Sevginar Sali

Umulanlar ve olanlar

Silivri siyaseti 31 Mart 2024 seçimlerine doğru yol alırken “Aday kim olur?” sürecinin ardından “Adayların seçim çalışmaları nasıl gidiyor?” aşamasına geçtik. Adaylar büyük ölçüde belirlendi, şimdi seçime nasıl hazırlandıklarını tartışıyoruz.
Siyaseti takip edenler “Adaylar hangi ekiplerle yol alacak?” sorusunun yanıtı peşinde.
Meclis ile Başkan Adayına ayrı ayrı oy kullanma imkanı seçmen açısından bir avantaj olsa da seçilen için dezavantaja dönüşme tehlikesi de taşıyor.
Gelelim somut gerçeklerimize…
Volkan Yılmaz, adeta gölgesiyle yarışıyor. Hizmet ve yatırım konusunda görev süresini de aynı şekilde değerlendirdi; tek rakibi kendisiydi. Buna karşın mücadeleyi bir an bile bırakmadı, çıtayı yükselterek yol aldı.
Bora Balcıoğlu, en önemli siyasi sermayesini oluşturan samimiyet ve sempati (tanınırlık da var tabi) avantajını gerçeklikle bağdaşmayan vaatler ve tutarsız söylemlerle baltalıyor.
Silivri'nin en önemli iki yerel seçim aktörü Cumhur İttifakı ve CHP göz önünde bulundurulduğunda genel siyaset kaynaklı ilkinin kan kaybedeceği öngörülürken, Genel Merkez karışıklığı Balcıoğlu'nun kampanyası üzerinde kara bulut gibi çöktü çökecek. CHP adayının en güçlü kozlarından biri olması beklenen İBB ve Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili durum da pek parlak değil maalesef. 2019 seçimlerinde konuştuğum pek çok AK Partili bile İmamoğlu'na özellikle ikinci seçimde oy vereceklerini açıkça belirtirken, şimdi “Murat Kurum” diyen CHP'liler var.
Ekipler konusunda bir merak var dedim ama Yılmaz ayağında ittifak uzlaşmasının nasıl sağlanacağı, yol arkadaşlığı konusundaki tercihi bekleniyor. Balcıoğlu tarafında ise CHP Adayının yakalamakta zorlandığı iktidar rüzgârı estirecek kadrolara bağlanan umut mevzu bahis. Adaylaşma başarısını diğer aday adayların desteğini yanına çekerek henüz gösteremeyen Balcıoğlu'nun ekip sürecinde bunu sağlaması umuluyor.
CHP'nin Silivri Belediye Başkan Adayının henüz kimseyi aramadığı, birlikte çalışmak ile ilgili görüşme yapmadığı dilden dile konuşulurken, “Seçimi %65 ile kazandım kimseye ihtiyacım yok. Herkes bana mahkum” tavrı içinde olduğu söyleniyor. Bunu söyleyenler 2019 ile ilgili Özcan Işıklar'ın, Yılmaz karşısında %70 ile seçimi kazandığını iddia ederek yaşadığı seçim hezimetini de hatırlatıyor. Nerede Özcan Işıklar, nerede Bora Balcıoğlu? Nerede 5 yıl önceki Volkan Yılmaz, nerede bugünkü?
Yerelde Cumhur İttifakı ile ilgili bir bölünme, parçalanma tehlikesi ileri sürülüyordu. İş seçimlere dayanınca Millet İttifakı diye bir şey kalmadığı gibi, CHP'nin içinde “Özcancılar”, “Selamiciler”, “Dorukçular”, “Melihçiler”, “Kılıçdaroğlucular”, “Özgür Özelciler” v.s. saymakta zorlanacağımız cephe açıldı.
CHP toparlanmaz, Balcıoğlu yanına sıkı bir ekip kurmazsa seçimde işleri ziyadesiyle güç görünüyor.
Volkan Yılmaz, “Sosyal deney” yapma konusundaki ısrarından birazcık taviz verse oyunu alamadığı kim kalır Silivri'de zor buluruz.

Allah herkesin çarşısını pazar eylesin…

YORUM YAP