Eğitim İş Silivri, birlik ve dayanışmanın gücüyle üç nesil bir aradaydı

Eğitim İş Silivri, birlik ve dayanışmanın gücüyle üç nesil bir aradaydı

20.09.2021 11:13:13

Eğitim İş Silivri Temsilciliği, geleneksel kahvaltı organizasyonunda üyeleriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadı, burs desteğiyle üniversite kazandırdığı gençleriyle gururlandı ve emekliyle ayrılan üyelerini onurlandırarak yeni yaşamlarına uğurladı.

Eğitim İş Silivri Temsilciliği ailesi, salgın nedeniyle bir yıl ara verdiği geleneksel sene başı kahvaltı organizasyonlarına devam etti. Eğitim İş'li eğitimciler 19 Eylül 2021 tarihinde Şömine Restoran'da bir araya geldi. Başkan Hakan Okan ve yönetimi, sendikanın şube temsilcilerini ve ilçemizde görev yapan üyelerini, aileleriyle birlikte denize nazır keyifli bir organizasyon eşliğinde ağırladı.

OKAN: BERABER OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Etkinlikte bir açılış konuşması yapan Okan, “Bir yıl ara verdiğimiz geleneksel kahvaltı etkinliklerinde yeniden buluşmanın, beraber olmanın mutluluğunu yaşıyor, birbirimizi tanıyoruz.

Uzaktan gelen şube başkanlarına ve yönetimlerine, temsilcilik arkadaşlarımıza Silivri Eğitim İş olarak hoş geldiniz diyoruz. İyi ki geldiniz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkan, karşılıksız, çıkarsız, koltuk beklemeden, aynı çatı altında buluşan arkadaşlarımız iyi ki geldiniz, hoş geldiniz.

“SAĞLIKLI BİR ÖĞRETİM YILI DİLİYORUM”

Önümüzdeki yıl içerisinde sağlıklı, kazasız, belasız, pandemisiz bir öğretim yılı diliyorum. İnşallah hepimiz başladığımız gibi bitiririz. Saha sorumlusu olan Yasin Agin arkadaşıma söz vereyim. Esas emek onda.”

AGİN: BİZ ÖĞRETMENLERİN CUMHURİYETİ ANLATMA VE KORUMA GÖREVİ VAR

Eğitim İş Silivri İlçe Temsilcilik Sekreteri Yasin Agin, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Arkadaşlar, öğretmenlerin Cumhuriyeti anlatma ve koruma görevi var. Biz de Eğitim İş'li öğretmenler olarak bunun peşindeyiz. Çocuklarımız neydir belirsiz vakıf ve cemaatlerin eline düşmesin diye çaba harcıyoruz. Dayanışma ve birliğe önem veriyoruz. Biz ne kadar birlik olursak birbirimize o kadar güç veririz.

“SESSİZ VE GÜÇLÜ BİR ÇOĞUNLUĞUZ”

Siz öğretmenlerimizden de isteğimiz var. Biz okulları geziyor, sizlerle buluşuyor, sendikamızın çizgisini anlatıyoruz. Sizler de okullarınızda bizi tanıtmanızı, arkadaşlarınızı Eğitim İş'e yönlendirmenizi istiyoruz. İnsanlar kendilerini tek sanıyor ve tek sandığında da sessiz kalıyor. Aslında sessiz ve güçlü bir çoğunluğuz. Daha çok sesimiz çıksın diye sizlerden destek bekliyoruz.

Uzun zamandır Eğitim İş'te Silivri'de faaliyetler yapıyoruz. İngilizce, Kitap Okuma gruplarımız oldu, beraber drama çalışmaları yaptık. Daha sık beraber olalım istiyoruz. Size bir telefon kadar yakınız. Herhangi bir sorununuzda, destek olmak için hazırız.

“EĞİTİM İŞ'Lİ ÖĞRETMENLER ÇYDD'YE BURS DESTEĞİNDE BULUNUYOR”

Aydınlık geleceğimiz için çaba harcayan paydaş kurumlarımız var. ÇYDD ile beraber bir burs programı hazırladık. Eğitim İş'li öğretmenler Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne burs desteğinde bulunuyor. Bu burslarla üniversitede gençleri okutuyoruz. Bu burslar için sizlerden destek bekliyoruz.

“ATATÜRK'ÜN İLKELERİNE BAĞLI ÖĞRETMENLER OLARAK ÇOĞALALIM VE HEP BERABER OLALIM”

Öğretmen Hareketinin liderlerinden Fakir Baykurt'un “Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boğun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir.” sözünü bilirsiniz. Biz hepimiz bu bilgilikle hareket eden, Cumhuriyetin kazanımlarını korumak isteyen Atatürk'ün ilkelerine bağlı öğretmenler olarak daha da çoğalalım. Hep beraber olalım.”

OKAN: BUGÜN BURADA ÜÇ NESİL VAR

Şube Başkanı Hasan Okan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün burada üç nesil var. Boğaziçi'yi, Çapa'yı kazanan öğrencilerimiz aramızda. Onları görünce insan umutlarını dinç ve ayakta tutuyor. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Nil Su, Efe ve Ceren'i sahneye davet ediyorum. Sendikamız adına kendilerini tebrik ediyorum. Aramızda ömrünü eğitim hayatına adayan, emekliliğe ayrılan emekçi arkadaşlarımıza sendikamız adına bir teşekkürümüz olacak. Birinci nesil, üçüncü nesli yolcu edecek ve nöbeti devralacaklar. Emekli olan arkadaşlarımıza bundan sonraki hayatlarında sağlık ve mutluluklar diliyoruz.”

EĞİTİM İŞ SİLİVRİ TEMSİLCİLİĞİ'NDEN HÜRHABER'E TEŞEKKÜR

Eğitim İş Silivri Temsilciliği, gazete sayfalarında eğitime yer vererek destekte bulunan Hürhaber Gazetesi'ne teşekkür çiçeği sundu.

Konuşmaların ardından eğitimciler, kahvaltı eşliğinde, hasret giderdi ve yeni arkadaşlarıyla tanışarak keyifli bir gün yaşadı.

Renginar SALİ

YORUM YAP