Engin Akın

Her sezon umudumu dinç tutarım

Her hafta oynanan maçlarla birlikte bir sezonun daha sonuna doğru yaklaşıyoruz. Sezona sıkıntılı başlansa da ilerleyen haftalarda durumlar düzeldi.

 

Her sezon öncesi verilen kaos pompalanması bu yılda başta atıldı ama her sene olduğu gibi tutmadı. Biraz sabır diye diye benim sabır taşım çatlayacak ama ne zaman? İşte onu ben bile bilmiyorum.

 

Ligin bitimine birkaç hafta kaldı. Silivrispor Play-Off hedefinden biraz uzaklaştı. Kalan maçların hepsinin kazanılması gerekmektedir ki bu oldukça zor gözüküyor. Sanırım Silivrispor kulüpçülük hayatı boyunca aldığı beraberliklerle bir rekor kırmış oldu. Her maç nasıl berabere başlıyorsa beraberliklerle tamamlanıyor. Kaçan puanlara mı yanalım yoksa kaçırdığımız Play-Off'a mı?

 

Uzun yıllar profesyonel ligleri takip ederim ama hiç bu kadar kalitesiz bir sezonu derk gelmedim diyebilirim. Oyuncu kaliteleri yerlerde, müsabaka performansları yerlerde. Neredeyse her kulübün boyundan büyük borcu var. Ve her geçen sene daha da kalite düşüyor. Borçlar arttıkça kalite de aynı oranda düşüyor.

 

Mesela bu sezon iyi analiz yapan bir kulübün bir üst lige çıkması o kadar kolaydı ki. 1. Grupta bir üst lige çıkmak adeta çocuk oyuncağıydı. Becerebilen kulüplerin yolları açık olsun.

 

Bu sezonu bitti gözüyle bakarsak eğer yeni sezon yeni ufuklar, yeni umutlar ve çığ gibi büyüyen borçlar kapıda.

 

Plansız çıkılan yolun yol olmadığını her zaman dilim döndüğünce yazmışımdır. Bu yıl da hatalar yapıldı dilerim bir sonraki sezonlarda aynı hatalar tekrarlanmaz.

Umudun var mı? Sorusuna.

Olmaz mı derim?

Her zaman insanın umudu vardır ama ne zaman olur işte onda kararsızım.

 

Gelelim borçlar konusuna, dedik ya lig tamamlanıyor diye. Lig tamamlanıyor ama borçlar eriyip azalmıyor.

 

Beğen veya beğenme, eleştir ama haklarını ver. Silivrispor forması altında ter döken her oyuncu kardeşimdir. Onlardan Allah razı olsun. Bir sezon boyunca neler yaşadıklarını çok iyi bilenlerdenim. Bu kadar eksik ödemeyle takımı buralara kadar taşımak gerçekten çok zor. Bekleyen maç başları, primler ve peşinatların olduğu kulüpte orta sıralarda yer almak karakterli oyuncuların bir arada olmasından kaynaklanır.

 

İşte onun için hepsi benim için özeldir. Emeklerine sağlık. Ne kadar hakkım varsa şayet benden yana helal olsun.

 

Hafta sonu Sultanbeyli maçı var. Bu maçtan da en iyi skoru alarak en azından bizlerin Play-Off umutlarını öldürmeden canlı tutacaklardır.

 

YORUM YAP