Engin Akın

Sakarya güzel memleket

İnsanları bir arada tutan en önemli unsur şüphesiz doğadır.

Ne güzel bir dünyada yaşıyoruz ve memleketimiz muhteşem. Şükürler olsun ki bu toprakları bize emanet eden atalarımız var.

İnsan görmediği, tatmadığı, dokunmadığı ve bilmediği herhangi bir şeyi sevebilir mi? Sevmediği bir şeyi de koruyabilir mi?

Şu an bulunduğumuz mekân o denli yüce ki bütün vahşiliğiyle, hırçınlığıyla, zorluklarıyla tek kelimeyle kusursuz.

Böyle bir çevre, bir insan üzerinde etkisini hemen gösterir. Onu doğrudan alır ve varoluşun yapı taşlarına götürür. Toprak, su, hava ve çevresindeki bütün varlıklarıyla buluşturur. Bu deneyimden yoksun kalan insan yerini yurdunu unutur. Yaşamının bağlı olduğu büyük örgüden uzaklaşır ve kaybolur.

Şurada oluşan anın bana verdiklerini sizinle paylaşmak istiyorum...

Sonsuzluğu hissedebiliyor ve sonrasızlığı tasavvur edebiliyor insan.

Şaşkınlık duygusuyla çalkalanıyor içim, sakinleştiğimi, burun deliklerimin genişlediğini ve kalp atışlarımın düştüğünü, bütün kokuları tek tek ayrıştırabildiğimi, daha keskin görebildiğim ve kulaklarımın çok daha uzaktaki sesleri duyabildiğini, yaşama dair birçok gerçek unsurun açığa çıktığını hissedebiliyorum.

Bütün bunları yaşamış bir insanın bu yerden uzak kalması mümkün müdür? Şimdi daha iyi anlıyorum hayatı derinlerde yaşayan kültürle yetişmiş bir insanın şehirden kaçıp memleketindeki kırsala yeniden dönmesinin asıl nedenini.

Hafta sonu Sakarya'ya küçük bir kaçamak yaptık. İyi de yaptık.

Birbirine kenetlenmiş bir bütün olmuş küçük ama yüreği büyük bir il Sakarya.

Gün boyu çeşitli doğa aktivitelerinin ardından sonra maç heyecanını hep birlikte yaşadık Sakaryasporlularla.

Sakarya ve Sakaryaspor bambaşka bir duygu uyandırıyor insanın içinde. Havası muhteşem, doğası ve insanları ama futbol sevgileri daha bir muhteşem.

Günlük doğa serüvenin ardından iki arabalık kafile ile Sakarya Stadı'na geldik. Aman Allah'ım böyle bir atmosfer yok. Maçın başlamasına saatler kala bir insan kalabalığı stadın etrafını sarmaya başlamıştı bile.

Biz bile bilet bulmakta zorlanırdık saatler önce biletimizi almasaydık. Güzel bir maç ve kazanım oldu hem bizler için hem de Sakarya için.

Sakarya güzel bir şehir.

Sakaryaspor güzel bir takım.

Sakarya'da konu futbolsa akan sular durur.

Fenerlisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, Trabzonlusu hangi takımlı varsa Sakarya'nın maçı olduğunda hepsi Sakaryalı olduğunu hatırlıyor.

Ne garip değil mi?

YORUM YAP