Engin Akın

Futbol Skor Oyunudur!


Son hazırlık maçının ardından oyuncu dizilimi ve kadro da şekillenmeye başlıyor Silivrispor’da. Önceki gün oynanan Y.Esenyurt maçı ile ilgili aslına bakarsanız yazacak fazla da bir şey yok. Rakibin gücü ortadaydı, bununla birlikte ortaya koyulan oyun itibarıyla tatsız tuzsuz bir maçtı. Genele bakıldığında ise gelecek için umut verici gelişmeleri de takip etme imkânımız olmakta.

Rakibin zayıf oluşu disiplinden uzak bir Silivrispor’u karşımıza çıkardı. Tepecik karşısındaki oyun ile Esenyurt maçında ortaya koyulan oyun arasında dağlar kadar fark vardı. Buradaki son maçta sahaya klasını koyan isim bana göre Serkan oldu. Bir virtüöz gibiydi. Böyle kaliteli ve akıllı bir orta alan oyuncusu gerçek anlamda her iddialı takıma lazım. Tek sorunu koşmaması bu da son derece normal. Aklı ile top oynayan her futbolcu gibi topu koşturuyor. Silivrispor bana göre son yılların en iyi orta alan oyuncusuna sahip durumda. Dilerim sezon boyunca sakatlık yaşamaz. Esenyurt maçında benim özellikle beğendiğim ikinci isim Feyyaz’dı. Serkan’ın aldı at dediği topu mükemmel bir vuruşla değerlendirmesini bildi. Böyle kaliteli oyuncuların olduğu bir kadroda kendisini daha da geliştireceğine eminim.

Sol kanattaki eksiklik kendini hissettirdi. Defans lakayt olsa da iyiydi. Doksan dakika boyunca rakip takım bizim on sekiz içine bile giremedi. Fakat gereksiz şişirilen toplar pozisyonların harcanmasına neden oldu bu da kenar yönetimin sinirlenmesine yol açtı. Orta alanda Serkan toparlayıcı oldu. Yunus son maçlara göre dağınıktı ve şuursuz futbolu tepki topladı. Bana Yunus futbolunu sahaya oynaması lazım tribünleri değil deplasmanlardaki performansı ve iç sahadaki performansını bir inceleyin demek istediğimi anlayacaksınız.  Forvet hattı tam evlere şenlikti. Rakibin gücü ortadaydı. Normal şartlarda Esenyurt maçının skoru tarihi farkla bitmeliydi. Bu kadar pervasız ve düzensiz olunmamalı bence. Özellikle son vuruşlar vuranların ismine yakışmayacak cinstendi.

Geçtiğimiz sezon Fener’e kızıyordum. Her rakibine en az 8 gol atıyorlardı. Rakip futbolcu psikolojisi ile düşündüğümden de olabilir. Her takıma kim olursa olsun farkı atıyorlardı. Bir ara Muharrem Başkana söyleyecek oldum. Abi ya bu kadar çok atmayın diye. Adamları eziyor rencide ediyorsunuz diye. Başkan ise bana, “Futbol skor oyunu. Skoru ne kadar üstte tutarsan bir sonraki rakibin senden ürker. Ben skora bakarım. 1 olsun benim olsun değil atabildiğim kadar atayım” demişti. Şimdi düşünüyorum da adam sonuna kadar haklı.

Futbol skor oyunu. Bu bile ayrı bir köşe konusu. Günümüz futbolunda skora yönelik oyun kuran takımlar üst seviyeleri zorluyor. Yok, ben güzel futbol oynayayım, yenilsem de güzel oynadığım futbolla anılayım. Yalan, be kardeşim. Tribünler skora bakıyor. Esenyurt maçında dakikalar sekseni gösterdiğinde maç hala 1-0’dı. Bu dakikadan sonra adamlar araya bir tane sıkıştırsalardı. Evet ya bir tane sıkıştırsalardı, o zaman çıkarabilecek miydik acaba…

Skor, skor skor… At atabildiğin kadar… Futbol skor oyunu. İyi oynayana puan vermiyorlar. Hala sözümün arkasındayım. Bu takımı yenecek takım yok. Biraz daha ciddiyet ve disiplinle daha rahat edecekler. Siz oyuncular sahada sevk yapacaksınız diye tribünde taraftarlar da hop oturup hop kalkmak zorunda değil ya…

YORUM YAP