Sevginar Sali

Ben Yalancı, Doğrucu Kim


Aylardır İBB ve AKP’nin Silivri üzerindeki baskısı iktidar tarafından dillendiriliyor. İGDAŞ ve İSKİ marifetiyle köstebek çukuruna daha da çok benzeyen yollar ile ilgili şikâyetleri muhtarlar aktarmaktan bir harap oldu biz yazmaktan telef olacağız.
Değirmenci, siyasetçi ustalığı ile bir kotardı konuyu önümüze, eee biraz da inanmak varmış içimde ki Belediye gözümde eli kolu iktidar tarafından bağlanmış Silivri için çırpınan bir vaziyette benimsedim. Böyle düşünmeye ne kadar çok meraklıymışım.
Karakaş aradı: “İSKİ ve İGDAŞ müteahhitlerinin belediyeye yatırdığı teminat bedelleri ne güne duruyor? Firma kötü niyetliyse kazdığı yeri kapatmıyorsa belediye kullansın teminatı kapatsın. İşine bakmıyor, AKP’yi suçluyorlar. Geçtiğimiz dönem İBB ile karşı karşıya gelmek pahasına birçok müteahhidin teminatlarını yaktık, yapmadıkları yerleri belediye olarak onardık” anlamına gelen ifadelerle koydu postasını.
Başkan Işıklar’ı aradım, “Niye teminatları kullanmıyorsunuz?” diye sordum. “Evsel bağlantılarda teminat yok” dedi. Araştırma yapıp dönecekti hala dönüyor!
Akşam saatlerinde Silivri Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Turan aradı. “Hiç unutmam belediyenin önüne yeni asfalt atmışız. Üç gün geçmedi Adliye’ye telefon bağlayacaklarmış. Türk Telekom geldi yolu kazıyor. Makam odamdan olayı seyrederken ağlamamak için kendimi zor tuttum. Yapmayın dediğinizde Adliye’yi arıyorlar, Belediye izin vermiyor diye. En az belli olacak şekilde gerekli işlemi ekiplerimize yaptırdık. Bu dönem yaşanan sıkıntılar hep vardı, hep mücadele ettik. Bu siyasi bir olay değil” dedi.
İnanmak istemediğim şey ne biliyor musunuz Silivri Belediyesi’nin beceriksizliği.

HERŞEY BİRBİRİNE
KARIŞTI
Aptal gibi hissediyorum kendimi. Doğruyu/yanlışı ayırt edemiyorum.
CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci muhtarlarla bir arada. Muhtarlar genelde belediyede muhatap bulamadıklarından şikâyetçi, hizmet eksikliği konusunda veryansın ediyor.
Bir hafta sonra AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş ile toplantıda olan muhtarlar hizmet teşekkürü yarışında.
İnsanların söylediğini doğru kabul etmek gerekir değil mi? Ya da söylediklerini aynen yansıtmak. Onların fikri bu kadar değişkense basının yalancı olması kaçınılmaz.

ANLAMADIM GİTTİ
Cumartesi günü İstanbul Valisi Silivri’ye geldi. Vali süper çıktı. Herkesi mest etmiş. Koca Vali kalkıp ayağımıza kadar geliyor, bizim Başkan adamı bırakmış İl Başkanı’nı yol kenarında iki saat beklemeye gitmiş. Adam kibar, müsaade isteyen Işıklar’a “Hay hay ne demek” diyor bir de. Ne desin ki!? Müsaade isteyen düşünmedikten sonra bazı şeyleri…
Partizanlığı Işıklar’ı yok edecek hatalarından biri olmaya ciddi aday. Bu kadar partizanlığa rağmen örgüt ile sıkıntılar da işin çabası.

YORUM YAP