Sevginar Sali

Kavaklı’yı kıskanmak!

Merkezin yoğunluğu tarihe karışıyor…
Ne trafik, ne otopark sorunu kalmayacak; müjdeler olsun!
Yıllardır Silivri'nin köy ve eski beldelerinden merkeze yaşanan göç, salgın ile zaten tersine döndü de dün Kavaklı'da yapılan ve yapılacak olanları Başkan Bey anlatırken Mimar Sinan Mahallesi sakini olarak kıskanmadım değil! ‘Buraya değil bize yapılsın' hatta ‘Buralara yapılıp bize neden yapılmıyor' gibi de değil, ‘Onlara da bize de yapılsın' şeklinde. Allah bilir ne kadar yalnız değilim bu konuda!
Başkan Bey arttırdığı bu talep ve beklenti çıtası karşısında ‘koşmak'la olacak bir işi olmadığını, ‘uçması' gerektiğini anladı kabul edip, meseleyi uzatmıyorum…

***

Kavaklı'ya iki yılda yapılan ve önümüzdeki aylarda yapılacak olanlardan bir kesit… Tamamlanan yatırımlardan Kenan & Çelebi Nakip Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Merkezi'nin ay içerisinde açılışını müjdelerken yeni hizmet ve yatırımları şöyle sıraladı: “3000 m2'lik Mahalle Parkı Yapılıyor, İBB'nin Eski Parkı sıfırdan düzenleniyor, Kavaklı Mahalle Evi İnşaatı yakında başlıyor, Kavaklı'da profesyonel maçların oynanacağı 1000 kişilik stat inşaatı başlıyor…”
Başkan Yılmaz'ın yatırım süreleri de hizmet hızı gibi maşallah; bir yılda olacak işi 6 ay, 6 ayda olacak olanı 2 ayda tamamlıyor. Sonra niye her Allah'ın günü bu adam aynı çalışma alanını ziyaret ediyor diye düşünüp dururken biz, işler zamanı veya öncesinde bitiveriyor!
Bitmese, sürüncemede kalsa tabi ki gerekli yaygarayı çıkartacak potansiyelimiz de mevcut.
Verilen sözlerin, hatta verilmeyenlerin de yerine getirilmesi, Silivri'nin her köşesinde tıkır tıkır devam eden çalışma ve yatırımları gördükçe değil burada yaşayanlar, yoldan geçenler bile mutlu olur.
Bunları oya tahvil etmek herkesin elinden gelmese bile kötü söze ne gerek!? Kim olursa olsun tabi ki geldiği gibi; seçimle bir gün gidecek veya kendi bırakacak. Ve o zaman kimse kendinden başka, yapılan hiçbir şeyi götürmeyecek, çakılan her çivi görev süresinde olduğu gibi sonrasında da burada yaşayan insanlara, fiziki ömrünce hizmet etmeyi sürdürecek.
Bir Silivrili olarak Kavaklı sakinleri adına mutlu oldum…

Küçük de bir öneri eklemek istiyorum; Kavaklı'daki açılışta belki çiftçiler ağırlıkta olduğu için bir erkek egemen katılım vardı ama belediye hizmetlerinin anlatılıp, tanıtıldığı bu tarz ortamlara bölgede yaşayan kadınların varlık göstermesini sağlamanın yolunu Başkan Bey ve ekibi bulursa kendilerine çok büyük bir iyilik etmiş olurlar.
Hadi küçük bir de uyarı sıkıştırayım; 7/24 çalışma esasını kurumsal olarak ortaya koydu muhtemelen Başkan Bey, Kavaklı'daki konuşmasında. İnsan ölçeğinde bunu uyguladığını düşününce hizmet etmek değil telef olmak sonucu doğar ki bu hiç kimse için arzu ettiğimiz bir netice olamaz…

GÜNÜN SÖZÜ
“Dünyaya bir de başka gözle baksak diyorum;insanların iyi taraflarını görmeye çalışsak, bozulmamış ve yüreklerinin derinine yerleşmiş onur duygusunu ortaya çıkarsak, en küçük olumlu bir çabayı sevinçle karşılasak ve en önemlisi birbirimizi övsek... İçinde yaşadığımız cehennem ateşini biraz söndürmüş olurduk.”
*Orta Zekâlılar Cenneti/
Zülfü Livaneli

YORUM YAP