Şahin Dirik

Mümün Koçoğlu’na güveniyorum

Sıkı takipçilerimizden bilenler bilir. Genelde alenen tarafı olduğum konuları köşeme taşımaktan ve burada tartışmaya açmaktan nefret ederim, prensiplerime aykırıdır. Ancak zaman zaman bazı konular oluyor ki insanın içinden “bir şeyler yapmalıyım” yapmalıyım diye haykıran o ses prensiplerinizi ezip geçiyor. Yeri geliyor konu akışına bırakılamayacak, kendi haline terk edilemeyecek kadar önemli oluyor. Yeri geliyor çoğunluğun iyiliği, prensiplerinizin önüne geçiveriyor, geçmeli de zaten.
Benim için de yine öyle bir an geldi. İçimdeki ses günlerdir “bir şeyler yap!” diye haykırıyor bana. Konu çoğunuzun da tahmin edebileceği gibi artık iyice kapıya dayanan CHP Silivri İlçe Kongresi. Sizlerin de rahatlıkla gözlemleyebileceğiniz üzere Mümün Koçoğlu çalışmalarına potansiyel rakiplerinden çok daha erken başlayarak fazlasıyla yol almış durumda. Ben Sayın Koçoğlu'nu ayakları yere sağlam basan, pek çok siyasetçiye nispeten genç, Ekrem İmamoğlu gibi uysal ve kucaklayıcı bir yapısı olduğundan dolayı partiyi yeniden birleştirebilecek ve herkesi kucaklayabilecek, kin tutmayacak bir şahsiyet olarak gördüğüm ve tanıdığım için bu yarışta kendisinin yanında olma kararı aldım. Bunların yanı sıra geçmişte Silivri Belediyesi Meclis Üyeliği görevinde bulunduğundan şu anki CHP gurubuna mecliste doğru ve yapıcı muhalefet yapabilmeleri açısından iyi bir rehber olabileceğine inanıyorum. Ayrıca kendisi geçmiş dönem İBB'de de meclis üyesiydi. Şimdi CHP'ye geçen İBB'nin Silivri'ye yapacağı yatırım ve hizmetlerde aktif bir rol oynayabilecek potansiyelde biri gibi görünüyor. Benim kendisin bu yükün altından rahatlıkla kalkabileceğine dair bir şüphem yok. Kendisini canı gönülden destekliyorum. Bunu tüm üyelerimize de tavsiye ederim…
Diğer taraftan mevcut başkan Suna Göçengil'in tekrar aday olmama ihtimalinin her geçen gün arttığı her köşe başında dillendiriliyor. Ancak Özcan Işıklar ve ekibinden geriye kalanların yine rahat durmaya niyeti yok gibi görünüyor. Göçengil'in yerini alacak başka bir “Özcancı” aday aradıkları gayet iyi biliniyor. Umarım yanılıyorumdur ama sözüm ona üyelere güzel gelecek, olgun bir ismin arkasına Özcan Işıklar'ı gizleme operasyonu için zemin hazırlanıyor gibi hissediyorum. Üyeleri bu isimle kandırıp aynı zihniyetin partiyi elinde tutmasına izin vermek aymazlıktan başka bir şey olamaz! Bir Göçengil gitti bir Göçengil geldi durumu oluşmasının kimseye faydası yok! Değerli Silivrililer ve özellikle CHP üyeleri… Bilhassa yazımın bu kısmını çok iyi okuyun; Özcan Işıklar'ın adayının bırakın kongre kazanmasını, aday olabilecek cesareti bulabilmesine dahi izin vermeyin, vermeyin, VERMEYİN.
CHP'nin birleşmeye, kucaklaşmaya, barışmaya ihtiyacı var. Bu da ancak değişimle mümkün olabilir. Gerçek bir değişimle! Silivri'nin siyaset sahnesinin de o ekipten komple kurtulmaya ihtiyacı var. CHP'de Mümün Koçoğlu'na güvenmek şu anda yapılacak en akıllıca şey. Böylelikle 5 sene sonra o “malum” anlayışın belediye başkan adaylığı için yeniden hortladığını asla görmememiz biraz daha garantilenmiş olur.

YORUM YAP