Engin Akın

Yolumuz Açık Olsun!

Silivrispor yıllardır özlediği bir üst lig heyecanını yaşıyor. Birilerine inat bir şekilde yaşanılası anlarını yaşamakta Silivrispor camiası. Silivrispor bu zorlu yolda yeri geldi kanını döktü, alın terini döktü. Bu bağlamda haklı zaferini taraftarlarıyla birlikte kutlamanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyor. Neler yaşadık neler?

Evet, o kadar çok şey yaşadık ki bir sezonu yazsak inanın ki çok satan bir kitap olur. Son maçımız olan Dudullu maçına kadar bir takım güçler ellerinden geleni yaptı. Dudullu maçında doksan dakika yetmedi uzatmalara kadar umudumuzu taşıdık durduk. Bilmem biliyor musunuz ama Lucescu’nun bir basın toplantısının ardından söylediği söz hala kulaklarımdadır. Ne demişti büyük teknik adam; “Köpekler istedi diye atlar ölmezmiş” ne güzel demiş. Bayrampaşa Stadı’nda büyük bir eylemin fitili ateşlendi. Bu fitilin ucunda ise profesyonellik var, üçüncü lig var ve daha birçoğu var.

Allah her zaman inananların yanında olurmuş. Tüm takım inandı, yönetim inandı, taraftar inandı, basın inandı beraberinde de bir üst kümeye çıkma hakkı geldi. Sezon içinde yapılan hataları telafi etme zamanı bile kaldı ve bununla birlikte telafi edildi. Her zaman en kısa zamanda verilen yanlış ve anlamsız kararlardan dönüldü. Bu bile büyüklük timsalidir.

Silivrispor yönetimini kutlarım. Tek tek isim isim hem de. Başta Silivrispor Kulübü Başkanı Mustafa Saral’ı tebrik ederim, tüm maçların yanı sıra idmanları bile kaçırmadığı için. Ardından Asbaşkan Mutlu Memiş’i kutlarım. Hakkında yapılan onca spekülasyonlara rağmen adam gibi dimdik ayakta durabildiği ve özünden ödün vermediği için, Futbol Şube Sorumlusu Cem Bayburt’u tebrik ederim, maçlarda saha içinde ve saha dışında futbolcularla birlikte anı yaşayabildiği (Bayburt kulübün sağlık sponsoru değildir bunu unutmamak lazım) için, Genel Kaptan Aşkın Koç’u tebrik ederim, yine sezon başından beri takımına toz kondurmayıp hak edenlerin yanında dik durmasını bildiği için, Altyapı Sorumlusu Erkan Karabina’yı tebrik ederim A takım ile de sonuna kadar ilgilendiği için. Her ne kadar bana karşı araya mesafe koysa da Serhat Mert’i de tebrik ederim bir ara kızıp küsse de onun da bu başarıda katkısı var. Bu saydığım isimler tek tek üzerlerine düşen görevi harfiyen yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktadırlar. İnanıyorum ki bu alınan başarının ardından yastığa başlarını huzurla koyabilirler.

Taraftara söylenecek laf bulamıyorum. Onlarla birlikte yağmur çamur demeden tüm maçları birlikte takip ettik. Maçlarla da kalmadık idmanlarda bile omuz omuza desteğimizi sürdürdük. Yılmadık inandık, başarı hep yanımızda oldu. Zaman zaman küskünlükler de yaşadık ama hep tatlıya bağlamasını bildik.

Zafer inananların yanında oldu. Bu sefer bu filmde iyiler kazandı. Seneye bakalım Bölgesel Amatör Lig’de neler yaşanacak. İster inanın ister inanmayın çok yoruldum. Bu tatlı bir yorgunluk.

Devamı 19 Nisan 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP