Sevginar Sali

Çözüm yolları

Süleyman Gencoğlu ile ara ara yaptığımız, tarım ve çiftçilerimizin durumunu görüşmek üzere yeni bir söyleşide buluştuk. Ve şunu fark ettim ki aslında bizde her alanda en büyük sorun planlama, sonrasında sağlanamayan istikrar, ardından da masa başında alınan kararlardan kaynaklanıyor.

İhtiyacın doğru şekilde belirlenmesi ve çalışmaların bunlara yönelik yürütülmesi sorunları da çözer, yenilerinin çıkmasının da önüne geçer. Tabi ki hayatta ve işleyişte eksik, tamamlanamayan süreçler de olacak ama planlı ilerlersek azalacak, olanların yaratığı olumsuz etki azalacak.

İstikrar meselesine gelecek olursak… Bunu en iyi anlatan “Taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir” örneği en iyi şekilde ifade ediyor.

Masa başında alınan kararlar, süreçlerin gerçek aktörlerine dokunmayan çalışmalar çözümleri değil sorunları, akışı değil tıkanıklığı destekliyor…

Ne iş yaparsanız yapın, hangi alanda faaliyet gösterirseniz gösterin bu üç kıstasa dikkat etmeksizin yol almak mümkün olmadığı gibi, faydadan çok zarar çıkar ortaya.

 

HEP HALKI DİNLEYENLER…

Soner Yalçın geçen günler “Bilinmeyen Atatürk” başlığı ile bir yazı kaleme aldı. İlk satırlarını sizinle paylaşmak istiyorum…

“Hiç düşündünüz mü?

Atatürk'ün hangi yönü/tavrı insanımızı epey şaşırttı:

Her vesileyle halkın arasına karışması!

Oysa halk, -sadece İstanbullular- padişahları Cuma namazına gidişlerinde görürdü.

Atatürk ise, özellikle ülke yönetiminin halk tarafından nasıl algılandığını bilfiil, ilk elden öğrenmek için sürekli toplumsal hayatın içine girdi.

Hep halkı dinledi…

Hep halkın sorunlarına çözüm bulmaya çalıştı…

Padişahların aksine kendileriyle bütünleşen yeni lider Atatürk'ü halk çok sevdi…”

Yazının devamını internetten takip edebilirsiniz…

***

Halkla bütünleşmeyi başaran siyasetçilerin istikbali için aydınlatıcı bir dipnot…

 

GÜNÜN SÖZÜ

“Hayatının, yalnız sana ait olduğuna karar verdiğin gün senin dönüm noktandır. Özürler ya da bahaneler olmadan, dayanacak, güvenecek veya suçlayacak başka kimse de aramadan. Bu armağan senindir. Bu harika bir yolculuk ve onun kalitesinden sorumlu olan da sadece sensin. İşte hayatın gerçekte o gün başlar.”

*Bob Moawad

 

YORUM YAP