Şahin Dirik

Işıklar ve Kalko’nun ‘savaşı’...

BİRİ SİLİVRİ Belediye Başkanı diğeri Silivri Spor Kulüp Başkanı… Evvelden çekişmelerini daha gizli kapaklı yürüte Silivri'nin bu iki kodamanı atık birbirlerine karşı topyekûn taarruza geçtiler! Her şey aslında Silivri Spor'un şampiyonluğuyla başladı. Silivri Spor şampiyon olduktan sonra Belediye Başkanımız Özcan Işıklar, Ümit Kalko'dan Silivri Spor Kulüp Başkanlığından istifa etmesini istedi. İsteği Kalko tarafından geri çevrilince de şampiyonluk kutlamalarında yaptığı konuşma sırasında “Her şey para değil, her şey parayla olmaz…” minvalinde tabirlerle Kalko'ya laf attığı iddiaları ortaya atıldı. Bunun ardından Ümit Kalko hiç vakit kaybetmeden bir basın toplantısı düzenlemeye karar verdi ancak Işıklar, Kalko'nun beklediğinden de hızlı hareket ederek toplantıdan yalnızca saatler öncesinde Silivri Spor yönetim kurulu üyesi Süleyman Gencoğlu'nun istifa etmesini sağladı.
Işıklar tarafından iyice kışkırtılan Kalko ise Pazartesi akşamı gerçekleştirdiği basın toplantısında adeta ateş püskürdü, zehir zemberek açıklamalar yapmaktan geri durmadı. Özcan Işıklar'ın Silivri Spor'un yönetim kurulu oluşturulurken yönetime zorla iki CHP'li meclis üyesi (Zafer Bıyıklı ve Arzu Yalçınkaya) sokup spora siyaset karıştırdığını ifade etti. Ayrıca Kalko, Özcan Işıklar'ın tıpkı Süleyman Gencoğlu örneğinde de olduğu gibi başka yönetim kurulu üyelerini de istifa ettirtmek suretiyle olağanüstü genel kurula gidip Kalko'yu koltuğundan etmek niyetinde olduğunu, hatta kafasında yeni başkan adayları dahi olduğundan da bahsetti. Nitekim dediği de çıktı. Toplantının Kalko'nun basın toplantısının ertesi günü Özcan Işıklar da Silivri Sporlu bazı yöneticilerle bir toplantı gerçekleştirdi ve bu toplantının ardından yine yönetim kurulu üyelerinden Yavuz Dirik, Raşit Yağcıoğlu, Tuncay Kamburoğlu, Zafer Bıyıklı, Arzu Yalçınkaya, Yusuf Temel, Hüseyin Kızıltan ve disiplin kurulu üyesi Recep Karaköy istifa etti. Kalko, basın toplantısında “Bu tür siyasi entrikalara boyun eğmeyeceğim!” şeklinde sert bir çıkış da yapmıştı.
Kalko'nun daha önce siyasete girmeyeceğine dair ayan beyan konuşmalar yapıp demeçler verdiğini ve sözünün ardında durmaması durumunda halk nezdindeki mevcut güvenilirliğini zedeleyebileceğini zaten daha önce de söylemiştim. Tam burada bir parantez açmak istiyorum, Özcan Işıklar da daha evvel “Bir belediye başkanına üçüncü dönem haramdır” tarzında bir açıklama yapmasına rağmen tekrar aday olacağının sinyallerini de verdi. Işıklar'ın bu tutarsız açıklamaları kafalarda soru işaretleri yarattı. Acaba ne değişti de “Üçüncü dönem her belediye başkanına haramdır” dedikten sonra üçüncü kez aday olmaya karar verdi?
Kalko ise siyasetle ilgili bir işi, bir çalışması olmadığı mevzusuna dair kararlılığını, gerçekleştirdiği basın toplantısında yaptığı “Bu güne kadar siyasete girmek için Silivri Spor'u bir araç olarak kullandığımı söyleyenler, Silivri Spor'un itibarını kullandığımı söyleyenlere cevabımdır; “Ben geldiğimde Silivri Spor, tapelere düşmüş, borç batağına girmiş, itibarı sıfıra düşmüş değil miydi? Biz bu takımı alıp yukarıya taşırken, biz aslında bu takımın başarısızlığı halinde kendimizi de aşağıya düşürmeyecek miydik? Bu riske ben girmedim mi? Bütün bu emekleri, bütün bu borçları üstlenip bu takımı şampiyonluğa getirmedik mi?”, “Ben buraya Silivri'mize değer katmaya, Mektebim Okulları'mızın ilk tabelasını astığım ilçeme vefa borcumu ödemeye geldim”, “Ben buraya Silivri Spor'umuzu hak ettiği yerlere taşımaya geldim, başka hiçbir amacım yoktur” gibi açıklamalarla bir kez daha pekiştirdi. Siyasi bir amacının olmadığını ima etti ancak “Takım şampiyon olunca bir anda benim için “Siyasete girecek” demeye başladılar. Siyasete girmek kötü bir şeye, siyaset yapmak kötü bir şeyse belediye başkanı ne iş yapıyor burada?” minvalinde bir cümleyle de aralık bir kapı bırakarak kafaları karıştırdı.
Işıklar'ın neden Kalko'nun siyasete girip (muhtemelen AK Parti'den) belediye başkan adayı olmasından neden bu kadar çekindiğini de bir kurcalayalım. Ümit Kalko, Silivri Spor'u şampiyon yapmış, ilçe genelinde kısa sürede popülaritesini arttırıp sevilen bir isim haline gelmiş, AK Parti ile dolaylı yoldan bağlantılı, maddi olarak oldukça varlıklı ve adı henüz hiçbir yasadışı işle anılmamış bir şahıs. Işıklar'ın Kalko'dansa Metin Karakaş, Hüseyin Turan, Tülay Kaynarca veya Rıfat Kutlu gibi daha kolay yenebileceği bir rakip istemesinden daha doğal bir şey yok. Eee bunun gerçekleşmesi için de Kalko'nun popülaritesinin düşmesi şart. Bunun ilk adımı da elbette kulüp başkanlığından düşmesi.
Eğer AK Parti eğer Silivri'yi bir kez kazanırsa başkan ister Kalko olsun ister Karakaş ya da Turan, bu ilçenin ne hale geleceği ortada. Merkezi yönetim anlayışıyla bunca sene CHP'ye oy vermiş Silivri çeşitli yaptırımlar sonucu kahru perişan edilecek. AK Partili belediye başkanını kim olursa olsun muhtemelen inisiyatif kullanma şansı dahi olmayacak. CHP'nin yerel yönetimi bir daha ele geçirmesi imkânsız olacak. Her tarafa potansiyel rant kapsı olarak bakılacak, yapılacak termik santralini bile gözümüze hoş gösterecek kadar berbat projeler ve yaptırımlar Silivri'mizi tehdit edecek! Bunun örneklerinin diğer AK Partili ilçelerde gözlemlemek mümkün… AK Parti'nin Silivri'yi alması ise ancak Ümit Kalko gibi “şirin” bir ismi aday göstererek mümkün olabilir. Işıklar, Kalko'nun adaylığını ilçemizi AK Parti'nin getirebileceği potansiyel tehlikelerden korumak için mi koltuğunu muhafaza etmek için mi istiyor bilinmez ancak ben Silivri Spor'dan istifa eden yöneticilerin Işıklar'a boyun eğmeye çok meraklı olduklarından ziyade ilçemizi uzun vadede AK Parti tehlikesinden korumak adına bunu yaptıklarını düşünüyordum. Diğer bir deyişle halkı korumak için halkı karşılarına alıyorlar.
AK Parti'nin Metin Karakaş, Hüseyin Turan, Tülay Kaynarca ve Rıfat Kutlu gibi isimlerin de Kalko'nun bu hızlı yükselişinden pek mutlu olmadığını tahmin ediyorum. Belediye başkanlığı koltuğunda onu değil kendilerini hayal ediyorlardır ne de olsa! Bu isimler Kalko'yu elimine etmesi için Işıklar'a gizli destek dahi sunabilirler. Yani önümüzdeki günler Silivri'de geçici bir AK Parti-CHP ittifakına bile gebe olabilir!
Selami Değirmenci ve Rıfat Kutlu gibi Özcan Işıklar'a muhalif isimler de medya üzerinden Ümit Kalko'ya desteklerini sunduklarını ifade ediyorlar ancak açıkçası bu destekleri bana hiç samimi gelmiyor. Bence Işıklar'ın Kalko'yu elimine edeceğini düşünüyorlar ve şu anda durumları karışık olan ilçemizin spor kulübüne destek oluyorlarmış gibi görünüp halk nezdinde kendilerince sükse yapmaya çalışıyorlar. Yani destekleri aslında Kalko ve Silivri Spor'a değil yalnızca kendilerine!
Ümit Kalko kesinlikle kötü bir insan değil, hatta adı AK Parti ile yan yana dahi gelmemesi gerekecek derecede aydın ve çalışkan bir insan. Ancak şunu anlaması gerekiyor, ona yapılanlar kesinlikle şahsına yönelik değil. Silivri Spor'un başında onun durumunda, onun imkânlarına sahip kim olsaydı yine başına aynı şeyler gelecekti. Çünkü Silivri'de AK Parti denince pek çok kişinin inanın hiç abartmıyorum, kanı donuyor. Çok ilginç günler bizi bekliyor ve neler olacağını tam kestiremiyoruz. Genel kurul gerçekleşecek mi? Özcan Işıkları'ın desteklediği Silivri Spor Kulüp başkan adayı kim ve hedefine ulaşabilecek mi? Ümit Kalko sözünde durup yalnızca Silivri Spor ile mi ilgilenecek? İyiden iyiye yaklaşan 2019 yerel seçimlerinde partilerin belediye başkan adayları kimler olacak? Tüm bu sorular oldukça kafa karıştırıcı ve biz henüz hiç birinin cevabını bilemiyoruz. Ancak bildiğimiz bir şey var o da Işıklar ve Kalko'nun savaşının yeni başladığı.

YORUM YAP