Cemil Kenar

Roma’yı yakamadık!

İtalya ile oynadığımız açılış maçı 17 günlük corona kapanma günleri gibiydi, hiç çıkamadık tam kazanamıyorsan, kaybetme moduna girmiştik ki ikinci yarı kendi kalemize gol atarak açılışa katkıda bulunduk. Sonrası açık kapı günleri gibiydi. Maçın hakemiyle VAR hakemleri bizim lig hakemleri olsaydı 5'lik, 6'lık olmuştuk.

Aslında çok ümitliydik.

Beklentiler yüksekti ama bizim çocuklar o gün bir türlü maçın içine giremediler.

Biz televizyondan onlar saha içinden izledi.

Hakan Çalhanoğlu'ndan başka ben bu seviyenin oyuncusuyum görüntüsü veren oyuncumuz yoktu.

İki takım arasındaki fark ülkelerin para birimleriyle orantılıydı!!!

Ancak görüntü bizim milli takımın kötü takım olduğu anlamına gelmez. İtalya müthiş oynadı hiç oynatmadı.

Roma'da ortaya çıkmayan ruhumuz önümüzdeki maçlarda geri gelecek, ayaklar zemine daha sağlam basacaktır.

Maçlar kazanılır, kaybedilir bunların telafisi var. Birçok mucize geri dönüşlere şahit olduk. Ancak….

Kaybetseydik Eriksen'in geri dönüşü yoktu. İyi ki O da geri döndü…

Futbolun ekonomisi ve spor tabelası herkesin önceliği haline geldi.

Kendi payına düşeni alabilmek için tüm aktörler tüm limitlerini zorluyorlar. Bunların arasında en çok zorlanan futbolcular oluyor.

Hız yükseldi, süre kısaldı, alan daraldı, tempo çok arttı, maç takvimi çok sıkıştı, yeterli antrenman hazırlık yapılmadan masajla, takviyeyle maçlara çıkılmaya başlandı.

Pandemi şartları aşılar, ilaçlar, takviyeler derken sporcu bile olsa insan beyni, kalbi bazen yeter be kardeşim bu oyunu ne hale getirdiniz diye eylem yapıyor.

Neyse ki üst seviyede bir organizasyondu ilgili yetkililer hepsi üst düzeydeymiş ki Eriksen kurtuldu. Bu tür vakalarda hastanın kaybedilme oranı %80'miş. Çünkü özellikle yerel liglerde oyuncular vasıfsız masörlere, acemi sağlıkçılara emanet.

Bizde bu işler ihtiyaç halinde işe yarasın diye değil prosedüre uysun diye yapılıyor. Doktor kartıyla sahaya giren otobüs şoförü, idareci kartıyla giren antrenörler görev yapıyorlar.

Oysaki futbolun ekonomisini de spor tabelasını da etkileyen en önemli faktör futbolcudur. Dolayısıyla futbolcuları değerlendirirken attığı gol yaptığı asist kaçırdığı penaltı kaybettiği top sayısıyla değil de genel itibariyle tüm şartlara gösterdiği etki tepki açısından bakmak ve sporcu sağlığının her şeyden önce geldiğini bilmek gerekir…

 

YORUM YAP