Cemil Kenar

Limitsizsiniz!

Yemek, içmek, temizlik, banyo, tuvalet, çiçek sulama vs her şey dahil haftalık 30 litre su kullanma hakkınız olsa ne yapardınız?

Veya bankada bir yıl boyunca tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak 30 bin TL'niz kalmış.

Nasıl Harcardınız?

Günümüzde insan ömrü ortalama 82 yıl olarak tahmin ediliyor.

82 yıl denildiğinde uzun gibi geliyor ama yaklaşık 30 bin gün yapıyor!!!

Otuz bin günlük krediyle başladığımız hayatta kimileri hızlı yaşayıp genç ölüyor hesabı tutturamıyor, bazıları da uzatmalara kadar yürütüyor ama neticede limit belli. Ömür dediğiniz şey banka hesabı gibi her gün eksiliyor, su gibi hızla tükeniyor…

Göz açıp kapayana kadar da geçip gidiyor…

Örneğin 25 yaşındakilerin günlük hesabı 9125 gün uçup gitmiş bile. Bizim yaşındakilerin eksilen gün sayısı 20 bini geçmiş. Hiç de az değil!!!

Ya sizin hesabınız?

Yaşınızı 365 ile çarpıp bulabilirsiniz.

Limitleri görünce yüksek ihtimal panikleyeceksiniz ama sakin olun oturduğunuz yerde şöyle arkanıza yaslanıp düşünün bakalım…

Bugünleri nasıl geçirdiniz?

Kaç gününüzü dünyamızı daha yaşanılır yer haline getirmeye ayırdınız?

Ya da kaçını dedikodu yaparak, gönül kırarak, şikâyet ederek, küserek, hırslanarak, sorumluluktan kaçarak, boş işlerle zaman harcayarak ziyan ettiniz?

Bu hesaba göre geri kalan günlerin ne kadar sınırlı ve boşa harcanan bir saatin bile ne büyük kayıp olduğunu fark etmemek mümkün mü?

Üstelik Covit türevi virüslerle uzun yaşamın önüne geçilmeye çalışılıyorken kalan günlerde nasıl devam etmeyi planlıyorsunuz?

Hala lastik bulacağım, sapan yapacağım, kuş vuracağım diyorsanız, bunlar ömür törpüsü, boş işler ayrıca hayat kısa kuşlar uçuyor!!!

Öyle uzun uzun nişan alacak zamanımız yok ve hayat ıskalamayı affetmiyor.

Keşkelerle, tühlerle baş başa kalmadan önce maziye bir bakıver neler neler bıraktık.

Uyandığımız her gün bize verilmiş hediyedir.

Kıymetini bilelim…

YORUM YAP