Engin Akın

Erzin maçının yıldızı hakemlerdi iyi oynadılar

Ligin ikinci yarısının ilk hafta maçında Hatay deplasmanında Ersin karşısına çıkan Silivrispor her ne kadar sahadan yenilgi ile ayrıldıysa da eksik kadrosuna rağmen sahnelediği oyun ile göz doldurdu diyebilirim.

 

Oyun anlayışı olarak biraz daha saldırgan olmasını beklerdim ama ilk hafta heyecanına verelim.

Özellikle orta saha erken yoruldu.

Defans kurgusunda aksaklıklar olsa da oynayan oyuncuların birbirleriyle fazla forma şansı bulamamaları sıkıntı yarattı. Stoperlerin biraz daha fazla birbirleriyle oynamaları gerekir ki hatalarını kapatabilsinler. Zamanlamaları iyi olsa da ağır kalmaları gözden kaçmadı.

Hücum hattı oldukça istekliydi ama bunların isteklerini maçın hakemi fren oldu.

 

Yapılan her atak kesildi.

Güç, istek ve performansını doksan dakikaya yayabilen isimler kendini çabuk gösterdi. Demek ki devre arası idmanlarında tam zamanlı istekli çalışanlar kendini belli edebiliyor.

 

Genel anlamda küçük hatalar yapmamış olsak ve hakem triosu da tarafsız ve ortada maç yönetse skor 4-2 rakip lehine kesinlikle olmazdı.

 

Penaltılar o kadar netti ki bunları görmemek için kör olmak lazımdı hakemler de bunu başarabildi. Hele maçın daha ilk dakikalarında defans oyuncularına çıkardığı sarı kartlarla adeta seçimini baştan yapmış oldu da diyebilirim.

 

Öyle ya ilk yarıda defansını sararttığın takımın kanadını da bağlamış oluyorsun. İki stoperden Mehmet Albayrak 35.dakikada, Enver Yıldız ise 39.dakikada sarı kartla cezalandırıyorsun.

 

Erzin takımı o kadar kırılgan bir yapıda ki dış destek almadan galip gelebilmesi imkansız. Anında dağılabilen bir dikkat ve maçta becerilemeyen bir konsantre eksikliği ve akabindeki panik.

 

İlk yarı 3-1 bitmişken bile maçın döneceğine inancım vardı. İkinci yarı yapılan santranın hemen ardından kaçırılan ofsayt ve Silivri kalesinde gol olması tesadüflerin kralıydı. Skor 46. dakikada 4-1 olması bile Silivri'nin kazanma direncini kıramadı.

 

Silivri'nin direncini hakem çok güzel kırdı. Bir ara Silivrispor'u, Erzin ceza alanına yaklaştırmadı. Son beş dakika biraz normalleştiyse de on sekiz içine sokmadı Silivrilileri.

 

Protokol olaylarına değinmiyorum bile. Normal olaylar deyip de geçebilirsiniz, emniyetin basiretsizliği veya sportif faaliyetlerdeki eksikliği de diyebiliriz.

 

Yani sözün özü Erzin maçında sahanın en iyisi hakemlerdi. Maçı kazanmaya çıktıkları fazlasıyla belli ediyordu kendini.

 

Beni tek mutlu eden ise, Silivrili oyuncuların doksan dakikalık istekli oyun oldu. Allah'tan maçı takip etmişim, yoksa skora bakarak yorum yaptığımızda durum oldukça farklı olabiliyor. Normal şartlarda maç Silivri'nindi. Maçı belki Erzin kazandı üç puanı aldı ama ilerleyen haftalar için sahnelenen oyun umut vericiydi. 5 eksikle çıkılan maçta böyle mücadele veriliyorsa sahaya tam kadro çıkıldığında neler olur onu da siz canlandırın zihninizde…

YORUM YAP