Sevginar Sali

Değirmenciye Teşekkür


Geçtiğimiz hafta sonu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin konuğu olarak Silivri’ye gelen CHP MYK Üyesi Prof.Dr. Süheyl Batum’un, Referandum’da neden ‘Hayır’ dememiz gerektiğini ve bu süreçte izlenmesi gereken anlayışa atıfta bulunarak diyor ki: “Bu durumdan el birliği ile kurtulacağımıza inanıyorum ama sizden bir istirhamım olacak; el ele verelim bu durumdan kurtulalım. Sonra tekrar içimizde birbirimizi beğenmezsek, bir sıkıntımız varsa onun mücadelesini veririz. Ben ilk defa çocuklarımızın geleceğinin tehlikede olduğunu düşünüyorum.”
Selami Değirmenci ile eski dost oldukları anlaşılan Batum’un sözlerinin CHP Silivri İlçe Başkanının üzerindeki etkisi muazzam. Değirmenci, Silivri Belediye Başkanını muhtarlara karşı savunurken diyor ki; “Yiğidi öldürün ama hakkını da yemeyin”… Gerçek anlamda bir ölüm değil ama siyaseten bir tercih olarak Işıklar’ın CHP saflarından kalkmasına itiraz edeceğini sanmıyorum. Tabi ki böyle bir seçenek ortadan kalktıktan sonra Işıklar’ın hakkını ziyadesiyle başta Değirmenci verir. Kendisine iktidar yolunu açan kişinin hakkını vermekten ne çıkar!?
Adamlar birleşmeye çalıştıkça aralarındaki ayrışmayı ortaya koymak değildi amacım yazıya başlarken ama mantığınızın izlerini sürdükçe ortaya çıkanlara bakın. Gördüğünüz, bildiğiniz şeyler istemekle yok olmuyor ki!?
CHP’nin ilçe başkanı Referandum sürecinin önemine uygun bir hareket içerisinde. Sandıktan ne kadar fazla ‘Hayır’ çıkarsa o kadar iyi. Bunun için önümüzdeki 30 küsür günde başka cephede savaş açmaya hiç gerek yok. Referandum sonuçları ilçe başkanının ilk seçim provası. Arkasından gelecek olanlara zemin hazırlığı.
Muhtarlarla toplantısında, ardından örgütte Değirmenci, yerel yönetime demokrasi ve düşünce ile eleştirilerini özgürce ifade etmekte sınır tanımayan CHP’liler ile Belediye Başkanı arasında adeta bir kalkan gibi.
Bazı şeyler Değirmenci söyleyince farklı bir algıya yol açıyor. Geçmiş zamanda Silivri Belediyesi’ne yaptırılamayan Muammer Aksoy Caddesi üzerinde iki binada yapılan tadilatın, muhtemelen doğalgaz döşendi, yolun üzerinde bıraktığı izlerin anlamını düşünüyorum kaç gündür. İSKİ ve İGDAŞ’ın bilinçli ve kasıtlı olarak çalışma yaptığı bölgeyi eski haline dönüştürmeden bıraktığına emin oluyorum. Yolların üzerinde kocaman oyuklar, boydan boya kazılmış bir asfalt, İSKİ’nin haftalardır devam eden çalışmaları halkı Silivri Belediyesi ile karşı karşıya getiriyor. Silivri Belediyesi bütün işini bırakıp İSKİ ve İGDAŞ’ın peşinde açtıkları çukurları kapatmalı…
AKP, Özcan Işıklar’ı cezalandırmakla ne kazanır? Mantıklı mı peki bunu yapması? Daha iyisini yapıp halkı siz ikna etseydiniz.
Silivri Belediyesi’ni cezalandırmakla ne geçer peki eline? Hiç bir şey.
Silivri halkına eziyet çektirme oyunu  ne kadar perde arkasından oynarsa oynasın bağlantı 1,5 yılda kurulmaya başlandı bile.  
AKP’nin siyasi gücünü baskı ve yıldırma yerine daha yapıcı şeylere kullanması gerekmez mi?
Bu kadar büyük bir gücü böylesine küçük düşürmek de neyin nesi?
İSKİ ve İGDAŞ’ı Silivri’ye getiren AKP’dir. Silivri halkı aldığı hizmetin karşılığını para olarak ziyadesiyle ödüyor. Bunun için bir minnet beklemeyin. Onu da geçtim tepki toplamayın.
Muammer Aksoy Caddesi üzerinde evine doğalgaz döşeten ya da kanal çektiren vatandaş dün sabah elinde kürek yolun üzerinde açılan çukuru kenarda duran kazı malzemesi ile kapatmaya çalışıyordu.
Bize söz konusu kurumları bahşeden bugünkü muhalefet, yaşatılan eziyeti önleyemeyen belediyeye duyurulur.
Uzun lafın kısası Selami Değirmenci’nin tespitinin ne kadar doğru olduğunu söylemeye çalışıyorum. Bunu iktidar da duysun muhalefet de; “AKP, belediyeyi cezalandırarak halka zarar veriyor.”
Ve ben Silivri Belediyesi’ne çukurlu yollar nedeniyle duyduğum tepkinin bir kısmından vazgeçiyorum. AKP’ye bir süre önce konuyla ilgili ilettiğim teşekkürü sorgulamaya aldım.
Değirmenci’ye teşekkür ediyorum, belediye yetkililerinin de bu konuda kendisine bir borcu olduğunu düşünüyorum. “Yapması gerekeni yaptı” diye düşünmeyin. Mesele insanların yanlışlarını kullanmakta değil onu herkes yapabiliyor. Ayrıcalık ve üstünlüğünüzü insanların doğrularını onore ederek hissettirin.
İyi hafta sonları....

YORUM YAP