Sevginar Sali

Zoru zoruna...

Dün Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ile 16 Nisan Referandum sürecini değerlendirdik. Siyasi söylemlerinin yorumunu size bırakacağım. Hani çok güzel bir şarkı olur ama fena bir klip çekilir gibi olsun istemiyorum yorumum… Hayal dünyanızın önüne set çekme gereksizliğine düşmeyeceğim… ‘Algı yöneticisi' fonksiyonu yetiştiriciliğini bu seferlik elimin tersiyle itiyorum : )
Her insan söylediklerinden sorumlu, anlama ve algılama çok boyutlu, komplike bir olay… Kontrol edilmezliğinde hiç kaybolasım yok! Taze fazla kayıp verdim, aklım ve güvenimdeki açıkları henüz kapatamamışken yenilerine yelken açasım yok!
Çokça tedbirli, ziyadesiyle iyimser en önemlisi de kötü niyetli olmayı başaramayan bir tarafı var Rıfat Kutlu'nun… Vicdanı halen aklının üstündeki etkisini kaybetmemiş.
Kolay kızgınlıklarını olgunluk konusunda kat etmesi gereken mesafeye teslim edip, düşüncelerime musallat olan art niyetli yaklaşımları uzaklaştırabilirim…
Sabahtan akşama hakkında yazmak durumunda olduğum insanların etten, kemikten, kalbi acıyan, kafası karışan faniler olduğuna yakından şahitlik edince kendime kızıyorum, onlar için üzülüyorum… Hayatımız boyunca sırtladığımız seçtiğimiz veya mecbur kaldığımız sorumluluklar ne kadar ağır bir yük? Hafife alınarak çözümlenebilecek, bir solukta anlatılacak şeyler değil…
Kutlu'nun hissettirdiği direnişin başkaları ile alakası tartışılır da kendi kendine ispat etmeyi önemsedikleri şeyler uğrunda mücadeleyi hak eden cinsten.
Hatasız insan yok… Başkalarının yanlışlarını kolay görüp, kendi hatalarımızın suçlusunu dışarda aramak ancak ıstırabınızı arttırır.
AK Parti İlçe Başkanı ile yaptıklarını anlatamadıkları konusunda uzlaştık ama bunun ötesinde Rıfat Kutlu'nun kendisini ilçe başkanı olarak daha iyi kamuoyuna tanıtması, ifade etmesi gerektiğini bu vesile ile not düşelim. Garip mi kaçar, tam da yerini mi bulur kararsızım ama hani bir söz var; “ye sevdiğini al, ya aldığını sev” diye… AK Parti İlçe Başkanlığı ve Kutlu'yu ‘aldığını sev' kıstasında affına sığınarak değerlendirmek istiyorum. Zor bir sevda, bedelleri yüksek bir aşk! Gönlün ferman dinlediği nerede görülmüş… Hem eziyetine katlanacaksın hem de ilçe başkanlığını yapacaksın! Ayrı yaşamayan, var olmayan kavramlar bunlar…
Kutlu, görünenden çok şey yapıyor. Düşünülenden daha zor bir görevi yerine getiriyor… Ve ben sahip olduğu koşullarda elinden gelenin en iyisini yaptığına garip bir şekilde inanıyorum. Daha iyisi bulunsa Kutlu'ya hizmetlerinden dolayı çoktan teşekkür etmişlerdi... Her şeye rağmen halen o koltukta oturuyorsa hak ettiği içindir…
Ve şunu da önsezilerime güvenerek söyleyebilirim; Kutlu, önümüzdeki kongre sürecinde AK Parti Silivri'nin başında kalırsa çok daha etkin ve ders almış bir ilçe başkanı olarak gündeme gelecek. Aklında ilçe başkanlığına devam veya tamam niyeti Referandumun Türkiye sonucu gibi : ) Silivri, AK Parti ve Kutlu hakkında en hayırlısı neyse o olsun!

Mayıs meclisi bugün gerçekleşecek
Silivri Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nın I. Birleşiminin I. Oturumu, bugün 16.00'de gerçekleştirilecek. Meclis toplantısında görüşülecek gündem maddeleri şu şekilde;
G Ü N D E M:
1-Çevre ve Sağlık Komisyonu seçimi.
2-İsim Tespit Komisyonu seçimi.
3-Hukuk Komisyonu seçimi.
4-Tarım ve Hayvancılık Komisyonu seçimi.
5-İlçemiz Mahalle Muhtarlarına yardım yapılmasının görüşülmesi.
6-Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1077 ada, 5 parselde kayıtlı 51 nolu bağımsız bölümdeki belediyemize ait 1/2 hissenin SGK'ya tahsisinin görüşülmesi.
7-Silivri İlçesi Yeni Mahalle 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında yoldan mahreç almayan parsellere ilişkin kadastral yol boşluğunun yol olarak tadilatını içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin görüşülmesi.
8-Belediyemiz ile Ahenk Sanat Gençlik ve Spor Kulübü arasında protokol yapılmasının görüşülmesi.
9-Belediyemiz Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin görevlendirilmesinin görüşülmesi.
10-İlçemiz sınırları içerisindeki isimsiz cadde ve sokakların isimlendirilmesinin görüşülmesi.
11-Belediyemiz 2016 yılı kesin hesabının görüşülmesi.

YORUM YAP