Sevginar Sali

Yılmaz: Bu konuda rahatsızlığım söz konusu olamaz

Siyasi kulislerde epeyce konuşuldu ve hatta kaşındı ama Cumhur İttifakı ortakları arasında bir açıktan bir soruna yol açmadan, tahammül sınırları içinde kaynayıp gitti AK Parti'nin Belediye'de başlattığı nöbetçi uygulaması. Konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında yöneltilen soruyu yanıtlayan Başkan Yılmaz, “Cumhur İttifakı ortağımız AK Partili Meclis Üyelerinin, belediyede başlatmış oldukları nöbet uygulamasından rahatsız değilim. İlçe Başkanıyla uyumluyuz. Kendisi bu uygulama hakkında fikrimi sorduğunda ben de “Buyursunlar arkadaşlarımız vatandaşlarımızı dinlesinler' dedim. Bu konuda rahatsızlığım söz konusu olamaz. Rahatsızlığım olsaydı Mutlu Bey (AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu) bu konuyu benimle paylaştığında kendisine ifade ederdim. Bu tamamen benle paylaşıp aldığımız bir karar. Sorun olacak bir durum yok” dedi.

Bir meseleye bakış açısı ne kadar farklı sonuçlar doğurabiliyor. Bunu sorun etse bal gibi olurdu oysaki. Bundan kim ne kazanırdı? Hiç kimsenin eline bir şey geçmeyeceği gibi doğan çekişmeden Silivri kaybederdi. Etmemesi uygulamayı bir şekilde kabul sınırları içine çekti.

Nezaketin önemine hayatın her alanında çok inanır ve güvenirim ama feraset de onun olmadığı yerde birçok sorunu başlamadan ortadan kaldırabiliyor.

YAKADAKİ PARTİ ROZETİ MESELESİ

Başkan Yılmaz'ın basın toplantısında en çok dikkat çeken konulardan biri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik “Ben seçildikten sonra parti rozetimi yakamdan çıkardım, Ekrem Bey'in yakasında da partisinin rozetini görmek istemem” çıkışıydı. Siyasi partilerin adayı olarak seçime giren kimse bu gerçeklik ile arasına seçildikten sonra duvar öremez. Bu meselenin bir rozeti yakadan çıkarıp, çıkarmamak kadar basit olmadığını en iyi belediye başkanları bilir.

SIKI DENETİMLER

Daha önceki kısıtlamalarda kontrol sıklığı olmamasından kaynaklanan rahatlık tam kapanmada geçerli olmayacak. Özellikle Pazartesi günü Silivri merkezde 21, mahallelerde 43 noktada sıkı denetimlerin yapılacağı öğrenildi. Şu sıkıntılı günlerde izniniz ve işiniz yoksa macera aramamayı ciddiyetle düşünün keza sonuçlar çok tuzlu olabilir. Sağlık açısından taşıdığı tehlikeyi hatırlatmaya ise hiç gerek görmüyorum şimdiye kadar ezberlememişsek bu saatten sonra beyhude sanki.

KENAN & ÇELEBİ NAKİP AİLE SAĞLIK MERKEZİ, 112 ACİL İSTASYONU TEMELİ ATILDI

Üçüncü salgın dalgasının sağlıkta bizi dönülmez yollara çektiği süreçte hayat da işler de devam etmek zorunda. Perşembe günü Kavaklı'da bağışçı ailenin desteği ile Kenan & Çelebi Nakip Aile Sağlık Merkezi, 112 Acil İstasyonu ve park düzenlemesi için start verildi. Silivri Belediyesinin tahsis ettiği alanda Kavaklı için çok önemli kazanımlar Nakip Ailesi'nin desteğiyle hayat bulacak. Allah kabul etsin ve bağışı, emeği geçen herkesten razı olsun…

YORUM YAP