Sevginar Sali

Sarıgül fırtınası


İstanbul’un sonucunu bilmiyorum ama İBB adaylarının Silivri neticesi dün belli oldu sanıyorum. Kadir Topbaş’ın gelişi ile ilgili kendi partilileri bile katılım ve ilgi azlığı konusunda tatmin olmamışken, dün heyecan dozunun da tadını aldık. Topbaş bu manzarayı görürse, özellikle çok sevdiği iki belediye başkan aday adayını gözlerinden öper! (İsim vermediğime göre ikazlara uymuş oluyorum : )))
Taktım mı takıyorum, bu huyumu da aslında hiç sevmiyorum ama Mustafa Sarıgül’ün hakkındaki önyargıları yıkmak, kırmak konusundaki azmini takdir etmemek de mümkün değil. (Hayatını anlattığı kitabı okuduktan sonra gardım epey düştü gerçi. Bir tane daha yazdırırsa bütün önyargılarımı ayakkabı kutusunda dolabımın en ücra köşesine tıkacağım : )))
Öyleydi böyleydi CHP’nin İBB adayı oldu. (Bazı becerikli siyasetçilerimiz ilçeye aday olamamışken…)
Eğitim-Sen’li bir hocamız sordu dün Sarıgül’ü izlerken Silivri Meydanı’nda yan yana: "Kazanır mı?”
Bence kazandırmak için çok sayıda hevesli kişi ve kesim var!
"Hiç siyasi konuşma yapmadı?” dedi bir de hocamız… Tansu Çiller, ekonomi profesörüydü. Seçim alanlarında yaptığı konuşmalara bakın; "Ben sizin bacınızım. Herkese üçer anahtar dağıtacağım…” (Ev-araba, üçüncüsü neydi ki? İşyeri anahtarıdır, yat anahtarı olacak değil ya!)
Sarıgül’e dönecek olursak…
Kazanmak için yaptıkları halkta karşılık buluyor. "15 yıldır bu çarşıdayım, bu meydanda toplanan insanlara bu kadar tek tek dokunan (konuşmasıyla) siyasetçi görmedim” dedi, görüşlerini önemsediğim biri… Evet, bir parti adına belli misyon yüklenen siyasetçinin kimseyi ötekileştirmemesi, hatta ‘diğerleri’ sayılacak kesime ulaşmak adına çabasını daha çok hissettirmesi; farklı ve etkileyiciydi.
Alıştığımız tarzda ne siyaset yapıyor ne CHP’li… En üst perdeden CHP’li olsa bu değil İstanbul’da Silivri’de bile tek başına yeterli olmuyor artık seçim kazanmak adına… Bunu kabul etmek gerekir… Belli bir kesimi tatmin etmekten ziyade olabildiğince geniş bir tabana hitap etmeyi önemsiyor. En alttan yukarıya doğru toplumun tüm katmanlarına ulaşım konusunda istikrarlı bir seyri var. Motivasyon, enerji ve heyecan yaratma başarısı tartışılmaz. Sadece sahneler değil alanların da coşkuya ihtiyacı var anlaşılan!
Dün Uğur Mumcu Meydanı’nda o kadar farklı görüşte insanlar vardı ki… İlgi uyandırmayı başarmak bir adımsa, sizin fikirlerinizi dinlemek için toplanan insanlara onların farkında olduğunuzu hissettirmek yolun yarısıdır.
2009’da da gelmişti Sarıgül Silivri’ye… İBB adayı değildi tabi o zaman. Uğur Mumcu Meydanı’nda 30 kişiye hitap edip gitti. Dün CHP’nin İBB Başkan Adayı olarak gelmesinin anlamı da, farkı da hissedildi. Ve Işıklar, 2009’da da 2014’te olduğu gibi partisinin İBB adayı bakımından şansı yakaladı. Fırsata dönüştürmek 30 Mart akşamı sandıktan çıkacak sonuca çok bağlı...

YORUM YAP