Deprem ve Çocuk

Kahramanmaraş depremi tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Depremi yaşayan insanlar kadar depremi yaşamayan insanlar da durumdan ciddi şekilde etkilendiler. Yas sürecimiz hâlâ devam ediyor. Çocukları olan aileler bir afet durumunda nasıl bir tutum sergilemeleri gerektiği konusunda destek talep ediyorlar. Ailelere bu konuda yardımcı olmak hepimizin görevidir.
Öncelikle çocuklar deprem hususundaki her durumu öğrenmemeli, çocuğumuzdan bir şey saklamıyoruz şeklinde bir düşünce yapısını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Televizyon haberlerinden kesinlikle uzak kalmalılar. Çocuklara deprem, ölüm, acı gibi kelimeleri kullanmak doğru değildir. Eğer çocuğunuz bir şekilde deprem söylemlerine ya da görüntüsüne maruz kalmış ise uygun hikayeler ile sohbet edebilirsiniz.
Günlük rutinlerinizin en azından çocuklarla olan kısımlarını devam ettirebilirsiniz. Rutinler çocuklara iyi gelir ve yaşamın devam ettiği mesajını verir.
Çocuklarınızda korku ve kaygı hissettiğiniz durumda mutlaka konuşmalısınız bu tarz duyguları hafife almamalı ve üstünü örtmemelisiniz.
Çocukların iyi olabilmeleri için anne ve babanın da iyi olmaları gerekir. Kendi duygu durumuza dikkat etmeniz çocuğunuz için önemlidir.
Hepimize geçmiş olsun.

YORUM YAP