Sevginar Sali

Yılmaz: Siyasi başkan yardımcısına ihtiyaç duymuyorum

Bir yılı geride bırakan Başkan Volkan Yılmaz'ın “Farklı bir belediye başkanı olacağım” söylemi siyasi başkan yardımcısından yana tercihte bulunmamasını da kapsadığı gerçeği dikkat çekiyordu. Seleflerinde görmediğimiz bir şey... Sürecin ittifaka yorulan kısmıyla ilgili herkesin kendi grubuna çekildiği noktadan sonra farklı bir tasarruf olur mu merakını gidermeye yönelik sorduğum “Bugüne kadar olmadı, bundan sonra siyasi ilçe başkan yardımcınız olacak mı?” sorusuna Başkan Beyin yanıtı: “Siyasi başkan tanımını doğru bulmuyorum. Tabi ki bir siyasi kimliğim var, bunun üzerimden çıkmasına imkân yok ama kamuoyu veya vatandaşın algıladığı anlamda siyasi bir başkan olmadığım için siyasi başkan yardımcısına da ihtiyaç duymuyorum.”
Görevde kaldığınız, yetki sizde bulunduğu sürece kontrol yetkiniz olur. Kendi doğrularınız ile toplumun gerçekleri arasındaki hassas dengenin hayati önem taşıdığını da ekleyelim.
Başkan Bey'in ihtiyaç duymadığını düşündüğü şeyin kendisine katacaklarının farkına varmak için biraz daha zamana ihtiyacı var anlaşılan.
“Sevginar sen başkan olunca öyle yaparsın, bırak da adamı istediği gibi kursun ekibini” diyenleri duyar gibiyim…
Birincisi başkan olmam, olanları anlamak için onlarla empati kurmak bile yeterince yorucu. İkincisi insan bazen kendi gerçeğine o kadar kör olabiliyor ki! Tam anlamıyla körlük de değil aslında; biliyorsunuz ama kabullenemiyorsunuz!
Üçüncüsü ise hayatımızda olup da kabul etmediğimiz her şeyi aslında çoğaltıyoruz. Direndiğimiz her şeyi büyütüyoruz!
Ben Başkan Bey'in siyasi yardımcıya ihtiyacı olduğunu düşünenlerdenim. Bakalım zaman hangi görüşü haklı çıkartacak.

TEMMUZ MECLİSİ EPEY HAREKET VAAT EDİYOR
AK Partililerin kendi grubuna çekilme kararının harareti geçti derken, Nisan'dan bu yana toplanmayan, Silivri Belediye Meclisi Temmuz oturumunda epey heyecanlı olmayı vaat ediyor. Herkes kendi saffında sınırlarını yeniden çizerken, iktidarın 1. yılını doldurmuş olması asabiyle muhalefet de görevinin rengini bir ton koyulaştıracağa benziyor.
Her yeni seçilmişin hak ettiği anlayışı meclisimiz tüm içtenlikle her köşesinden yeni iktidara sundu. Başkan bey de ikinci yılında daha da fazla çalışmaya söz vermişken bu çok yönlü yönetimsel etkileşimin keyfini sürmeye hazırlansın Silivri'de : )
İyi haftalar herkese...

YORUM YAP