Engin Akın

Planlı Eylem

Bundan sonra iç sahadaki tüm müsabakalarımızı Ortaköy Arena'da oynayacağız. Oynamak o kadar da zor değil saha olsun da gerisi sorun değil!!! Ya idmanlar bunları kimse hesaba katmıyor…

Bilindiği üzere Silivri Stadı önümüzdeki haftadan itibaren engelliler olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak. Güzel bir organizasyon olur dileğimle… Bu organizasyonun ilçeye kazanımı ne olur bunun hesabı kitabı yapılmadan girildi bu işe. Bu stadı kimler kullanıyor? İlçede faal olarak liglere katılan 21 kulübün alt yapısı ve A kadroları burayı düzenli olarak kullanıyor. Hiçbir altyapısı oluşturulup araştırılmadan bir iki kişinin egolarını tatmin için tüm kulüplerimiz o kadar zor bir döneme sokuluyor ki. Silivri Stadı’nın kapatılması demek tüm kulüplere ekstra masraf demektir. Gruplarında mücadele eden tüm takımların Ortaköy'deki stada gidip gelmesi idman yapması ayrı bir masraftır. Kaldı ki Ortaköy Stadı’nın da bunca yükü karşılayacak gücü yoktur.

Silivri İlçe Spor Müdürlüğü’nün adeta muhtırası gibi tüm kulüpler zulme yönlendiriliyor. Silivri ve Alibeyspor'u stattan atmak için gerçekleştirilen eylemde zararı ilçe sporu görecektir. Bana göre yapılacak olan bu organizasyonla ilçenin kulüpleri dışlanmış olup ilçeden dolaylı ve planlı olarak uzaklaştırılıyor olmaları düşündürücüdür.

Organizasyonun ilçeye getirisi ne olacak? Bir iki otelin 5-10 günlük doluluğu ile gelecek kazanımın yanında kulüplere yüklenecek olan bütçeyi hesap ettiniz mi hiç? Az evvel de bahsettiğim gibi Silivrispor ve Alibeyspor'u atmak için planlı harekettir. İlçe gençliğinin yarısından çoğunu bünyesinde barındıran iki güzide kulübe yapılanlar gâvur eziyetinden öteye gidemez.

Bir veli olarak düşünün hele, evladınızı Silivri Stadı’ndaki altyapı idmanına gönlünüz rahat gönderebiliyorsunuz da peki evladınızı Ortaköy'e gönderebilecek misiniz? Silivri'ye böyle bir eziyeti layık görenler sizlerin de evlatlarınız var. Böyle bir eziyeti siz göğüsleyebilecek misiniz? Ortaköy'de idman yapabilmek adına ilçeden kalkacak olan servise ne kadar güvenebilirsiniz? Güvendiniz peki o zaman idman yapan çocuklarımızın duş yapamadan terli terli evlerine yollamaya gönlünüz el verecek mi?

Ya bir de attığınız zaman mangalda kül bırakmıyorsunuz ya buna gülüyorum… Burada İlçe Spor Müdürü’ne tepkim var. Temeliniz beden eğitimi öğretmenliği hocam sorarım size ne yapacak bizim çocuklarımız? İlçenin tek işleyen stadını kapattırmakla elinize ne geçecek? Kulüpler arasında sizin için sadece kapalı salonun müdürü denilmesini bir ara açıklarsınız herhalde. Hocam be bir ara kapalı salondan çıkın da stattaki duruma el atın. Neler oluyor… Yine Sayın hocam sizin haberiniz olmayabilir ama Silivri Stadı resmi müsabakalara ve tüm idmanlara kapatılıyor, bunu biliyor musunuz? Hocam bir de Gümüşyaka'nın stadı, Çanta'nın stadı, Değirmenköy'ün stadı ne olacak? Bunlar da sizin sorumluluğunuzda değil mi? Bunlarla ilgili bir çalışmanız var mı?

En önemlisi Silivri'ye bir mühendislik harikası olarak yapılan İBB'nin stadı ne durumda? Sel sel dediler sel geldi geçti. Hatta selin geçtiği zaman zarfında başlayan inşaatlar bile bitti de stadın hala revizyonu yapılamadı. Hesapsız kitapsız işlerle uğraşmaktansa ilçenin sporunun gelişmesi için zamanınızı harcayınız. Oh ne güzel ya ilçe kulüpleri zulüm görecek var olan tesisler çürüyecek başkada laf etmem artık.

Benim derdim kulüplerin zaten maddi sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde dert üstüne dert çekmeleridir. Bir zamanlar bir kulüpler birliği vardı ne oldu? Ses sedaları çıkmıyor artık. Sesleri kesildi birden. Hatırlayanlar olacaktır bu yönetimin hiçbir işi beceremeyeceğini yazmıştım. Sayın Sırdaş biliyorum zor dönemdesiniz. Kimler tarafında nasıl ketenpereye getirilip dolandırıldığınızı da iyi biliyorum ama kişilere göre hareket etmeyiniz. Sizi maddi olarak zarara sokanlara karşı uyarımızı biz aylar öncesinden yapmıştık size… Yine yapıyorum siz siz olun ilçenin köklü kulüpleri ile ilişkinizi iyi tutun, malum önünüzde bir kongre var…

Sayın Kaymakamım A. Mesut Demirkol, bir an evvel duruma el atmanız lazım gelir. İlçenin gençliği için tek spor yapılan alanın kapatılmasına sessiz kalmanıza kimse anlam veremiyor. Ortaköy stadı ne resmi müsabakaları kaldırabilir, ne de ilçe takımlarının idmanlarını. Silivrispor 6, Alibeyspor 6 ve diğer takımlarımız da en az ikişer üçer kategori ile müsabakalara hazırlanıyorlar. Bunların Ortaköy'e gidiş gelişlerini Kaymakamlık bütçesi mi yoksa İlçe Spor Müdürlüğü bütçesi mi karşılayacak? Zaten üç beş kuruşla hayatlarını idam eden kulüplerin üstüne yüklenen külfeti varın siz hesaplayın…
En basit hesapla Çavuşlu'dan kalkıp Ortaköy'de idman yaptığınızı düşünsenize bir. Sadece düşünün… 

YORUM YAP