XXXXX

Memiş, İşi Pişirmiş


Silivri Belediye Meclisi geçtiğimiz Pazartesi günü bir aylık aradan sonra toplandı. Hasret gidermek için gözleri CHP Belediye Meclis Üyesi Taylan Memiş’i arayanlar olmuşsa haber verelim; kendisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Bayburt ziyaretine, İl Başkanı Berhan Şimşek ile birlikte iştirak etti. Şimşek de Bayburtlu biliyorsunuz. Gürsel Tekin’in Kars hegemonyasından çıkartılan İl Başkanlığı’nda Bayburtlularınki kuruldu anlaşılan.
Işıklar, Memiş’i özel olarak görevlendirmiş olmalı.
Neyse Memiş, Silivri’ye dönmüş ve bugünkü mecliste kendisini özleyenler hasret giderebilir, genel başkan ve il başkanı ile kaynaşma anılarını da dinleyebilir tabi ki.
CHP’de Bayburtluların hakimiyeti sürdükçe Memiş’in siyasi istikbali de parlamaya devam eder.

ŞAHİN’E MAKAM ODASI
HAYIRLI OLSUN
CHP’deki tadilat çalışmaları en fazla partinin ilçe sekreterine yaramış görünüyor. Yıllardır Silivri siyasetinde koşturan Hüseyin Şahin, makam odasına kavuştu. Hiçbir ilçe sekreterine nasip olmayan ayrıcalığına artık kendisi sahip. Hayırlı olsun.
Bir şey kazanmak iyi hoş da arkasından hemen kaybetme endişesi beliriyor. Gülün dikenleri misali.
Siyasetin verdiği kazanımların garip yönünü hatırlattı bu olay bana. Makam odaları, koltuklarında siyaseten seçilen kişileri oturtmuyor. Yani koltuk ve makam odaları rahatça oturmak için değil. O rehavete kapıldığınız zaman altınızdan koltuğu çekip alıyorlar.
Siyaset adama rahat vermez. Ne kadar çalışırsanız çalışın daha fazlasını ister, dahası ve dahası. Sahip olduklarınıza güvenip, yetinmeye kalkmayın sakın. Sonrası kayıplara üzülmekten ibaret.

MECLİSİN 2. OTURUMU BUGÜN
Silivri Belediyesi’nin Ağustos ayı ikinci oturumu bugün saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Oldukça yoğun gündem maddelerinin yer aldığı birleşmenin uzun sürmesi bekleniyor. Gündemdeki en önemli madde köylerin 1/1000’lik planları.

BERBERİN OLAYLARLA
İLGİSİ YOKMUŞ
Geçtiğimiz günler Süleyman Kaya Pasajı önünde yaşanan silahlı çatışma haberlerine olayların önünde cereyan ettiği erkek kuaförün sahibi, “İki gündür dükkanıma müşteri gelmiyor. Benim olaylarla bir ilgim yok” diyerek isyan etti. Kimse berberin olaylarla bir ilgisi bulunduğunu iddia etmedi, bildiğim kadarıyla işletmesinin adı olayın yaşandığı bölge nedeniyle geçti. Ama dükkanı müşteri dolup taşacaksa istediği açıklamaya yer veriyoruz. Gün ortasında dükkanının önünde kurşun yağdıranlara bir şey diyemedi arkadaş her halde, basının olayı haber yapmasının peşine düşmüş. Ne diyebilir ki zaten.
Berberin olaylarla bir ilgisi yokmuş. Zaten kurşunları kimin neden sıktığı da belli değil. Yeni Emniyet Müdür ve yardımcılarına hoş geldiniz partisiydi yaşananlar her halde?!

PAZAR DEĞERLENDİRMESİ
Silivri Belediyesi Halkla İlişkiler Pazartesi günkü mecliste yaşanan tartışma üzerine Çarşamba günü kurulan Gümüşyaka pazarında gerçekleştirdikleri röportajlarla olaylara ışık tutmuş. Bu konunun tamamen aydınlanması için bu röportajlardan daha fazlasına ihtiyaç var diye düşünüyorum. Pek çokları gibi AKP’nin bu konuda tribünlere oynadığı kanısındayım. Uygulama anlatıldığı şekliyle gayet mantıklı tabi varsa veya oluşma ihtimali bulunan suiistimallerin önlenmesi, denetlenmesi gerekir. En basit anlatımla deniz kenarında beş yıldızlı bir otelde ve çadır kurarak orada kalmanın maliyeti tabi ki farklı olacak. Beş yıldızlı otelde çadır maliyetine kalamazsınız. Her şeyin bir bedeli var. Ama çadırda kalmanız için beş yıldızlı otel konaklama bedeli isteniyorsa sizden sesinizi olabildiğince yüksek şekilde çıkarmalısınız. Buna hakkınız var. Söz konusu süreci denetleyecek olan da belediye. Muhalefet ikazlarını art niyetsiz, iktidarın iyi bir hizmet yamasından dolayı hazımsızlık anlayışıyla değil halka daha iyi hizmet çıkış noktasına odaklayarak üzerine düşeni sonuna kadar yapabilir.Modern Pazar anlayışı doğru bir karar. Belediye yaptığı bu faydalı hizmeti maddi çıkarların suistimali ile gölgelenmesine izin vermemeli. Bunun için kendisinden başka çaba sarf edecek kimse yok.
Yaptığı doğru işlerin kötü kullanımını engelleme derdine belediyenin kendisinden başka kimse düşmez.  

YORUM YAP