Engin Akın

O tavşanı herkes gördü artık

Hafta sonu oynadığı oyunla parmak ısırtan Silivrispor aldığı puanla adeta hayata tutundu. Kendi sahasında ve seyircisinin önünde adeta var olma savaşı içinde mücadelesini sunarak üç puana uzanan ilçenin takımı bir basamak daha yükseldi ve tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

Sezon başından beri bir türlü istediği oyunu sahneleyemeyen takım adeta patlama yaptı.

Defans oyuncuları, orta saha ve hücum hattı tam bir uyum içinde canla başla mücadele etti. Bu şekilde baskılı oyununu sürdürdüğünde ise karşısında kimse duramaz.

Maça hızlı başlayan Silivrispor baskılı oyunu ile rakibini bile şaşırttı. Daha ilk dakikalarda artan baskı rakipte strese neden oldu. Hele Vahit Yaşar'ın müthiş frikiği gol olsa bile hakem tarafından sayılmamasına takılmadık fazla. Akabinde Ufukcan ile yakaladığımız net pozisyon vardı ki gelen golün habercisi niteliğindeydi.

Sonra defans oyuncusu Mehmet Albayrak çıktı sahneye ve kornerden gelen topa iyi yükselerek mükemmel bir kafa vuruşuyla ağları havalandırdık. Yine sonra kaçırdıklarımızla ilk yarı tamamlandı.

İkinci yarı yine üstün oynayan bizdik.

Maçı tek kaleye çevirdik.

Zaman zaman Nevşehir ataklarında da zorlanmadan bertaraf etmesini çok iyi bildik.

Az hata yapan olduk.

Her zaman ki gibi çok kaçıran da bizdik.

Ama her kaçırdığımızdan sonra bir yenisinin gelişmesi bize gelecek olan ikinci golün sinyalini verdi. Nitekim sezon başından beri bir türlü istenilen performansı yakalayamayan Taner Gürsoy golünü yazdı ve hem o hem de tüm tribün huzura kavuştu.

Taner'e golünü alda at diyen ise Gökhan oldu.

Orta sahada ise tam bir kabus olduk Nevşehir'e top görmediler, göstermedik.

Kaptırdığımız topta bile rakibe üç kişi ile bastık ve bunalttık.

Sonrasında ise vurduk Nevşehir'e ve gönderdik.

Maç bitiminde bizi alkışlayan bir Nevşehir vardı tribünlerde, onlara da teşekkür ederiz.

Uzun bir zamandan sonra ilk kez sevinç fotosu çekmenin hazzını yaşadım.

Unutmaya yüz tutmuş bir mutluluk gibiydi.

Bir ara sevinçten foto çekmeyi bile unuttuğum olmadı da değil.

Kim ne derse desin futbol skora endeksli bir oyundur.

Sahada ne yaptığınızdan ziyade tabelaya ne yazdırdığınıza bakıyorlar.

Nevşehir maçında ise oyun içinde bol pres ve baskı vardı, oyun ise ne anladığınıza ve beklediğinize göre değişkenlik gösterebilir.

Skor aldık mı kardeşim o ka…

Belki şimdi zamanı değil ama olsun iki kelime etmeden geçemeyeceğim, salladığın Taner, Gökhan, Yunus, Vahit nasıldılar? Beğendin mi?

Bu arada maçtan önce şapka ve tavşan paylaşımım vardı, anlayan anlamıştır ama anlamayanlar için hatırlatayım, ben o şapkanın içindeki tavşanı sezon başında da görmüştüm ama o i..ne tavşan çıkmak istemediyse bunda benim suçum yok dimi yani…

YORUM YAP