Duygu Yalçın

Hemşire, Ebe ve Paramedik Mesleki Sorumluluk Sigortası

Türkiye'de bir ilk! 

Ülkemizde zorunlu olan Hekim Mesleki sorumluluk sigortası sağlık sektöründe uygulanmaya 2010 yılında başlanmış ancak sağlık sektöründe hizmet eden hemşire, ebe ve paramedikler aynı kapsama dahil edilmemiştir. Özserneo Reasürans ve Sigorta Brokerliği ülkemizdeki bu eksikliği gidermek için; Hemşire, Ebe ve Paramedik Mesleki Sorumluluk Sigortası ürününü yurt dışından reasürans anlaşması ile ülkemize getirmiştir ve sektöre önemli katkı sağlamıştır. Sağlık sektöründe  hemşire ebe ve paramedik meslek grubundaki kişilerin karşılaştıkları vaka sayıları her geçen gün hızla artmaktadır. Bu tarz vakaların önüne geçilmek için ve bu meslek sahibi kişilerin kendilerini koruma altına alması için hemşire ebe, paramedik mesleki sorumluluk sigortası artık ülkemizde yürürlükte olup sizlerin hizmetine sunulmuştur.

Hemşire Ebe ve Paramedik Mesleki Sorumluluk Sigortası Nedir Dersek?

Kamu veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan hemşireler ve paramediklerin sözleşme süresi içindeki mesleki faaliyeti esnasında ihmalkarlık taşıyan eylemi, hatası veya eksikliği nedeniyle herhangi bir hastanın bedensel ve zihinsel yaralanması, hastalığı veya ölümüne sebebiyet vermesi durumuna bağlı tazminat taleplerini ve yargılama giderleri poliçede belirtilen limitler dahilinde kapsamaktadır.

Şimdi ise gelin bu yepyeni olan sigorta ürünümüzün hangi teminatları içerdiğini, teminat miktarını, poliçe vadesinin ne kadar olduğuna hepbirlikte bir göz atalım.

Sigorta paketimizi ister kamu çalışanı ister özel sektör çalışanı olan tüm hemşire, ebe ve paramedikler yaptırabilir.

Hangi olaylar poliçe kapsamında dersek? İhmalkarlık taşıyan eylem ve hatalar eksiklik niteliğindeki olaylar kapsamdadır.

Hangi durumlar poliçe kapsamındadır? Hastanın bedensel ve zihinsel yaralanmas , hastalanması veya ölümünün gerçekleşmesi.

Poliçeyi yaptırdım peki ne kadar süresi var derseniz? Süresi 1 yıl olup teminatların devam etmesi için her yıl yenilenmesi gerekir.

Akıllarımızda geçmişte yaşadığımız olaylar için yeni açılan davaları kapsar mı diyen soru işareti oluşabilir. Her sigorta ürünü olduğu gibi bu ürün paketi de sadece poliçe süresi içinde gerçekleşen olayları kapsamaktadır. Geriye dönük herhangi bir kapsama konusu yoktur.

Yargılama süreci başladı peki hukuksal giderleri kapsar mı? Tüm hukuksal süreç poliçede tazminat limiti kapsamında tazminat ödemesine dahil edilir.

Poliçemin teminat bedelleri ne kadar dersek?

Hemşire, ebe ve paramedikler maksimum olay başı 100.000 – 250.000 TL ile yıllık 500.000 TL .

Ülkemize yepyeni bir ürün paketini getirerek bu meslek sahibi kişileri koruma altına alarak kafalarındaki soruları gideriyoruz. Bu yepyeni ürünümüz hakkında detaylı bilgi almak için ÖzserNEO Silivri Çarşı Şubemize bekleriz…

0506.055.70.13

YORUM YAP