Sevginar Sali

Üniversite öğrencilerimize hayırlı olsun

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, gençler ve öğrencilere yönelik destek çıtasını yükseltti.
Üniversiteyle tanışma bursu ve sınav ücretlerinden sonra devlet ve %100 burslu özel üniversite kazananlar için her ay 500 TL'lik katkı bu kasvetli zamanlarda ilaç gibi geldi eminim.
Devlet, İBB ve İlçe Belediyesi derken damlaya damlaya zorluk çeken gençler üniversite sürecinde yerinde bir desek ile yollarına daha sağlıklı devam edebilecek.
Yapılan doğru desteklerin, maddi karşılığının ötesinde insanları 'yalnız hissetmekten' kurtardığına da eminim. Birileri tarafından hesaba katılmak, düşünülmek, bunun da ötesinde çözüm yolunda bir desteğin oluşturulması kartopu gibi büyüyen bir sinerjiye sahip şeyler.
Çocuğu, kadını, öğrenciyi, çiftçiyi, özel bireyleri düşünmekten daha önemlisi onların hayatını kolaylaştırıcı şeyleri hayata geçirmektir. Sözlerin, düşüncelerin eylemselliği büyük önem arz ediyor.
Çok şükür ki bununla ilgili bir bolluk, bereket içindeyiz Silivri olarak. Bir şey yapılıp da kenarda bırakılmıyor üstelik, günbegün üzerine yeni şeyler ilave dilerek geliştiriliyor da.
Volkan Yılmaz, Silivri'nin belediyecilik mirasını devraldıktan sonra yapılanlara teşekkür ederken eksik ve hatalı uygulamalara yönelik eleştirilerini de sakınmadı. Ancak ilçemizin yapısına uygun yapılan hiçbir hizmet veya yatırımı yok etmeye veya inkara da kalkışmadığı gibi geliştirme yolunu izledi.
Ülkeden ayrı sayılamayacak bir kendinden öncekini inkar ve izlerini silme siyasi yaklaşım eğilimi var coğrafyamızın. Silivri'de bu hususta da bir farklılaşmaya gitti Yılmaz, yok veya inkar etmek yerine daha iyisini yapmakla. Sadece siyaset değil hayatta da her daim inandığım ve savunduğum yöntem… Daha iyisini yapmak. Kişiyi de ülkemizi de dünyayı da inanın bu anlayış daha güzel kılacak.
Özetleyecek olursak…
Ne üniversite öğrencisiyim ne de şu an bu burstan faydalanabilecek biri var ailemde... Ama her ay bu bursu çekip harcayacak üniversiteler için o kadar mutlu oldum ki! Burs parası çok tatlı ve güzel harcanan bir imkan çünkü; tecrübe ile sabittir.
Gençlerimize diledikleri gibi okumak ve üniversite hayatı sürdürmek yolunda katkı sunan anlayışı tesis etmek için çaba sarf eden Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ı tebrik ediyorum...
Toplum bilimciler “Bireysel çıkar” faktörünü insanları etkileme hususunda ön panda tutarlar oysa ki. Burs haberine tamamen gençlerimiz adına en az onlar kadar mutlu oldum.
Teşekkürü de burs imkanından faydalanacak gençlerimize bıraktım. Hiç unutmasınlar aileleri ve ülkelerine hayırlı evlatlar olarak, kendileri için çaba sarf edenlere en güzel teşekkürü etmiş olacaklar…

İNŞALLAH ADALET YERİNİ BULSUN!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılanma sürecinde ya siyaset adına tarihi bir hata yapılacak ya da büyük bir yanlıştan dönülecek...
Yargıyı siyasetin hesaplaşma alanı yapan zihniyetin bu yöntemle kazanacağı hiç bir şey olamaz, aksine kaybedecekleri çok büyük olur...
İstenilen cezanın altında ama siyasi yasak sürecini de getirecek bir karar çıktı.
Yargının son süreçleri tamamlandığında (isnat ve temyiz) adaletin son raddede tecelli etmesi umuduyla...

YORUM YAP