XXXXX

‘Yalancı’ Işıklar!

AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın, Özcan Işıklar hakkında belediye başkanı olduğundan bu yana muhalefet söylemlerinde kullanmayı asla ihmal etmediği bir sıfat var; "Yalancı”…
Hafta içinde düzenlediği toplantıda, geleneği bozmadı yine kullandı… "Yalancı başkan” dedi Işıklar'a…
Cem Yılmaz'ı beğenenler ünlü komedyenin yalan üzerine kurguladığı gösterisini izlemiştir mutlaka. Siyasilerimizin tutumlarını komedyenlerin gösterilerinden yola çıkarak analiz etmemizi yadırgamayın lütfen.
Hafife aldığımızı veya bunun şaka yapılacak bir konu olduğu izlenimine kapılmayın. İnsanları güldürmek sıradan zeka, düz bir mantık ile mümkün değil.
Ortalamanın üzerinde, çok daha fazla şeye sahip olmalı başarılı komedyenler. Özellikle de insan ilişkileri ve hisleri hakkındaki tespitleri gerçekçi ve ilk anda anlaşılacak, akılda yer edecek kadar da sade olmalı…
Neyse dönelim Yılmaz'ın, yalan ile ilgili tespitlerine… O erkeklerin genelde kadınlara nazaran yalan söyleme konusundaki başarısızlığını işliyor. "Yalancı, yalan söyleyemeyen kişiye denir. Zaten iyi yalan söyleyebilse yalanı anlaşılmaz, ortaya çıkmaz kişinin. Herkes inanır” anlamı üzerine anlattıklarını dayandırıyor. Bu anlayışla yola çıktığımızda Özcan Işıklar'a bu kadar sık yalancı denmesinin sebebi yalan söyleyemiyor olması olabilir mi?
Muhalifleri, rakipleri Işıklar hakkında bu sıfatı kullanır genelde bir de…
***
AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın düzenlediği basın toplantısının yankıları devam ediyor. Belediye Başkanı alıştı da Karakaş'ın eleştirilerine (artık ne kadar alıştığını söyleyebilirsek) ekibi Karakaş'ın son açıklamalarından son derece rahatsız. AK Parti İlçe Başkanının "Başkan ve ekibi siyasi ahlaksızlık yapıyor” sözleri siyasetten ziyade yerel yönetim ve teknik süreçte görev alan isimleri yaraladı aldığım duyumlara göre.
***
Silivri Merkez Sahil 1/5000 Nazım İmar Planlarını, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve ekibi ilçemizin teknik elemanları ve meslek odalarıyla masaya yatıracak.
Toplantıya tüm meclis üyeleri ve Metin Karakaş'ın da davet edildiği açıklandı. Karşılıklı suçlamalar ve sorumluluktan kaçma izlenimi veren tutumlar yerine, sorunların tespit edilip çözümü için birlikte hareket edilmesi gündemdeki gerilimi rahatlatmakla kalmayacak Silivri'ye güzel bir hizmet yapılmış olmanın gururu herkese yetecek.
İlçemizin geleceğine önemli bir unsur kazandırmış olmanın değerine hiç girmiyorum bile. Sağduyulu ve hoşgörülü bir şekilde Silivri'yi 1/5000'lik planlarına kavuşturmak mümkün.
Kavgayı, gürültüyü herkes yapar. Ama akil adımlar ve seçilmişlere barışı, huzuru ve bu kentin mutluluğunu sağlamak yaraşır.

GÜNÜN SÖZÜ
"İnsanlar her zaman en iyi yalanı, gerçekleri dile getirerek söylerler."
Romain Gary- Biletiniz Buraya Kadar

YORUM YAP