Engin Akın

Bence o topun canı var

O topun canı çekecek bizim için gol olmayı.

Her zaman derler eskiler, futbol topunun canı vardır diye. Yeter ki canı istesin olmayacak olan gol olur, gol diye ayağa kalktığın ise aut.

Belli bir sıkıntımız var bu aşikar.

Bu sıkıntı sadece bizde de değil.

Her kulüpte gol yolları için bin bir çare aranır.

Bir önceki sezon gol kralı olan oyuncu yeni sezonda sıfır çekebilir.

Bunun garantisi de yok.

Şunu anlamıyorum, hemen hemen herkes, az anlayan da çok anlayan da bu takıma gol çalıştırmıyorlar yorumları alıyorum.

Silivrispor A takımından bahsediyoruz arkadaşlar, altyapıdan değil.

Forvet ve forvete yakın oynayan isimlerin hemen hepsi veya takımın hepsi altyapıdan yeni çıkmış isimler değil ki. Neyin ne olduğunu hepsi biliyor, hangi idmanın ne işe yaradığını sizin kadar bilirler.

Altyapı da çalıştırmıyoruz.

Bu saatten sonra ayak içi pas çalıştırmanın veya her gün gol çalıştırmanın ne kazanımı olabilir.

Oyuncu gelmiş 25 yaşına hala altyapı idmanları örneklendirmesi yapmak futbola ihanet ve futbolcuya ihanettir. Belli kariyerleri olan oyuncular toplanıyor. Kimi iyi, kimi de vasat çıkabiliyor. İki sezon arasındaki performans arasında farklılıklar olabilir. Nitekim 3. Ligde oynuyoruz, her sezon aynı istikrarı sağlayabilenler daha üst liglerde oynuyorlar zaten.

Silivrispor'da forvet oyuncusu Gökhan için söyleyeceğim çok şey var. Hava toplarına hakim, ayakları iyi, son iki maçta neredeyse bütün hava toplarını indirdi. Altı pas içinde yaptığı kafa vuruşları stoperlerin ve kalecinin şansa kurtarışlarıyla son buldu. Daha çok topla buluşturulmasına inanırım. Bu şekilde gol atabilir ve bizleri sevindirebilir.

Sadece olgun atak geliştirememe sorunu var Silivrispor'un. Koordineli bir şekilde kaç kez pozisyon üretebildik ve bunların kaçı tehlikeli oldu? Hep bireysel ataklar, kişisel çabalar.

Bir de gözlemlediğim son maçlarda, defansla orta saha birbirine çok yakın oynuyorlar. Bu şekilde olunca ikinci bölge ve üçüncü bölge arasında fazla boşluk oluyor ve bu boşluğun kapatılması içinde çok koşmak zorunda kalıyoruz. Orta saha biraz daha önde bassa ve oynasa forvete daha çok katkısı olabilir kanaatindeyim.

Bölgeler arasındaki boşluklar olduğunda kapatabilmek için çok koşuyor ve erken oyundan düşüyoruz. Forvet hattı ile orta saha arasındaki mesafeyi azalttığımızda sorunlarımız çözülecektir.

Aslında bu bir refleks. Hemen her oyuncunun aklında gol yememek vardır. Bunun için geriye fazla yaslanılır. Fazla geri geldiğinde de ileri gitmek için efor kalmayabiliyor veya son vuruşlar için güç bitebiliyor.

Mesela son iki maçta gözlediğim bir şey var, paylaşmak isterim. Geçmiş zamanlarda rakip kaleye cepheden geldiğimizde sert şutlar çekerdik. Bu şutlarda kaptan Yunus'un güzel golleri var. Son iki maçta net iki pozisyonda vurmak yerine paralel pas yapmayı tercih etti.

Dedim ya başlıkta futbol topunun canı var.

Gerçekten de o topun canı var, girmeyince girmiyor, olmayınca olmuyor. Daha önceleri de sıkıntılı sezonlar geçirdik. Lakin her sıkıntılı maç programının ardından iyi bir çıkış yakaladık. Bu da bir istatistik.

O topun canı çekecek bizim için gol olmayı.

YORUM YAP