Sevginar Sali

Yılmaz, neşteri eline çabuk aldı...

Nasıl ihtiyacımız varmış, çözüm umudumuzun can çekiştiği konulara neşter vurulma haberlerine… Kalabalık devir teslim töreninin ardından, ‘Başkan kafasını hayırlı olsun tebriklerinden birkaç hafta kaldıramaz' herhalde diye açıkça biraz endişelenirken, mesajı ulaştı. 9 Nisan Mimarlar Günü dolayısıyla Mimar Sinan Köprüsünde restorasyon çalışması hakkında basın açıklaması, üstüne üstük bir de Mimar Sinan'ı anma daveti… Sancılı geçen oy sayımı ve nihayetinde bir hafta sonra mazbata verilen günün ertesi sabahında bu program ne ara düşünülü, planlandı bilemedim. Ama iyi ki de olmuş tabi ki…
Silivri'nin açık yaralarına pansuman ile iyileştirme çabalarına şahitlik etmek, katkı sunmak hepimize iyi gelecek… Hele şu seçim gündemini bir ortadan kaldırsak, kazanana hakkını teslim etsek daha da iyi olacağız hepimiz.
Mimar Sinan çerçevesinde oluşturulan gündem, Volkan Yılmaz'ın, yeni başkanımızın ilk icraatı değil… Tebrik çiçeklerini Silivrispor'a bağış olarak yönlendirme girişimiyle (tebrikler için epey yüklü sipariş geçen çiçekçiler bu durumdan pek hoşlanmamış olsa da) spora katkıdan, yanı sıra Silivri'yi marka şehir yapmak yönünde ilk adımını attı… Bu hususta ayrıca destek bilbortları hedef kitlelerine, esnafların iş yerlerinde değerlendirilecek afişler çoktan adrese ulaştırıldı bile… Volkan Bey zamanla yarışıyor maşallah… “Koşmaya geliyorum” derken şaka yapmamış!
Yıllarca söyleyenler ile olanlar arasındaki uçurumda kendimizi kaybetmekten, şimdi yapıldıktan sonra söylenen modelde bir hizmet anlayışının sinyalleri ile karşı karşıyayız. Seçim süresince söz verdiği konuları gerçekleştirmek yönünde Başkan Bey'in kaybedecek vakti yok belli ki ve isabet çünkü Silivri'nin de ihtiyaç duyduğu tam olarak bu.

AK PARTİ SADECE MECLİSTE DESTEK VERME EĞİLİMİ SERGİLİYOR
İki siyasi başkan yardımcısı görevlendirme hakkı olduğu konuşulan yeni belediye yönetiminde gözler bu isimlerin kimler olacağına çevrildi ve kulislerde en çok tartışılan mesele de bununla alakalı. AK Parti'ye yakın kaynaklardan aldığım duyuma göre tıpkı MHP'nin ülke genelinde Cumhur İttifakı kapsamında Bakanlık talebinde bulunmadığı gibi, MHP'ye bırakılan ilçelerde de AK Parti'nin yönetime dahil olmayıp mecliste katkı sunma eğiliminde olacağı yönünde. AK Parti'den belediye başkan yardımcısı almayan Yılmaz'ın, MHP hakkından da feragat ederek, sıkça vurguladığı gibi siyaset üstü bir yaklaşımla yerel yönetimde yol alması sürpriz olmaz. Yani uzun lafın kısası siyasi başkan yardımcıları konusuna fazla odaklanmayın oradan bir şey çıkmayabilir… Kariyer planlamaları karşısında iştah kapatıcı görevi üstlenmiş gibi görünüyor olabilirim ama sorumluluk bana ait değil biliyorsunuz.
Siyasi belediye başkan yardımcıları deyince aklıma yakın geçmişimizden birkaç örnek geldi;
Selami Değirmenci-Özcan Işıklar, Hüseyin Turan-Metin Karakaş'a hiç takılmadan sadece Abdullah Yıldırım, Yılmaz Kandemir, Elif Bilici, Bora Balcıoğlu ile kendilerini atayan Belediye Başkanı arasında yaşanan inişli çıkışlı ilişkiler ve sonları siz de bir düşünün isterseniz! Başkan Bey daha teferruatlı süreci değerlendirmiştir bile; malum ışık hızıyla seyrediyor : )
Seri biçimde hareket etmesini sporcu geçmişine yoracağım da, kasaba siyasetini üç ayda nasıl bu denli çözümledi onu henüz açıklayamıyorum…

GÜNÜN SÖZÜ
“Anladım ki, hayatta olaylara tepki vermemeliyim.
Onun yerine, olaylara cevap vermeliyim.
Tepkiler içgüdüsel olarak gösterilen şeylerken, cevaplar etraflıca düşünülerek oluşturulmuş şeylerdir.
Hayatı anlamanın güzel bir yolu; mutlu olan biri, hayatındaki her şey yolunda olduğu için mutlu değildir.
Mutlu olmasının sebebi, hayatındaki olaylara karşı tutumunun doğru olmasıdır.”
(Google'ın CEO'su Sundar Pichai'nin Hamam Böceği Teorisi'nden alıntı.)

YORUM YAP