Sevginar Sali

Ne iyi geldi...

Cuma günü, Pazartesi oturumundan sonra Silivri meclisinde ‘dolu yağışı' bekleyenlere iktidar ve muhalefetimiz tatlı bir ‘yaz yağmuru' geçişi sundu : ) Hem büyümek ve gelişmek için ihtiyacımız olan şeyi aldık hem de oluşan gerginlik giderildi.
Ne iyi geldi…
CHP Grubu adına çok önemli bir görev yürütüyor bu dönem Süheyl Kırkıcı… Siyasette hep uzlaşmacı, iyileştirici, toparlayıcı görevler üstlendi ama bu dönemdeki sorumluluğu kolay görünmekle birlikte hepsinden hassas ve zor aslına bakarsanız!
Kırkıcı, muhalefet adına Cuma günü söz alırken çözüm bekleyen sorunlarımız ve sahip olduğumuz fırsatlara işaret ederken, dolaylı olarak “Bunlara odaklanmamız lazım” dedi; ki halkın beklentisi de tam olarak bu yönde.
Medya ayağına bakarsanız bize çatışma, kavga, gürültü lazım ama Silivri'nin ihtiyaçlarını göz ardı ederek bunu teşvik etmek hiç adil olmaz!
Her birimizin malumu ‘darboğaz'a işaret eden CHP sözcüsü, ‘tasarruf ederken hizmet kalitesinden, hele ki temizlikten' taviz verilmemesi gerektiği görüşünü yeniledi.
Belediye çalışmalarının aksayan yönleri ile bilgiler, şikayetler her dönem gelir, tabi ki bu dönemde de eksik olmuyor. Yaz dönemine denk gelmesi ve her zamankinden daha çok yazlıkçıyı bu sezonda bölgemizde ağırlıyor olmanın etkisi bu hususta göz ardı edilemez.
Başkan Volkan Yılmaz'ın ara ara çok yersiz bir alınganlık içine girdiğini şahsen de gözlemliyorum; ‘yolumuz yapılsın, ‘çöpümüz taştı', ‘otlarımız, haber vereli iki gün geçti biçilmedi' denilmesi onun belediye başkanlığı performansı ile şu an için birebir alakalı şeyler değil! Daha çok çıtayı ve beklentiyi fazla yükseltmesi ile bağlantılı. Silivri'nin konumu, belediyenin şartları, Yılmaz'ın başkanlığının daha 3. ayı! Hassasiyetine müteşekkiriz ama bununla çalışma moralini gölgelemesine hiç gerek yok! O aşamadan henüz çok çok çok uzak!
Kırkıcı'nın anlatmak istediklerine dönecek olursak;
*Ortak paydamız hizmet, yaklaşımımız iyi niyet!
Bence bu hususta; söz konusu tartışmada yer alan ne muhalefetin ne de Belediye Başkanının bir noksanlığı yok.
CHP'den bu kadar iyi niyeti iktidarı kaybetmelerinin hemen ardından şahsen beklemiyordum. Göstermeseler de ‘mazeretleri' olurdu. Ama büyük bir olgunluk içindeler.
‘Rencide olduklarını' belirten CHP Sözcüsünün ifadeleri arasına girerek, “Sorgulamıyor, suçlamıyorum olanı anlatıyorum” diyen ve devamında “Seçim sürecinde de sonrasında da hep etik çerçevede kaldım. Devri sabık aramıyorum. Benim gibi seçilerek geldiniz sizler de, kırmak, yermek gibi bir niyetim olamaz saygı duyuyorum… Her şeyi ve konuda şeffaf paylaşıma hazırım” ifadelerini kullanan Yılmaz, muhalefet temsilcileri ile ‘iyi niyet' hususunda başa baş yarışabileceğini ortaya koydu zaten.
Silivri'nin sorunlarını çözmek, ihtiyaçlarına cevap vermek için iktidarın da muhalefetin de çok çalışması gerektiği hususu tartışma götürmez!
Tüm bu tartışmadan öğrenmemiz gereken başka bir husus da şu oldu; kamu kurumlarının mal ve hizmet alım ihaleleri, özellikle olağan dışı koşullarda gerçekleşenler, takipte kalınarak şartların değişmesi ile revize edilmeli! Nasıl olsa kamunun imkanı denilip, önemsememenin kimi siyasi sonuçları ve idari sorunlara yol açmaları kaçınılmaz oluyor!
Bazı şeyleri özel ve iş yaşamınızın rahatlığı için prensip olarak kabul etmeniz gerekiyor… Aldığınız kararlar, attığınız adımların takibini bıraktığınız anda, aksayan yönlerine özensiz davrandığınızda sorunlar, sıkıntılar, kayıplar sizi istemediğiniz yerlere sürüklüyor, aşağılara çekiyor.
Hayatınızdaki hataların telafisi var ama önemsememek, boş vermek, çalışmamanın ancak bedeli olur!
İyi niyetle yaklaşan, emek harcayan, çabalayan insanların hayattın her alanında kredisi asla tükenmez. Siz bırakırsanız ipin ucunu onu sizin yerinize kimse tutamaz!
İyi haftalar herkese...

YORUM YAP