Sevginar Sali

“Kendi amel sayfasıdır istediği ile doldurur...”

Ömer Tekin, Silivri Belediyesi'nin haşarı çocuğu gibi adeta… İki yılı geçkin süredir ne zaman konuşsa ortalığı bir birine katma performansında hiç azalma yok… Pimi çekilmiş bombayı ortalığa bırakıp sonra olanları izliyor : ) Dün de 15 Temmuz ile ilgili yaptığı değerlendirmeden sonra ‘normal' bir vatandaş olarak Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu daha çok ilçemizde görebilmek adına kayak merkezi yapmasını istemesi sürpriz olmadı. AK Partili bir meclis üyesinin Ekrem Bey'i görmek için neleri göze alabileceği yönüyle çıkışı ilginç sayılabilir tabi! “Tatil herkese yakışmaz Ekrem Bey'e yakışıyor!” ifadesini ayrıca şaşkınlıkla dinledim. Tatil pek çoğumuz için artık bir lüks değil, ihtiyaca dönüşmüşken bir siyasetçinin ağzından düşündürücü ifadeler!
Tekin'in en iyi ihtimalle gülüp geçilecek bu çıkışı, CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'ı ilk başta afallattı doğal olarak! Ama sonra iyi toparladı, Tekin'in şifrelerini yerinde çözümleyerek. AK Parti'nin oyuna dahil olma çabası, siyasi bir mızıkçılıktı adeta yaptığı. Yıldız, “Çalışan çarka çomak sokmayın” derken bence çok isabetli bir noktadan yakaladı meseleyi ve “İBB Başkanı ve İlçe Belediye Başkanı yapıyor teşekkür ediyoruz, siz de bir şey yapın size de teşekkür edelim” ifadesiyle Tekin'in eğlencesini sona erdirdi.
Volkan Yılmaz, CHP'nin rakibi olması bilincinden hareketle ve AK Parti'ye ittifak ortağı konumunda toz konduramadı pek! Başkan Bey, “Doğruya doğru, yanlışa yanlış demesini öğrenmeliyiz” çıkışının en esaslı kısmını kendi kendine söyledi gibi geldi bana.
Bir adam; Hz. Halid bin Velid'e (r.a.) “Falanca adam senin hakkında konuştu” dedi. Hz. Halid, “Kendi amel sayfasıdır istediği ile doldurur” yanıtını verdi. O misal…
Gümüşyaka'da mezbaha için ayrılan yerin ilçe belediyesi görüşü alınmadan, İETT garajına dönüştürülmesi yöntemsel ve silsile açısından ne kadar yanlış ise dün yüksek sesle karşı çıktığı karara İBB Meclisinde Yılmaz'ın evet diyenlerin arasında bulunması da o kadar doğru bir şey değil.
Başkan Bey'in CHP'lilere söylemeyi en çok sevdiği “Dersinize çalışmamışsınız” sözüne çok katılamıyorum. Çünkü ana muhalefet Yılmaz'ı engelleyerek değil, yaptıklarına yaklaşarak iktidar mücadelesini sürdürme hususunda tavrını giderek daha net ortaya koyuyor. Yılmaz gibi bir rakip karşısında ellerini korkak alıştırmayıp, üzerine gitme cesaretlerini ben ayrıca takdir ediyorum. Genel Merkez siyasetinde olgunlaşmış, belediye başkanlığı konusunda iddialı bir duruş sergileyen ve etkin bir varlık gösteren birine karşı rakip olarak dikilebilme cesareti zor bulunan ve de muhafaza edilen şey olsa gerek. CHP'lilerin Silivri'deki kayıpla demoralize olmayıp İBB'nin kazanılmış olması hususuna yüklenmesinin anlaşılmayacak bir tarafı ise yok.
Bu arada Volkan Yılmaz'ın ağzından yapılan hizmet ve çalışmalar ile ilgili “Teşekkür edilmesi önemli değil biz bu işleri yapmak üzere aday olup, halk bizi seçti” deyişi bir dil sürçmesi olsa gerek! 1000 kişiden 999'u teşekkür etse etmeyen 1 kişiyi kafasına takan biri olarak bu ifadesini çok iddialı buldum.
CHP'lilerin bir de sözlü önergesi oldu. Kadıköylü gençleri Karpuz Festivali kapsamında düzenleyecekleri futbol turnuvası için mahallede mevcut olan stadın iyileştirilmesi talebini duymazdan gelen Başkan Bey, Yıldız'ın hatırlaması ile bir geçmiş yönetime sayar gibi oldu… Sonra her yeri yaptığını söyleyerek söz konusu talebe de hiçbir noksanlığa kayıtsız kalmadıkları gibi ilgisiz davranmayacaklarını hissettirdi. Muhalefet ya da biri söyledi diye değil kendi düşünüp karar verdiği için yapıyor ne yaparsa Yılmaz! Kimsenin aklına, eksikliklerini göstermesine ihtiyacı yok! Bütün işleri kendi yapacaksa, tüm yükü tek başına o geniş omuzlarında sırtlayacaksa bir zahmet geri kalanımız ne yapsın onu da söylesin de rahat bırakalım zatı şahanelerini : )
İletilen her talebi kendi eksikliği gibi görme yaklaşımı Yılmaz'ı yaralıyor ama çok gereksiz bir alınganlık ve algı… Çünkü sadece iki yıldır Silivri Belediye Başkanı ve yakın geçmişin toplamından iyi iş çıkardı şimdiye kadar. Ayrıca üç dönem yapanlar bile eksik bıraktı ve kendisi de 5 dönem yapıp gitse dahi sonrasında gelenin yapacağı bir sürü işi olacak. Kent ve içindeki insanlar muazzam bir devimim içerisinde yapılan bozuluyor, yenisine ihtiyaçlar sonsuz bir akışta devam ediyor…
Mahsuplaşma gündem maddesi üzerinden CHP'lilerin “Borçları ödeyin biz gelince rahat ederiz” tarzındaki gayri ciddi yaklaşımına Yılmaz'ın karınca ile ağustos böcekli yanıtı bile gereksizdi… O sesler mikrofonlardan meclisin dışına çıktıysa önümüzdeki dönem hayali kurulan rahatın kime niyet kime kısmet olacağı hiç tartışılmaz! Rahat etme hayali kuranların belediye başkanlığının semtine Silivri için de kendileri adına da yaklaşmamaları isabet olur ayrıca…

YORUM YAP