Sevginar Sali

Teşekkür

Depremden afete dayanıklı binalar yapmak dışında bir kurtuluşumuz olmadığı konusunu daha fazla tartışmayacağız her halde.
Ülkemizin neredeyse 3/2'si fay hatları üzerine kurulu olduğuna göre coğrafya kaderimizi kendi ellerimizle değiştirmekten öteye gidecek bir köyümüz de yok; yapı stokumuza nitelikli yenilik ve acil şartı ile yetkililer lütfen artık harekete geçsin. Devletimiz geçsin, hükümetimiz geçsin, İBB söz verdiği üzerine meseleye odaklansın, Silivri Belediyesi bu alandaki örnek çalışmalarını lütfen arttırsın.
Düşündük, taşındık, tartıştık, öteledik, görmezden geldik vs… sonuç öldük! Son depremlerde sadece Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Malatya, Diyarbakır, Malatya'da insanlarımız ölmedi, Türkiye'nin her bir noktasında, dünyanın pek çok yerinde hayat durdu.
Benim devletimden beklentim afetten sonra battaniye ve sıcak çorba, enkaz altından kurtarılmak da değil, güvenilir barınma ihtiyacımın sağlanmış olmasıdır. Bunu yaparak devlet milletine değil, kendine de büyük bir iyilik yapmış olacak.
Memleketin hali hakkında ahkam kesecek durumum yok ben yerel bir gazeteciyim. Silivri'nin gazete ve haber sitesi olarak da konumumdan o kadar memnunum ki; komşu ilçelerin haberleri bile ilgimi yıllardır ve bir haberci olarak cezbetmiyor.
Son yıllarda çok sık ifade ettiğim bir temennim var; Keşke Türkiye de Silivri gibi olsa… Son afette bunu bir kez daha söyledim kendi kendime, sizinle de paylaşmış olayım.
Başkan Volkan Yılmaz'ın tetikleyici çabası, Silivri'nin o engin hoşgörü ve vicdanı, siyasetçisinden, STK temsilcisine insaniyet namına birlikteliğini keşke bu kadar acı bir olay çerçevesinde tecrübe etmemiş olsak sadece; çok anlamlı ve bir o kadar kıymetli.
Silivri Afet Koordinasyon (SAK) Merkezi Lideri Uğur Tozlu ve ekibi, afet gönüllülerimiz çalışmaları ile çaresizliğimize derman oldular. Allah her birinden razı olsun. Yüreklerimize su serptiler.
Devlet ve memleket işleri ile ilgili isyanımızı dile getirmek için olaylar gündemimizden pek eksik olmuyorsa da bu ülkeyi her şeye rağmen ayakta tutan ferasetin milletimizin damarlarında dolaşan asil kanda mevcut olduğu hususunda kuşkuya yer bırakmayan davranışları karanlıklarımızı aydınlığa taşıyor.
Son afet deneyimine yönelik başka bir gözlemim de yerel yönetimlerin daha hızlı ve etkin reaksiyon alması, yerinden yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğidir.
Karınca kararınca yaşadığımız afetin üstesinden gelmek için içtenlikle gayret gösteren herkesin yüreğine, emeğine sağlık. Çevremizde ne kadar çok kocaman yürekli insanlar olduğunu felaket sebebiyle de olsa bir kez daha görmüş olduk.
Ve Türkiye'nin öbür ucuna ilk ve en etkin desteklerden birini ulaştırarak bir kez daha farkını hissettiren yerel yönetime sahip olma huzurunu bize yaşattıkları için başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz, SAK ekibi ile tüm gönüllülerimiz, belediye çalışanlarına ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
Başımıza ne kadar büyük bir felaket gelirse gelsin üstesinden gelebilecek bir yerel yönetime sahip olma güvencesi için minnettarız.

YORUM YAP