Sevginar Sali

Ortalık toz duman...

Silivri’de ortalık toz duman. Hangi meselenin ucundan tutsanız elinizde kalması garanti.
Ben asıl depremi geride bıraktığımızı sanıyordum meğerse onlar artçıymış! İnsan dengesini kaybetmeye görsün, en ufak bir rüzgara bile dayanması, karşı koyması zor olur.
Özcan Işıklar açısından baktığınızda daha dört senesi var… AK Parti’de ciddi bir rakip potansiyeli görünürde yok. Hissettirenleri parti kendi hallediyor zaten; kimini ihraçla sınıyor, kimilerin hevesini başkasına bırakmadan tuzla buz etme becerisini tartışılmaz olarak ortaya koyuyor.
Parti içinde yeni nesil temsilcileri arasında Işıklar’a kafa tutacak gücü kimse kendinde kolay kolay bulamaz, eskiler daha önce denedi; sonuç ortada.
Yani mevcut durum ve görünürde Işıklar’ın koltuğunu tehdit eden tek kaynak; kendisi! Ne yaparsa kendisi, kendi kendine yapacak!
Görev süresi ve yeniden seçilme konusunda tüm bu avantajlara sahip olarak; paşalar gibi istediğini yapar yaşadığı gündelik, kısmi sıkıntılar umuru olmasa da olur ama o huzursuz bir kişilik, çevresinde olup bitenlerin neden-sonuç ilişkisi ne olursa olsun göz ardı edecek kişilikte biri değil. "Umurumda değil” tavrının altında iliklerine kadar olup biteni, hakkında yazılıp çizileni, söyleneni, yapılanı hissediyor, hatırlıyor.
Hata, konumundaki biri için zor. Kabul etsen bir dert, etmesen başka mesele…
Ama sizi öldürmeyen acının daha güçlü kıldığına dair sözün içinde barındırdığı gerçeğe ben inanıyorum. Silivri’de büyük bir çoğunluk Işıklar’ı olduğu gibi kabul etmeye müsait ama onun da bu sınırları zorlamaması, işin cılkını çıkarmaması gerek…
Tam ne ballı adam ikinci tarihi bina için bağışçı buldu, bu azimle üçüncüsü için de bulur derken işleri bu kadar insan kendi lehine nasıl çevirir demeyeceğim; kaza geliyorum diye bağırıyordu çünkü…
"Yaptım” derken gerçekleştirdiği eylemde bir kötülük, yanlışlık olmadığını anlatmaya çalışıyor… "Yine yaparım” kısmı boşa inatlaşmadan başka bir şey değil… Faydasız bir çaba yani…
***
‘Yazmayayım’ diyorum dönüp dolaşıp bütün yollar aynı adrese çıkıyor. Belediye Başkanımızın ‘Bırakın beni kendi halime’ deme lüksü yok. Her insan gibi dilediğini yapmakta özgür. Zaten yasa dışı bir şey yok yaptıkları içinde ama; neticeler mevzusu, kamu hizmeti, Silivri’nin şehri emini olaylara farklı bir gözle bakmamız, değerlendirmemizi zorunlu kılıyor.

Dönelim 7 Haziran’a… AK Parti görünürde en ciddi ve sistematik çalışmayı sergileyen parti konumunda. Genel anlamda şartlar lehlerine, yerelde işler tam tersine… Yine de yılmıyor, vazgeçmiyorlar… Ve karşılığını alacaklar… Hiçbir emek karşılıksız kalmaz çünkü.
MHP’nin Meral Akşener avantajını tek geçerim… İlçe yönetimi ne yapar eder bilmiyorum, Akşener’li bir tur çok şeyi kendiliğinden, kolayca halleder.
CHP’de hazırlıklar bitti sahalara çıkmaları an meselesi.

YORUM YAP