Engin Akın

Bu takım şampiyonluğa oynar

Sezon başından beri hop oturup hop kalktık Silivri'de spor camiası olarak. Bizi gururlandıran olaylar da olmadı değil ama bizi kahreden haftaları da hep birlikte yaşamak zorunda kaldık.

Birbirini seven ya da sevmeyen herkesin ortak noktasıydı Silivri'de spor ve Silivrispor.

O kadar ilginç ligdi ki sezona eleme maçları oynarız diye başladık sona doğru kümede kalalım yetere bile razı olduk.

Çantaköyspor bir örnektir, Alibeyspor bir başka örnektir, Silivrispor ise başlı başına bir örnektir. Unutmadan Silivri'de sportif anlamda en istikrarlı kulüp ise Kavaklıspor'dur. Yanılmıyorsam Kavaklı takımı 19 yıldır aynı ligde mücadelesini sürdürdü ve 20 yılına yani sezonu için kolları şimdiden sıvadı. Sonrasında Gazitepe geliyor onlarda da iyi bir istikrar var.

Dedik ya ilginç bir lig heyecanı yaşıyoruz diye.

Silivrispor konusunda ise bana göre bu sezon bitti. İyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla bitirdik.

Ben bu takım düşmez derken bana inananlara teşekkür ederim. Demek ki bizim de bildiklerimiz varmış. Futboldan anlıyor olmak için yıllarca takım kaptanlığı yapmaya gerek yokmuşu kanıtlamış oldum.

20 küsur yıldır spor yazıyorum, bu zaman zarfında kim benden yardım istediyse elimden geldiğince burnumu bükmeden yardımcı olmaya çalıştım ve aynen de devam desteklere.

Yine aynı yerde olduğumu üstüne basa basa yineleyebilirim ki Silivrispor'un şu anki kadrosu ile lig yeniden başlasa bırakın Play-Offları ben şampiyonluk hesapları yapın diye yazılar yazardım. İddia ediyorum ki bu kadroyu bozmayın yeni sezonda bu takım şampiyonluğa oynar.

Sezon başı takım kurulurken dediklerimin de arkasındayım. Şimdi de dediklerimin arkasındayım. Biz bu başarıyı yakaladıysak mutlak bir sebebi var. Herkes sallar ben hala savunurum Özgür Ergun'u. Gönümüz futbolunda bilgileri en taze olandı Özgür.

Bu takım deplasmanda rakip kaleye 4 atıyorsa bunun sahiplerinden biridir Özgür. Tabii hoca konusunu da unutmamak gerekli. Bülent Akan hoca ile gelen değişiklik ve hava olumlu oldu ve rakipler üzerinde kurulan oyunsal baskı sonuca odaklı oldu.

Nevşehir galibiyeti ile başlayan çıkış Karaköprü karşısında patlama yaptı. Bu saatten sonra da bizi yenecek takım yok. Son haftaları vura vura gider yeni sezonun hazırlıklarını şimdiden yaparız.

Yeni sezon derken, çalışmalar derken, transferler derken, yatırımlar derken, gelenler-gidenler derken, tesisleşme derken, kurumsallaşma derken işte hepsinin iyi hesaplanılması gerekli.

Hesapsız kasap gibi elde masatla kalmayalım.

Yeni sezon başlamadan önce, bu sezon biter bitmez ivedi bir şekilde beklenilmeden Akgün Duru yönetimini revize etmeli. Revize etmeli ki artık elini cebine atacak kişi sayısının arttırılması şart. Aksi takdir de yeni sezonda da böyle devam ederse Akgün Başkan elini cebine ata ata ne elde, ne cepte ne de kasada kalacak.

Tabii sadece Akgün Duru değildi eline cebine atan!

Eyüp Bayburtlu gerçeğini göz ardı edemeyiz

Turgay Sakarya gerçeğini ise asla unutamayız

Ya Orçun Koyuncuoğlu onu unutmak spora ihanet olur ki yok canıyla neler yaptığını en iyi bilenlerdenim.

Bu üç isimle ilgili yazımı ise yazdım son düzeltmelerini yapıyorum…

YORUM YAP