XXXXX

Toplu konut projesi

Hiç kolay bir iş olmaz ama başarıldığında etkisi çok güzel olur. Kiptaş 1 konutları Silivri'de satışa çıktığında 80 m2 daireleri, 20 bin civarında daha pahalıydı Klassis civarında, hatta deniz manzaralı, aynı m2 dairelerden. Kiptaş'taki konutlar asgari ücret ölçülerinde bir aileye bile zor hitap eder. Daire alternatifi bakımından fiyatlarda bir düşüş sağladılar mı? Evet. Kira fiyatlarında da düşüş yaşandı ama daire sahibi olabilenler derseniz yine belli bir düzey ve kesimle sınırlı kaldı. Ev sahibi olmak için kişinin de gelirlerinde belli bir düzey tutturması gerekiyor tabi.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın sinyallerini verip de "Böyle bir düşüncemiz var ama açıklamak için henüz erken” dediği toplu konut projesinin konusu bile dikkatleri cezbetmek için yeterli.
Silivri'de bu projeye insanların inanması kolay. Çünkü daha önceden başarılmış örneği var. İlkinden edinilen tecrübeler de pek ala etkisini ortaya koyacaktır.
Işıklar'ın ifade ettiği gibi geniş bir coğrafyayız; dezavantajları kadar fırsatları da çok sayıda olan bu yapı içerisinde insanlarına hizmet için pek çok imkan var. Bunları doğru şekilde kullanmak mesele.
Nasıl olur, nasıl sonuçlar doğurur şimdiden bilmek, söylemek kehanet olur. Ama bu proje karşılık bulur…

HÜSEYİN TURAN SOKAĞIN İSMİ DEĞİŞTİ
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Metin Karakaş ve Yalçın Yönet'in teklifiyle Hüseyin Turan'ın isteği doğrultusunda adının verildiği sokağın ismi Neyzen olarak değiştirildi. İBB tarafından Silivri'de çeşitli sokak ve caddelere verilen isimler geçtiğimiz aylar epey sıkıntı yaratmıştı. İsminin bir sokağa verildiğini öğrenen Hüseyin Turan da tepkisini ortaya koyanlar arasındaydı. İsteğini partili arkadaşları İBB meclis üyeleri ilgili komisyona taşıyarak adının verildiği sokak isminin değişimini sağladı.
Not: Tevfik Kolaylı (24 Mart 1879 yılında Bodrum, Muğla da doğup - 28 Ocak 1953'te İstanbul'da yaşama veda etti), ya da yaygın bilinen adıyla Neyzen Tevfik, taşlamalarıyla tanınan Türk neyzen ve şairdir. Taşlama kitaplarının yanı sıra, çeşitli taksimler ve saz semailerinin bestecisi olarak da bilinir.
Osmanlı döneminde istibdata karşı, Cumhuriyet yıllarında ise devrimlere karşı gelenlere karşı hicvini kullanmış; haksızlığa, yolsuzluğa ve yozlaşmışlığa karşı şiirler yazmıştır. Birçok defa tutuklanmış, ama kısa süre sonra serbest bırakılmıştır.
Bektaşi tekkesine mensup olmuş, hayatının büyük bölümünü İstanbul'da çeşitli hanlarda geçirmiştir. Son dönemlerinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kendine ayrılan 21. koğuşta kalmıştır. 1930'larda kısa süreyle kendine bağlanan aylık haricinde düzenli bir geliri olmamıştır ve hayatı boyunca sara nöbetleri ile uğraşmıştır.

NİCE GÜZEL YAŞLARA
ÖDP Silivri İlçe Başkanı Osman Muslu ve Ak Parti Fatih Mahallesi Sorumlusu İslam Gürcan'ın doğum günü bugün. Kutluyor bu vesile ile her ikisine de başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum.

YORUM YAP