Berrak Yörük

Stressiz bir yaşam için kısa tüyolar…

Günlük hayatımız içerisinde birçok durum ile karşı karşıya geliyoruz. An geliyor modumuz pik yaparken bazı anlar geliyor dibe vurmuş hissedebiliyoruz. Gün içerisinde yeni kararlar alıyoruz, yeni değişiklikler yapıyoruz ya da kararsızlıklarımız içerisinde kaybolurken buluyoruz kendimizi. Sınırlarımız zorlanabiliyor ya da biz öyle hissediyoruz

KENDİNİZE GÜVENİYOR MUSUNUZ?
Öncelikle kendinize güvenin. Kendinize güvenmediğinizi düşünüyorsanız bile en azından minik adımlarla denemeye başlayın. Hayatınızda çözemediğiniz ne var ise bu çözümsüzlük duygusuna yetersizlik ve zayıflık gibi duyguların eşlik edebileceğini unutmayın.
Kendinize ya da hayatınızdaki kişilere öfke duymak yerine bir süreliğine de olsa bu duygudan arınmış bir şekilde bakmaya çalışın.
Kendiniz güvenmeniz ve kendinizi sevmeniz kendinize çok daha fazla önemsemenize ve farkındalığınızın artmasına neden olacaktır. Herkesin güçlü yönleri vardır ve bu kişiden kişiye farklılık gösterir. En olumsuz hissettiğiniz anlarda bile kendinizi güçlü yönleriniz ile motive edebilirsiniz unutmayın.

GÜN İÇİNDE KARŞILAŞTIĞINIZ BİR SORUNA FARKLI BİR AÇIDAN BAKMAYI DENEYİN
Stres yaşatan herhangi bir durumda farklı bir açıdan bakmayı deneyebilirsiniz yada bu durum bir kişiyle ilgili ise o an sakince durup empati kurmayı deneyebilirsiniz.
Bir örnek düşünelim. Tatile çıkacaksınız ancak uçak yolculuğu sizi kaygılandırıyor. Uçak sürecinin sizi strese sokmasına müsaade etmeyin. Uzun zamandır beklediğiniz o tatile gitme aracı olarak düşünün. Sonucunda muhteşem bir tatil sizi bekliyor. Ya da karayolu ile gidebilme ihtimaliniz var ise bu ihtimal üzerinde düşünerek değerlendirmeye alabilirsiniz.

SAĞLIĞINIZA GEREKEN ÖNEMİ GÖSTERİYOR MUSUNUZ?
Ruhsal durumumuzu fiziksel durumumuzun etkilediğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Bedensel sağlığımız her durumun başında gelmektedir.

SPOR YAPIYOR MUSUNUZ?
Yapıyorsanız güzel ancak yapmıyorsanız yapabilme durumunuzu gözden geçirmenizde fayda var. Spor hem kendinize ayırdığınız çok faydalı bir zaman dilimi hem de ruhunuzu dinlendirecek çok başka bir alan olabilir.

DÜZENLİ VE DOĞRU UYUYOR MUSUNUZ?
Düzenli ve doğru uykunun depresyon ihtimalini düşürdüğüne dair birçok bilimsel çalışma vardır. Bu bilimsel araştırmalarda düzenli ve doğru uykunun depresyon ve benzeri durumların olasılığının düzensiz uyku uyuyan kişilere göre daha az olduğu görülmüştür.

YORUM YAP