XXXXX

Olmak ya da olmamak!

Kimilerinin yokluğu, kimilerinin varlığı tartışma konusu. Ünlü İngiliz Edebiyat üstadı William Shakespeare’in ifade ettiği gibi; "Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu!”
Siyasetçi, halk ile devamlı yüz yüze olursa toplumun nabzını daha iyi tutmaya muvaffak olur. Düğününde, cenazesinde, sevincinde kederinde, kahvesinde, mevlidinde, acı ve tatlı gününde, okulunda, ibadethanesinde, spor sahasında sokağında, köyünde, yazlığında, yaylasında, ovasında halkıyla kaynaşman siyasetçiyi halk benimser, özümser ve ondan kendinden bir şeyler bulur.
Zaten bir insanı daha iyi anlamak için tanımanız gerekiyor. Siyasetçi kendisini tanıtmazsa, doğru anlaşılması önündeki engeller her daim önüne çıkar. Kişiyi tanırsanız, yaptıkları ve konuşmalarını daha doğru anlamlandırırsınız. Ağzından yanlış bir ifade çıksa, hareket sergilese bile karakteristik özelliklerinden yola çıkarak bu durumu yumuşatır veya olumsuz bir yargıya bağlamadan önce iki kez düşünürsünüz.
Örneğin siyasi çalışmalardaki önemli noktalardan biri de seçmene verilmek istenen mesajla, seçmenin algıladığı mesajın aynı olup olmadığı. Bakış açıları, bunların ardındaki bilgi birikimi ve tecrübe asla farklı kişilerde aynı düzeyde olmuyor. Algının önünde o kadar çok farklı etken var ki, günlük koşturmaca ve stresin içinde çok kolay birbirimizi yanlış anlayabiliyoruz.
Her daim hatırlanmasında fayda olan bir diğer konu; Umut verici bilgiler abartılarak yayılırken, umut kırıcı olanlar çabucak unutuluyor. Topluma kalıcı bir mesaj vermek istiyorsanız umut verici üsluptan yana tercihinizi kullanırsanız daha başarılı olursunuz.

KANOLA ETKİNLİĞİ BUGÜN
Türkiye'de bitkisel yağ açığı ihtiyacının karşılanmasında önemli bir yeri olan Kanola’yı çiftçilere tanıtacak ve teşvik edecek etkinlik 25 Nisan bugün saat 13.00’de gerçekleşecek. Tarımsal etkinlik, Sarten Ambalaj Seraları, Kınalı mevkii TEM bağlantı yolu üzerinde bulunan Kınalı Tarım İşletmelerinde düzenlenecek.
Üreticilerin gelir düzeyini artıracak yüksek verimli ve üstün kaliteli ürünler yetiştirilmesini hedefleyen Silivri Önder Çiftçi Dayanışma Derneği, Kanola Tarla Günü etkinliğine tüm Silivri halkını davet ediyor.


GÜNÜN SÖZÜ
Kazandıklarım bitti, yitirdiklerim kaldı.
Söylediklerim gitti, dinlediklerim kaldı
Bir bilmek ülkesinin, düşün iline vardım.
Öğrettiklerim gitti, öğrendiklerim kaldı.
Özdemir Asaf

YORUM YAP