Sevginar Sali

Bu bir veda değil, merhaba


AK Parti’de
dün gece Metin Karakaş’ın ilçe başkanlığına vedası vardı. Programın adı "veda” ama Karakaş, konuşmasında bunun "asıl hedefine merhaba” olduğunu gayet net hissettirdi. Başkanlık hayali ile diğer aday adayları arasında gidip gelen söylemi aklı ve duygularının ateşli tangosu gibi bir şeydi… "Ben aday olmalıyım ve kazanacağım” diye haykırırken duyguları, aklın ile mantığın kelimeler dilinin ucundan keskin virajlarla "Diğer aday adayı arkadaşlar da var” hatırlatmasını yaptırıyordu… 4 yıldır tüm zorluklara göğüs gererek, güzelliklerin keyfini çıkartarak üstlendiği ilçe başkanlığından ayrılık kolay değil. Tesellisi başkan adaylığı o da olmazsa tümden kayıp! Bir yandan yükselişin hevesi diğer yanda düşüşün telaşı… Karakaş’ın sadece duygu ve aklı karışık değil, hisleri de alt üst olmuş vaziyette. Şık vazo hediyesi teselli oldu mu bilmem ama onun üzerinden yaşadığı çelişkiyi anlayana Karakaş gayet iyi izah etti. Başkanlık makamına bunu seçilen adayın taşımasıyla ilgili. Hediye Karakaş’a verildiğine göre ondan başka kimse de onu başkanlık makamına taşıyamaz. Yani bunda bile "ben olmalıyım”ın arzusu dizginlenemez bir haykırış olarak yayıldı…
Adaylık, Karakaş’ın hakkı tabi… O da bu yönde talebini ortaya koyacak, yoksa kim bilecek ne istediğini… Herkes benim gibi düşünce mi okuyor?!
***
İşte şimdi AK Parti’de tüm kartlar eşitlendi. Aday adaylarından biri artık ilçe başkanı değil. Karakaş bir süre daha ilçe başkanıymış gibi davranmaya devam eder. Kolay değil 4 yıllık alışkanlıkların bir anda bırakılması. Ona arkadaşları da gerektiği hoşgörü ve anlayışla karşılık verecektir.
***
AK Parti’nin aday adayları arasında birlikte çalışmak ile ilgili pek sıkıntı yok. Tabi ki kendi içlerinde bir rekabet içindeler ama aday hangi aday adayını ekibine davet etse olumsuz yanıt alacağı bir durum görünmüyor. Bu aday adayı bereketi karşısında ‘ittifak’ şartının il tarafından sunulması sürpriz olmaz. Bana olmayacak, herkesin de buna hazırlıklı olması, hesabını buna göre yapmasında yarar var.
***
AK Parti’de aday adaylığı daha hiçbir şey değil. Asıl zorluk aday belirlendikten sonra yaşanacak. Güzel şeylerin kolay olmamak gibi bir sıkıntısı var ne yazık ki?
Zor olacak ki imtihan olsun!

NÖBET DEĞİŞİMİ
Dün itibariyle gazetemizin İmtiyaz Hakkını devralmış bulunmaktayım. Aynı zamanda Yazı İşleri Müdürlüğü görevine de Renginar Mehmetsali geldi. Aile gazetesiydik, Hürhaber yine yoluna böyle devam edecek. Çok büyük bir kayıp verdik, kabul ama İlhan Uygun’un bize bıraktığı çok önemli bir miras var. Onun da bu zorlu yolculukta her zaman bizi aydınlatacağını biliyoruz.

TEMİZ SİYASET
"Siyaset temizlenecek” dedi Başkan Işıklar… Ben de hepimizin "Temiz toplum, temiz siyaset” sloganını hatırlatayım. Temizliğe tepeden başlamak kalıcı bir çözüm değil. Toplumdaki anlayışın değişmesi gerektiğini naçizane ekleyeyim. Siyasetçiler değil, toplum da bu konuyu üzerine vazife edinirse daha sağlıklı çözüm sağlayabiliriz.
Bir konuda da muhalefet etmeyeyim değil mi?! Çok uslu durdum ama… Rehavete yol açabilir endişesini de sırtladığım tüm korkulara eklemeyeyim şimdi :)


YORUM YAP