XXXXX

AK Parti’nin genç başkan aday adayı Hüsnü Yaşar Yalman


AK Parti’nin genç belediye başkan aday adaylarından biri Hüsnü Yaşar Yalman. Hakkındaki toplumsal algı; "genç, samimi ve geçmişi temiz” şeklinde... Çok duygusal olduğunu da eklemem gerekir. Etik değerlere bağlılığı ve kendini ifade ederken kelime seçimindeki hassasiyeti onu tarif ederken mutlaka belirtilmesi gereken bir diğer özellik. Bu denli temiz ve masum insanların siyaset sahnesinde başarılı olması bence mümkün kılınmalı. Ve bu durumu yükselmeyle eşdeğer ve sınırlı tutmamak. Bu durumun şöyle de bir tehlikesi var; güzel olan her şey ne yazık ki daha çabuk kirleniyor. Lekeler temiz bir zeminde daha bariz oluyor… Temiz olmanın önemi kadar kirlenmemek de mühim bir vaziyet alıyor.
İnsanların hizmetten önce samimiyet beklentisi yerel seçim sürecinde çok etkileyici. Halka karışan, doğru ve iyi bir iletişim kurabilen adaylar siyasette destek toplama noktasında çok daha şanslı olur. Politikanın insan kazanma sanatı olarak tarifi boşuna değil.
Ayrıca Ak Parti’de hizmet yapmamanız mümkün değil. Hatta konuyu daha geniş çerçevede değerlendirelim iktidar olup, yetkiyi eline geçiren herkes mutlaka bir şeyler yapmak ister. Bakış açısı, vizyonu neyi ve nasıl yapacağını ortaya koyar. Kaynak ve imkan meselesi de son derece belirleyici.
Hüsnü Yaşar Yalman’a çıktığı iddialı yolculukta başarılar diliyorum. Temiz yüreği, pırıl pırıl heyecanı, emeğe duyduğu saygı ve doğup büyüdüğü topraklara hizmet etme aşkının en hayırlı şekilde gerçekleşmesi dileğiyle…

DUYURU
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, bugün 01 Ekim 2013 saat 11:00’de AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı toplantı salonunda, yerel seçim çalışmaları, aday adaylık başvuru süreci yerel ve genel gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmak üzere basın toplantısı düzenliyor. Programa İlçe Başkanvekilleri ve Danışma Kurulu Üyeleri de katılım gösterecek.
AK Parti’de aday adaylık takvimi işlemeye başladı. Yönetimden istifalar yerel seçimlerde AK Parti’nin yerel iktidar şansı arayacağı kadro hakkında da ciddi sinyaller verecek.
İddialı bir ekiple yola çıkacaklarına kuşku yok.

CHP’NİN ADAY ADAYI PROGRAMI
CHP Silivri İlçe Başkanlığı dün tüm aday adaylarının katılacağı duyurulan bir halk pazarı programı gerçekleştirdi. Etkinliğe Özcan Işıklar dışında katılan başka CHP Belediye Başkan Aday Adayı olmadı. Sebebini merak edenler için aktarayım; "İlçe Başkanlığı bize sormadan program yapmış. Bize de mesaj çekerek bildirdi. Ortak bir değerlendirmeyle bu çalışmaların yapılması ve iletilmesi aşamasında biraz daha incelik bekliyoruz” şeklinde durumu özetleyeyim.
Hakları var mı? Bence var. İlçe Başkanı tüm aday adaylarıyla bir toplantı düzenleyerek bu kararı verirse aralarındaki iletişim sorununa da dolaylı bir çözüm ve katkı sunmuş olur. CHP açısından bir eksi. Işıklar şovunu yapmış. Katılmamak diğer aday adayları için kaçırılan bir fırsat mı? Telafisi olmayan bir şey değil. Ayrı kollardan kendi çalışmalarını gerçekleştirdikleri bilinen bir gerçek.
Ekim sonu gibi CHP’nin adayını açıklaması bekleniyor. AK Parti’de ise bu tarihte ancak aday adayı başvuruları bitecek. Takvim CHP’de şimdilik daha hızlı işliyor, bunun yarar ve zararını kesin olarak şimdiden kestirmek zor.

BAŞSAĞLIĞI
Yerel basının emektarlarından İsmail Güçlü de aramızdan ayrıldı. 2013’ün son alacağı olur inşallah. Merhuma Allah’tan Rahmet geride kalan sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum…


YORUM YAP