Sevginar Sali

Fırst lady buluşması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun ilçemiz ziyaretinde Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın eşi Ezgi Yılmaz tarafından karşılanması son derece doğal, hatta nezaket açısından gerekli olan bir durum. Üretici Kadınlar Kooperatifinin daveti üzerine gelişmiş olsa da program, ağırlama konusu belediye tarafından gerçekleştirildiyse belediye temsilcilerinin de katılımı kaçınılmaz ve bir o kadar gerekli. Sema Arcan'ı sadece MHP Kadın Kolları olarak değerlendirenler siyasi eksiklik çıkartıp ziyaretten eleştirebilir ama kendisi aynı zamanda Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı. Sultan Aşkın belediye meclis üyesi, kadın buluşmasında yer almasını kimse eleştirmiyor zaten. Sıkıntı doğuran konu CHP'lilerin sürece dahil olmaması. Bence davet beklemek yerine herkes gibi haberdar oldukları anda bir buket çiçekle Dilek Hanım'ı karşılayabilir, programdan sonra partide çaya davet edebilirlerdi. Siyaset ataklık, pratik hareketler, fırsatları değerlendirme, uyanık olmayı gerektirir. Oturup bir kenarda birileri size bir rol versin, görev biçsin diye beklerseniz kaderinize razı olmak durumunda kalırsınız.
En sadeleştirilmiş haliyle söylemek gerekirse; birilerinin ayağına top gelmiş yine, kaleyi gördüğü yerden çakmış ve gol olmuş.
İki fırst lady'nin biraradalığı da tıpkı Ekrem İmamoğlu ve Volkan Yılmaz'ın yan yana gelişi gibi sade vatandaş arasında gayet hoş karşılandı. Bir daha kadın dayanışması ve gücü deyip erkek beyinlerini daha fazla zora koşmayacağım.
Ezgi Yılmaz'ı kaçamak sahil gezileri ve bilbortlardan sonra bu tarz oturaklı programlarda daha sık görmek dileğiyle; kendisini ekstradan yoracağız belki ama eşine faydası olacağından, hayatın da müşterek olduğunu kabul etmiş biri olarak anlayışla karşılar eminim.

DELEGE, ERSARAÇ'IN ÜZERİNİ ÇİZDİ
Silivrili İYİ'ler Pazar günü 2. Olağan Kongrelerini gerçekleştirerek Refik Bek ve oluşturduğu yönetime seçtiler. Çarşaf liste için oy kullanan 180 delegeden sadece 34'ü partinin kurucu ilçe başkanına İl Delegesi olması için oy verirken, 146'sı üzerini çizdi, 129'u da Ünsal Göze'den yana tercih kullanarak, seçilmesini sağladı.
Kongre aile havasında gerçekleştirirken, Bek'in kişisel ilişkilerinin etkisi gözle görülür nitelikteydi. Silivri'de toparlanmaları çok gayret istiyor kuşkusuz ama İYİ Parti kesinlikle Türkiye'nin geleceğinde kilit söz sahibi olmaya adaylar arasında. Meral Akşener'in liderliği kesinlikle önemli bir avantaj olmayı sürdürüyor.
İYİ Parti'nin kongresine dair bir diğer önemli not; Divan Başkanlığı yapan GİK Üyesi Prof.Dr Murat Karaman'ın son anketlerde %12 düzeyinde oy oranına sahip çıktıklarını belirttiği konuşması oldu. İnanır mısınız, inanmaz mısınız size kalmış; ben inanmak konusunda güçlük çekiyorum çünkü Lideri'nin anlayışını teşkilatlara benimsetmek mümkün olmadı şimdiye kadar… Bundan sonrası için İYİ'lere bol şans…
Bek ve yönetimini tebrik ediyor, siyasi etkinliklerine muvaffak olmalarını diliyorum.

YORUM YAP