Sevginar Sali

Yürü ya kulum!

Türk Kızılay İstanbul İl Merkezi Başkanı Kadem Ekşi, Türk Kızılay Silivri Şube Başkanı Emrah Aydın, Türk Kızılay İstanbul İl Merkezi Müdürü Berat Akova, Kızılay Biyomedikal Genel Müdürü Vijdan Uğurluay ve Kızılay Gayrimenkul Geliştirme Direktörü Tevfik Türel'in ziyaretinden sonra Başkan Volkan Yılmaz, “Türk Kızılay Lojistik Deposu Silivri'ye hayırlı olsun” dedi.
‘Böyle bir konumuz vardı bizim neydi o ya…' diye şöyle bir arşivlere göz atayım dedim.
*2019 yılında Kasım aylarının başında Yılmaz'ın göreve geldiği ilk aylarda da bir Kızılay heyeti ilçemizi aynı amaçla ziyaret etmiş. AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ve İBB Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı eşliğinde yerler incelenmiş.
*Sene 2010 Silivri Belediye Meclisinde hararetli bir gündem. Gümüşyaka'da Gençlik Kampı, Kan Toplama ve Lojistik Merkezi için 27 dönüm korunun tahsisi konusunda, dönemin yerel iktidarına süreç ile ilgili muhalefet eden AK Parti değil, kendi örgütü.
2010 ile şartlarının üzerinden çok sular aktı, birçok şey değişti. Değişmeyen; Volkan Yılmaz'ın yıllardır konuşmaktan bitkin düşüp de unutulmaya yüz çevirdiğimiz yatırımları gündemimize geri getirip hayata geçirmesi.
Geçmişte ne kadar çok şey konuşup, ne kadar azını hayata geçirebilmişiz?!
Tarımdan, eğitime bu ara Silivri'de gerçekleştirilen pek çok çalışmanın örneklendirilerek başka yerlerde de uyarlamalarından haberdar oluyoruz.

Esasen yeni dönem siyaset ve siyasetçi modeli olarak Volkan Yılmaz'ın selefi tarafından gündeme getirilip de hayata geçirilemeyen konuları realize etmekteki kompleksiz davranışının altını çizmek isterim.
Hani eskiden birinin yaptığı şeyi ondan sonra gelen yıkmaya, yok etmeye, izlerini silmeye çalışırdı. Yılmaz, aksine devlet anlayışındaki devamlılıktan hareketle toplumsal ihtiyaçların izini kararlılıkla sürüyor. Bir hazırlık yapılmış ise ve ihtiyaç devam edip, yarar görünüyorsa ilk ortaya atan, fikri geliştirenin kimliğine takılmadan hayata geçirme hususunda başarısını istikrarla sürdürüyor.
Bu ara harıl harıl çalıştığı başka bir projenin daha müjdesini verir yakında. Ona dair de yıllardır süslü hayaller besledik, sonra bir kenara itip unutmuştuk, hatırlayacağız pek yakında.
Cimrilik sınırlarını zorlayan tutumluluğu kamu kaynaklarının doğru kullanılması hoş görülebilirken esasen çok da değişik güzellikler ortaya çıkartıyor. Üniversite öğrencileri için ücretsiz hazırlık kursunu aylardır konuşup hayata geçirmişken biz, pek çok başka belediye de binalar kiralayarak ya da kendi tesislerinde süreci başlatma hazırlıklarını ilan ediyor. Yıllardır atıl durmaya mahkum edilen Silivri'nin ilk üniversitesi Kadir Has'ta yazın ücretsiz yabancı dil kursu düzenleyen Silivri Belediyesi, şimdi kullanılmaz durumda olsa da gençlere hayallerini süsleyen kurumun koridorlarında düşledikleri gelecek için hazırlanma şansı sunuyor.

Bir bina kiralar tabelayı asar belediye bütçesinden bunun için ayırdığı paraya da kimse bir şey diyemezdi. Ama Başkan Yılmaz, Kadir Has Üniversitesi yetkililerini ikna etme ve işbirliğine yönlendirme sürecini seçti.
Eski Festival alanındaki yerleri trampa yöntemi ile Silivri Belediyesi'ne kazandırdıktan sonra, hemen karşısındaki yıkımı gerçekleştirilen ek hizmet binası ve şimdi de bitişiğindeki polis lojmanlarının yeri, eski emniyet müdürlüğü binası aynı yöntemle belediyeye geçti. Gençlik ve Kültür Merkezi yükleniyor…
Dünya ve Türkiye ekonomik darboğaz endişesi ile inim inim inlerken Silivri olarak tarih yazıyoruz! Bir de şöyle rahat bir zamanda olsaydık neler olurdu diye bir kaygı da kimse taşımıyor bence. Çünkü daha ne olsun ama yani…
Silivri adına “Yürü ya kulum” dönemi…

GEÇMİŞ OLSUN
Başkan Volkan Yılmaz'ın eşi Ezgi Yılmaz geçtiğimiz hafta sonu ufak bir operasyon geçirdi. Çok geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum.
CHP İlçe Başkanı Berker Esen'in eşi Buse Esen'in de rahatsız olduğunu öğrendim. İnşallah her şey yoluna girer ve ilk evlatlarına sağlıkla kavuşmak nasip olur.
Bu vesile ile buradan anamadığım tüm hastalara şifa, darda kalanlara derman dilemiş olalım.

YORUM YAP