Sevginar Sali

AZİM VE KARARLILIK...


Ben bir şeyi çok istesem, çalışıp emek harcasam ve bunu hak ettiğime inansam; vermeyen (buna engel teşkil ettiğini düşündüğüm) kişi veya yapıya aynı bağlılık ve saygıyı sürdürmem çok zor olur. Hüseyin Turan’ın 2014’te karşılıksız kalan başkan adaylığı beklentisi gibi mesela… Metin Karakaş için aynı şeyi söylemek hatta daha güçlü argümanlarla mümkün!
Turan da Karakaş da, yaşadıkları adaylık hayal kırıklığını sandıklara saklayıp akılları ve gönüllerinin en kuytu köşelerine kaldırdı. Ya da bunu yapma gayret ve çabaları aşikar. Çünkü siyaset beklentilerini karşılayacak tek yapıya ‘küsme’ şansları yok! Adaylık hayal kırıklığı yaşattı ama siyaseten de onlara çok şey kattı onlara AK Parti… Ve tabi ki Silivri’ye hizmet serüveni. Karakaş halen daha aktif politikacı gibi gündemdeki yerini korurken, Turan da hafta sonu 3. Havalimanı açılışında siyasi kılavuzu; AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca ile ülke tarihine Silivri imzasını çaktı.
Turan, daha önce Kaynarcalar sayesinde (önemli faktör; tamamıyla belirleyici olmasalar da…) başkan adayı olup seçildiğini, il yönetime girdiğin farkında… Ne Kaynarcalar ondan, ne Turan onlardan vazgeçmedi, geçeceğe de benzemiyor. Ama bu ikili dayanışmada ters giden bir şeyler var; Kaynarca yükselirken, Turan kaybediyor!
İlçe Başkanlığı muhtemelen yeni hedef… Kaynarca milletvekilliğini korumak isteyecektir, Silivri’de Turan’ın ilçe başkanlığını avantaj ve tercih olarak görmesi kadar doğal bir şey yok. Ama mümkün mü? Zamana bırakmak en iyisi…

AVCILAR’IN SEÇİMİ HAFTAYA KALDI
Silivri Avcılar Kulübü kongresi dün ilk oturumda çoğunluk sağlanamadığı için 15.06.2014 Pazar’a kaldı. Sezai Yeşilkurt ve Yaşar Kovan arasındaki başkanlık yarışı bu tarihte neticelenecek. Silivri’de en fazla üyesi bulunan dernek çatısı altında enteresan bir yönetim yarışı izlemeye hazır olmamızda fayda var…

İSTANBUL SEFERLERİ SIKLAŞTI
MHP Silivri İlçe Yönetiminin ataması gecikti. İl Başkanlığının belirlenmesi sonrasında ilçeler ile ilgili tasarrufa ilişkin merak giderek büyüyor. Düğencioğlu, Kadir Fermanlı ile birlikte İl Başkanlığı temaslarının resmini yayınlarken, mevcut başkan Şenoğlu Türkyılmaz yeni yönetimi ile görev emri beklemekte. Eski Ülkü Ocakları Başkanı Kan Demirkol’un ilçe yönetimine talip olduğu duyumu da MHP kulislerinde değerlendirilmekte. Bu hafta, MHP Silivri’nin yönetim kadrosunun açıklanması bekleniyor; hayırlısıyla!

GÜNÜN SÖZÜ
Yapabildiğiniz ya da düşünebildiğiniz her neyse, başlayın. Cesaretin dehası, kudreti ve büyüsü vardır.
Goethe
İyi haftalar!

YORUM YAP