Sevginar Sali

Beş yılda yapılanlar mı, son bir ayda olanlar mı?


Garip bir çelişki yaşatıyor bu yerel seçimler bana. Bir benim kafam mı böyle saçma çalışıyor yoksa aynı akıl karışıklığını yaşayan başkaları da var mı merak ediyorum. Özcan Işıklar’ın seçim çalışması yapmasının tek anlamı olabilir ikinci dönem yapacaklarını anlatmak! Yaptıklarını beş yılda anlatamadıysa zaten son birkaç aylık süreçte bu çok zor. Yeni dönem projeleri ile henüz tam manasında tanış olamadık bugüne kadar. Genel eksen ve gidişat hakkında herkesin aklında bir fikir oluştu muhtemelen. Yapacakları ile ilgili aklımıza olduğu kadar, gönlümüze de hitap etmesinin önemi çok büyük. Ki bu konuda da azımsanmayacak bir çaba içinde...
Tahir Sert’in durumu daha da vahim. Çanta’da 10-20 yıl önce yaptıklarını anlatarak destek arayışı çok fena bir durum. Yeni dönem projeleri konusunda en güçlü referansının İBB ve Hükümet oluşu avantaj mı, dezavantaj mı çok tartışma götürür. Aklımıza alıp, gönlümüzde tartma ihtiyacını çok acil doğurması lazım. Ama AK Parti’nin genel durumu buna önemli bir antipatik engel. Yerelde bunu aşmak seçim kampanyasının en önemli güçlüğü...
***
Esnaf odası seçimleri üzerinden yerel seçimler konusunda çıkartmamız gereken dersler var mı? Bence var. "CHP kazandı”, "AK Parti kaybetti” gibi yüzeysel bir değerlendirmeden öteye adayların sergiledikleri ve aldıkları sonuca değinmek istiyorum.
Selahattin Öpçin, kendini seçtirmekten ziyade üyelerin onu seçmesine, Silivrili oluşuna güvendi…
Necati Özkök ve Ali Tabakoğlu’nun (proje proje diyenlere cevap; tek projesi olan isimdi) yeniden seçilmesine hiç ihtimal vermedim. Yıpranmışlıkları, zaten söz konusu görevlerde ziyadesiyle uzun süre bulunmaları şanslarını sürecin daha başında son derece zayıflatmış, elenmelerine yol açmıştı… Seçen nazarında denemişi tekrar tekrar denemenin itibar görmediğini söyleyebiliriz.
Neşe Bayraktar, bu denli erkek egemen oluşum içinde bayan olduğundan bir kesimin desteğini kaybetti. Medya yönetiminin dozunu ayarlayamadı, son günlerde biraz abarttı sanki. Takipçileri boğmuş olabilir. Çok fazla baskın geldi… Daha iyi bir oy alması gerektiği düşüncemle birlikte cesaret ve yarış azmini takdir etmeden geçmek mümkün değil. Kısa vadeden ziyade uzun sürede emeklerinin karşılığını mutlaka alacaktır.
Nuray Koçer’e esnafın içinden biri olmak kazandırdı. Gülen yüzün ne kadar çok projeye bedel olduğunu bir kez daha gördük. Samimiyetinden kuşkuya yer bırakmadan insanları kucaklayışı üyelere çok doğru ve yerinde dokundu. Teori kısmı gönülden hal oldu anlayacağınız.
Hesap, kitap, ölçmek, biçmek kaygısında kendiniz ve düşüncelerinizi sürüklediğiniz kalıp dışarıyla iletişiminizde duvarlarınız haline dönüşebildiğinin örneklerini gördük.
İnsanların gönlüne ve aklına girmeden destekleriyle bir yerlere gelmeniz çok zor...

SARAL’I GÖREN VAR MI?
Bir, iki, üç derken AK Parti’nin 4. Sıra meclis üyesini de sahada görmeden seçimi tamamlayacağız anlaşılan. "Çalışanlar neyinize yetmiyor, çalışmayanlara kafa yoruyorsunuz?” diyebilirsiniz… Mevcut çalışanlarla durum ortada. Takviye ve henüz tüm gücüyle sürece destek verme manasında asılmayanların harekete geçmesi gerektiği ve bu aşamada da zamanla bir yarış olduğu aşikar. 28 kişilik listede sahada görülmeyen tek isim Saral mı? "Göze batan o…” diyelim. Sebep herkesçe malum sanıyorum ayrıca izahata gerek yok.

ANLAŞILMAZ
Seçim zamanı siyasi partilerin birbirlerine yaptıkları ziyaretleri anlamlandırmakta güçlük çekiyorum. Seçim çalışmasının maksadı oy toplamaksa bir diğer partinin ilçe merkezinde başkan ve yönetimiyle bir araya gelmenin espirisi ne? Size oy vermelerini bırakın onlardan böyle bir beklentinin ‘hakaret’ sayılabileceği durumu yaşamanın zorunluluğu ne? Çıkın halkın arasına kimden ne istiyorsanız isteyin de parti ziyaretleri yaparak "Seçim çalışması” yapıyoruz demeyin. Nezaket ziyareti diyebilirsiniz. Seçim dönemleri oy toplama zamanıdır, nezaketi öncesinde düşünüp halletseydiniz daha anlamlı olurdu.

SELİMPAŞA BEREKETİ
Mümin Koçoğlu, Mustafa Zorlu derken Nuray Koçer de mahallenin yıldızını ayrı bir şekilde parlattı. Selimpaşa, Silivri’nin yönetiminde siyasetten, belediyeye, oda düzeyinde etkisini hissettirmeyi sürdürüyor. Hayırlı olsun!

YORUM YAP