Sevginar Sali

Haklısı, haksızı!

Geleneği bozmadık Mayıs ayında da İBB'de, Belediye Başkanımız sayesinde, Silivri olarak epey ses getirdik, yankı uyandırdık. Ne mutlu bize : )
On saate yakın süren ve İBB 2020 faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıda tüm konuşulanlardan ve tartışılanlardan akılda kalan en önemli şeylerden biri İmamoğlu'nun ‘belediyecilikte siyaset üstü anlayışı hakim kılma kararlılığı' yanında ‘CHP İlçe Başkanı Berker Esen'in Halk Ekmek Büfesi anahtarını gazi ailesine teslimi' mıh gibi kazınması oldu.
‘Denetler', ‘bilgi alır' falan filan bunların uçarı, kaçarı, gideri var da İBB meclis üyesi ve yetkilileri hazır ol'da yanı başında dururken kurumu temsilen o anahtarı CHP İlçe Başkanı takdim ederse İmamoğlu'na da Berker Esen'e o işin artı yazan bir tarafı olmaz. Hatta Esen'in İmamoğlu'na ‘darbesi' olur!
Ekrem İmamoğlu'nun “siyaset üstü belediyecilik” söylemini çok kıymetli buluyorum. Bunun faydası sadece halka değil, seçilmişlere de çok büyük olur. İmamoğlu bugün bir idealin, hedefin iktidarda vücut bulmuş haliyse bunda en büyük pay “16 Milyon İstanbulluya hizmet etmek” kararlılığıdır.

Yine de kendi düşüncelerime bir ayar verdirmek için fikrine her daim itimat ettiğim birini aradım; ‘Ne düşünüyorsun Halk Ekmek büfesi anahtarını gazi yakınına CHP İlçe Başkanı Berker Esen'in takdim etmesi konusunda?' diye sordum…
-“Ona gelene kadar çok daha önemli bir şey var” deyip başladı söze (korkmayın 50 dakikalık görüşmenin tamamını yazmayacağım : )
-“Piramit/Hazer Çay Bahçesi'nin arkasında bulunan Tekin Otopark'ın yerini belediye satın alarak düzenlemeye başlamış. Bu o kadar kıymetli bir şey ki anlatamam. Bunun için kesinlikle Başkan Bey'e büyük bir teşekkür borçluyuz…” dedi.
Konuştuğum kişi MHP'ye uzak, CHP'ye oldukça yakın biri bu arada…

Esas sorduğuma döndüğümüzde de şöyle konuştu: “İBB Meclis Üyeleri ve Halk Ekmek yetkililerinin bulunduğu ortamda ve Ekrem Bey'in iki gün önce daha Silivri'de altını çizdiği konular hala gündemdeyken yapılan şeyin büyük bir hata olduğu aşikar. İBB hizmetlerini geçen dönem Metin Karakaş da, Rıfat Kutlu da bir süre öncesine kadar Mutlu Bozoğlu da paylaştı. Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek zaman kaybı ve başarısızlık tabi…”
Esen'in hareketlerinde Yılmaz'dan ziyade CHP'nin İBB Meclis Üyeleri'ne yönelik ağır bir kusur olduğunu da ilave etti.
Konuştuğum kişi Yılmaz'ın, Esen'i muhatap kabul etmemesi gerektiğini ifade etti. Bana göre ise Yılmaz'ın gerçekteki muhatabı İBB Başkanıydı ve çıkışı son derece yerinde ve dozundaydı. Bunu neye dayanarak söylüyorum; çünkü saatlerce devam eden faaliyet raporu görüşmelerinden sonra kürsüye çıkan Ekrem İmamoğlu'nun tekrar tekrar “Volkan Bey...” diyerek konuşmasında en geniş yer ve karşılık bulan Silivri Belediye Başkanının MHP Grup Başkan Vekili sıfatıyla da söyledikleriydi.
Ekrem İmamoğlu meseleyi de Yılmaz'ın söylediklerini de çok iyi anladığını ve hak verdiğini olabildiğince ifade etti. İBB Başkanının ortaya koyduğu bir diğer şey de olağan üstü bir olgunluktu saatlerce devam eden muhalefet bombardımanı ardından; çıkıp da olumlu olumsuz tüm eleştirilere teşekkür etmek, “Yanlış da eksik de yapmış olabiliriz” diyerek öz eleştiride bulunabilmek ki bu her babayiğidin harcı olmasa gerek.

***

Bir iki kelam da Şahin Dirik'in bu konuyla ilgili yazdıkları üzerine etmek isterim…
Şahin diyor ki; “İlçemizde kendisi gerçekleştirmediği, yetki alanı dışında olan her türlü çalışmanın başında poz vererek algı peşinde koştuğu düşünülen bir Volkan Yılmaz gerçeği de var. İBB'nin, hükümetin çalışmalarının başında poz veriyor ve her ne kadar paylaştığı fotoğrafların açıklamalarına çalışmaların hangi kurum tarafından gerçekleştirildiğine dair küçük notlar yazsa da hepimiz biliyoruz ki hala ilçemizdeki tarihi köprülerin restorasyonundan Silivri Belediyesi'nin sorumlu olduğunu zannedecek kadar saf ve cahil insanlar da var. Bence başkanın stratejisi de bunun üzerine kurulu, safları kafeslemek...”
Silivri ilçe sınırlarında belediye yetkisi dışında herhangi bir işlemin mümkün olduğunu sanmıyorum… Belediyenin sorumlu tutulamayacağı çok az şey olduğunu da ekleyelim… Kaldı ki bir ilçede Hükümetin (seçilmiş) çalışmaları başında Belediye Başkanı (seçilmiş) olmayacak da kim olacak?! Halkın ödediği vergilerden oluşan kaynağı hizmet ve yatırımlarda kullanma yetkisi ortaklığı bana yeterince gerekçe oluşturuyor.

“Saf ve cahil” insanlar tanımına hiç gelmeyeyim gençliğine vereyim…

Şahin'in parmak bastığı bir diğer önemli nokta; “Bunun yanı sıra Volkan Yılmaz'dan devlet tarafından Silivri'ye yaptırılan her binanın, her hizmetin önünde poz verip bunu sosyal medyasında paylaşan AKP İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'na da iki kelam etmesini isterdim”...

Tartışmanın yeri ve zamanı göz önünde bulundurulduğunda ayrıca da daha iki yıl önce yapılan seçimlerden çıkan sandık sonuçları dikkate alınınca halkın sözü üstüne Yılmaz ne söyleyebilir diye düşündüm kaldım : )

Silivri Belediye Başkanı ne söyleyecekse İBB Başkanına ifade etmesi en yerinde ve uygun olanıdır... O da öyle yapıyor zaten...

YORUM YAP