Doğalika

Sonbaharda nasıl bir cilt bakım rutini oluşturmalıyız?

Ekim ile birlikte sonbaharın serinliğini hissetmeye başladık. Doğa yavaş yavaş yeni şartlara kendini hazırlarken biz de harekete geçebiliriz. Güneş ışınları, sahilde maruz kaldığımız toz ve kum, sıcak havalarla kaçınılmaz olan ter ve yağlanmayla cildimiz biz dinlenirken yorucu bir mesaiye maruz kaldı. Tatil sonrası hayatımızı düzene koymaya çalışırken, yaz koşturmacasından yorulan cildimizi toparlamak ve yeni mevsimin şartlarına hazırlanmak için bu 5 adımı mutlaka uygulayın.
ADIM 1: Sıfırdan Başla!
Yaz ayları boyunca yağ, güneş kremi, ter, kum, güneş derken cildimizde kir ve ölü deri birikintilerinde artış olmuş olabilir. Doğru temizlenmediğinde ise bu birikintiler gözeneklerde tıkanmalara ve yağ bezelerine neden olabilir. Bu sebeple ilk adım cildimizi sıfırlayarak ve derinlemesine arındırarak başlamak olmalı. Kil maskelerini ve çift aşamalı temizliği cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz. Killer, yapısal olarak tortul kayaçlardır. Tortul kayaçlar; kuvars, kalsiyum, fosfor, bakır, demir, alüminyum, selenyum, manganez, silika, çinko, potasyum, magnezyum, karbonatlar gibi farklı minerallerden oluşur. Doğal cilt bakımınızda kullanabileceğiniz killer: Bentonit kili, Kaolin Kili, Rhassoul Kil, Yeşil Fransız Kili.
ADIM 2: Canlandır ve
Yenile!
Temizlenmiş cildi tekrar canlandırmak için vitaminlerden ve minerallerden faydalanabilirsin. C vitamini, E vitamini, B3 Vitamini (Niasinamid) vb. gibi etken madde içeren ürünler, serbest radikallerin meydana getirdiği oksidatif stresi önleyerek genel cilt sağlığının korunmasına yardımcı olabilir. Bu vitaminleri içeren su bazlı serumları temiz cildine uygulayarak nemlendirme öncesinde cildini yenileyip, canlandırabilirsin.
ADIM 3: Nem, Nem, Nem!
Sıcak havalar her ne kadar nemlendiriciye olan ihtiyacımızı azaltıyor gibi görünse de aslında cildimiz yaz aylarında oldukça fazla nem kaybeder. Soğumaya başlayan havalarla birlikte cildimizin neme ihtiyacı daha da artacağı için yaz ayları için daha hafif bir ürünle değiştirdiğiniz nemlendiricinizi artık rafa kaldırabilir ve daha yoğun bir formüle geçiş yapabilirsiniz.
ADIM 4: Korumaya devam!
Havalar soğudu diye mayolarla birlikte güneş kremlerini de rafa kaldırmayın. Güneşin zararlı etkileri dört mevsim boyunca devam eder bu sebeple günlük rutininizde yer vermeyi unutmayın.
ADIM 5: Mevsimsel Beslenme
Dışarıdan kullandığımız ürünler her ne kadar cildimize fayda sağlasa da holistik bir yaklaşım her zaman daha etkilidir. Sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsak beslenme şeklimizi ve içeriklerimizi göz ardı edemeyiz. Sonbahar mevsiminin şifacı meyve ve sebzelerinin tüketilmesi, vücut direncinin artırılmasına destek olurken içerdiği vitaminlerle cildimizin daha canlı ve dinç görünmesini sağlar. Bal kabağı, pazı, pırasa, ayva, nar, greyfurt ve kivi gibi mevsimsel sebze ve meyvelerini menünüze ekleyebilirsiniz. Özellikle nar ve greyfurt C vitamini açısından oldukça zengin dolayısıyla güçlü bir antioksidan özellikte.

YORUM YAP