Engin Akın

Totemin kralı bende

Beni tanıyanlar bilir ki ilçemin takımı yenildiğinde bile haberini yapmamaya gayret ederim. Haberi yapsam bile öyle üstünkörü geçiştiririm. Lakin ilçemin takımı yendiğinde haberi öyle bir yazarım ki ballandıra ballandıra, tadından yiyemezsin.

Benim totem yaptığımı tanıyanlar bilir.

Eğer bu hafta galip gelmişsek çoraplara varıncaya kadar hiçbir şeyimi değiştirmem, aynı yoldan aynı kaldırım taşlarına basarak stada bile gitmişliğimi hatırlarım.

Eğer kale arkasında bir köşede duruyorsam, takım iyi ataklar yapıyorsa o köşeyi de değiştirmem. Aynı köşede gol yemişsek veya ataklar tersine dönmüşse anında yer değiştiririm.

Stada giriş çıkışlarıma bile dikkat ederim. Sağ ayakla girer sol ayakla çıkarım. Kimi zaman oyunculara selam veririm, kimi zaman selam bile vermem hem de hiç kimseye. Yine kimi zaman sahaya çıkarken başarılar dilerim, kimi zaman da başarı dilemem sırtımı dönerim.

Bunca yıldır yapmadığım totem kalmadı diyebilirim.

Ben bunca totemi yaparken birilerinin aynı düzeni devam ettirmesi bana anlamsız geliyor. Bu totem meselesi sadece benimle de sınırlı olmadığını da biliyorum.

İç sahada ve dış sahada maça giden isimlerin değişmesi gerekir.

Belli ki uğursuz geliyorsunuz.

Belli ki sizin totem tutmuyor.

Belli ki gittiğiniz yol, yol değil.

Bir takım değişiklikleri yapmak kaçınılmaz olmuşsa yapacaksınız.

Oyuncuların dertlerini dinlemeyip dertleşmeyen, onlara abilik yapmayan, onlara gaz veremeyen isimlerin deplasman kamplarına gitmesinin anlamı yok. Bu şekildeki davranış takım içi ahengi bozar.

Zaten kıt kanaat yol almaktayız, bu yol da öyle dümdüz asfalt da değil. Bildiğin tarla yolu üstelik de sen geçmeden önce traktörle geçilmiş derin yarıkların olduğu bir tarla yolu.

Koskoca bir sezon da bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda deplasmana gittim. Deplasmanda sergilenen oyun sonuca odaklı olsa da o üç direğin arasında topu bir türlü geçiremiyoruz.

Fenerbahçe gibiyiz de diyemiyorum, en azından biz sahada oyun oynuyor koşuyoruz, golü bulamıyoruz da Fener yürüyor eve gider gibi.

Hafta sonu Yomra maçımız var, çok zor bir maç kazanmak zorundayız. Beraberlik bile kötü sonuç olur. Akabinde de Tepecik deplasmanı, aman Allah'ım bu nasıl bir fikstür.

YORUM YAP