Sevginar Sali

Yeni yılın ilk meyveleri

Oldukça hareketli bir Cuma ile haftayı tamamladık bir o kadar yoğun günler de yeni haftada bizleri bekliyor…
Salgının etkisini yavaşlatmaya başladığı şu günlerde hayata verdiğimiz duraksamaları terk etme ihtiyacımız da imkânları ve gelişmeleri zorluyor…
Cuma sabahı Silivri Belediyende Ocak meclisinin ikinci birleşimi gerçekleşti… Tüm kararlar oybirliği ile alınırken Boğluca'da 2009 yılında yaşanan sel felaketi sonrasında Yeni Mahalle bölgesinde, dere kollarında taşkın riski ile yapı yasağının doğurduğu mağduriyet zincirini çözüme kavuşturacak süreç kararlaştırıldı. Zaten hafta içinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Silivri ziyaretinde konu da görüşülmüştü. Silivri meclisinin tavsiye kararı üst planların değiştirilmesine ivedilikle etki edecek, 12 yıllık sorunlar yumağı çözülecektir.
Belediye meclisi ayrıca kendi mülkiyetinde faaliyetleri kısıtlanan işletmelerden kira ve ecrimisil ödemelerini almayı (3 ay) ileri tarihe, faizsiz olarak tahsil etmeyi kararlaştırırken, salgın tedbirleri çerçevesinde kapatılan yerlerden kira alınmaması ve kiralama sürelerinin uzatılmasını uygun gördü.
Başkan Bey'in oturum sonunda gerçekleştirdiği bilgilendirmeyi 2021 yılı eğitim yatırımlarına ayırmış olması çok değerliydi. 2020'de pek çok kayıp verdik ama eğitim alanına salgının etkisi kuşkusuz telafisi düşünülmesi ve en gerekli olandır. Dilerim yeni eğitim yatırımlarıyla geleceğimizin emanetçilerine hayata ve tüm güçlüklere daha iyi bir hazırlık imkânı sunmuş oluruz.

Hiç gözlemlerime yer vermeden dümdüz meclis yorumlayınca bu kadar oluyor!
Yoksa Başkan Bey'in ‘keskin nişancı' gibi Meclis kürsüsünden kimi bakışları ile ‘öldürmeyi' düşündüğünü 'okuyup' ona göre herkesin vaziyet aldığını yazsam birilerine fazla gelecek sanki : )
Melih Yıldız'ın iyi niyetli Kentsel Tasarım Kurulu önerisi, Bora Balcıoğlu'nun “Amatör Kulüpler 5 Bin TL'lik desteği az buldu galiba Pazartesi meclisteydi bugün hiç biri yok!” şeklindeki espri girişimi meclisten kaldırdığımız ‘cenazeler' olarak kayda geçsin yine de!

SİLİVRİ'DE BİR İLK
Silivri Belediyesi kısa bir süre içinde tamamen sponsorların desteği ile oluşturduğu Afet Koordinasyon Merkezimizin açılışını gerçekleştirdi. Hiç ihtiyaç duyulmaması dileğiyle ama iklim şartları ve coğrafyamızın özellikleri fazlaca iyimserliğe gerek olmadığını her gün hatırlatıyor.
Önemli bir eksik ve kıymetli bir adım… Hayırlı olsun…
Bu ara aynı bina içinde Zabıta Müdürlüğümüzün de yeni hizmet yeri açıldı… Uğur Tozlu ile güzel bir sinerji yakaladı müdürlük bu arada belirtmeden geçemeyeceğim… Kurumsal olarak belediye birimleri arasında dikkat çekiyorlar. Aklıma başka bir şey daha geldi; Hüseyin Turan, Özcan Işıklar ve Volkan Yılmaz; her üç başkanın döneminde de Zabıta Müdürlüğümüz yeni hizmet binalarına kavuştu! Zabıta belediyenin halkın içindeki yüzü bir yerde de; çarşıda, pazarda, sokak, esnaf ve iş yerleri ile muhataplıkları oldukça fazla…
Her şeyin en iyisini hak ediyorlar…
Herkese iyi haftalar...

YORUM YAP