Damla Ersever

Yardımlaşmak iyileştirir

Çocuklar doğaları gereği yardım etmeyi, nazik davranmayı severler. Merhametli olmayı ve iyilik yapmayı; aile bireylerinden, sosyal çevrelerinden, arkadaşlarından edinirler. Bir insana yardım etmek çocuğun ruhuna dokunur ve onu mutlu eder.
Tüm ülke depremzedelere yardım etmek için adeta yarışıyor. Herkes elinden gelenin gerçekten fazlasını yapıyor. Çocuklarımız bu süreçte kendileri de yardım yapmak isteyebilirler. Belki bizi rol model alarak kendileri de ufak desteklerde bulunmayı talep edebilirler. Bu isteklerini hoşça karşılamak, yardım etme konusunda konuşmak çocuğu duygusal açıdan geliştirecektir.
Yardımlaşma konusunda çocuktan gelen fikirler oldukça önemlidir. Gerçekten orada oyuncaklarını kaybetmiş olan çocuklar için oyuncaklarını paylaşmak istiyor olabilir. Bu güzel bir paylaşımdır. Bu yardımını kabul edebilir ve destekleyebiliriz.
Sizlerde ebeveyn olarak oyuncaklarını ve bazı eğitici materyallerini paylaşmak istemesini anlayabilir duygularını nasıl davranışa döktüğünü gözlemleyebilirsiniz. Bir kutu oyuncak yardımı ya da bir küçük oyuncak yardımı yapmak hem çocuğunuzun merhamet duygularını doyurur hem de oyuncaklarını kaybetmiş çocukların yüreklerine dokunur.
Herkes desteği yapabildiği kadar yapmalıdır. Bu insani bir davranıştır.
Unutmayalım ki iyilik iyileştirir.

YORUM YAP