin Karakaş’ın üstün meziyeti olarak da bakmayın, onun yaptıklarını 4 yıldır kim yapmış olursa olsun aynı şey geçerli olacaktı.
AK Parti’den en sık yükselen söylemler "İlçe Başkanları aday olamayacakmış”, "Seçim kaybedenler bir daha aday gösterilmeyecekmiş”Hedefte iki isim var; Biri Karakaş diğer Hüseyin Turan. Bu da en güçlü aday alternatifi olduklarının göstergesi. AK Parti bir karar verecek kuşkusuz. O zamana kadar da şansını arttırmak için tüm aday adayları ellerinden geleni yapacak.

YORUM YAP