Sevginar Sali

Karakaş’ın temayül kozu


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılında yapılacak yerel seçim tarihini ilk kez telaffuz etti ve aday belirleme yöntemi hakkında bilgi verdi. Meclis grubunda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılında yapılacak yerel seçim tarihi için 30 Mart'ı gösterdi ve adayları temayül yoklamalarıyla belirleyeceklerini kaydetti.
Teşkilat Başkanı Rıfat Kutlu’nun da teyit ettiği üzere; İlçe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Mahalle Başkanları ve yönetimi adayı belirleyecek. AK Partili yöneticilerin oylarına ipotek koymak gibi olmasın ama buradan çıkabilecek sonuç bence; Metin Karakaş olur. Kadın Kolları ve Gençlik ayrı da yönetim ve mahalle başkan ile yöneticilerinin belirlenme sürecinde Karakaş’ın emeği, etkisi ve katkısı inkâr edilemez. Kazandığı kadar kişiyi kırmış da olabilir Karakaş ama yönetime gösterdiği özen, Kadın ve Gençlik Kolları’yla iletişimini iyi tuttuğu aşikâr.
Karakaş’ın ilçe yönetimini iyi motive ettiğini 2011 genel seçimleri sonucuyla desteklemek mümkün. Onlarla en çok zaman geçiren ve mesai harcayan isim de kendisi. Özetle ilçe teşkilatına yaptığı yatırımlar gelecek hedeflerine uygun bir karşılık sunacaktır…
Karakaş, aday olmazsa aday olacak kişinin en zor görevi Silivri’den ziyade teşkilatı ikna ve motive etmek olduğunu düşünüyorum nedense. İlçe başkanı istifaya hazırlanıyor. Aday olamazsa yeniden ilçe başkanlığı görevine dönmesinin imkânı var mı bilmiyorum? Ama dönmesinin çok da şık karşılanacağını sanmıyorum. Gerçi AK Parti’nin vardır kimsenin akıl erdiremediği siyasi manevraları.
Başbakan, temayül yoklaması dedi ama milletvekilleri, il başkanlığı ve İBB başkanının tercihi de etkenler arasında yerini alacaktır.
Biz mevcut aday adayları arasında değerlendirme yapmaya çalışırken, bir de "Hiçbiri olmayacak, hiç konuşulmayan bir isim AK Parti’nin Silivri Belediye Başkan Adayı” diyenler çıkmıyor mu, yayında ne sinyal ne görüntü kalıyor…
Bilinenler arasında şansı az veya çok olanlar var. Ama AK Parti gerçekten bugüne kadar hiç konuşulmayan bir isimle çıkarsa yola, rakibinin ekmeğine öyle bir yağ sürer ki sormayın gitsin.

SEÇİLMEDEN ÖNCE SEÇMEK
Silivri siyasetinde adı geçen bazı kişiler var. Siyasi tercihlerinden ziyade kişilikleriyle kabul görüp, sevilmiş, takdir kazanmışlardır. Bu yüzden kararları saygıyla karşılanır. Ama kararları...
Kararsızlıkları, kişilikleriyle kazandıklarını kaybetmelerine yol açar ancak. Siyaset kötü bir şey değil. Hatta çok büyük ihtiyaç ve toplumsal yaşamımızın olmazsa olmazı. Bu alana cesaretle atılın, kararsızlıklarınızdan ise bir an önce kurtulun. Bir söz vardır: ‘Nereye gideceğini bilmeyen yelkenliye hiçbir rüzgar yardım edemez’ diye.
Sizi seven, takdir eden insanlar ve partiler ‘rüzgârınız’ olmaya hazır olabilir ama siz gideceğiniz yönü belirleyemediyseniz nafile. Siyasette seçilmişlik için önce kişi kendi tercihini yapacak. En kötü kararın bile kararsızlıktan iyi olduğunu da ekleyip, herkesin üzerine düşen mesajı almasını rica ediyorum.
Saygı zor kazanılan, kolay kaybedilen bir durumdur. Siyasetin yaşamla pek çok benzer yönü vardır ama bunun idraki zaman ve tecrübe isteyebilir. Dikkatli olmakta yarar var...

AZ KONUŞUR, ÖZ KONUŞUR
Kamuoyunda sürekli olarak bir Akgün Duru ismi dolaşır. Yaptığı işler konuşulur. Ama o çok fazla konuşmaz. Her konuştuğunda da şahsen beni şaşırtmayı başarıyor; hakkını teslim etmem gerekir. Sadece işleriyle ilgili, üstlendiği görevler üzerinde kafa yormadığını, kendi deyimiyle doğup, büyüdüğü, doyduğu kentin geleceği üzerine fikirler ürütmekle kalmayıp, projelendirdiğini görmek umut verici.
Yalnız kendini ve işini düşünen insanların sevimsizliği yok, az ama öz konuşan bu adamda. O kocaman sessizliği ve sükûnetinin ardında, meşhur titizliği ile güzel Silivri fikirleri ve bu kente hizmet aşkının hayata en güzel şekliyle ve kısa zamanda geçmesini dileyelim. Silivri’nin iyilik ve güzelliğini düşünen insanlara ihtiyacımız var...


YORUM YAP