Doğalika

Cilt bakım rutini nasıl oluşturulur?

Cilt bakım rutini nasıl oluşturulur?

Cilt bakım rutini oluşturmak gerçekten zor olabiliyor. Rutin olabilmesi için de süreklilik ve bir düzen gerekiyor. Sayısız ürün çeşidi içinden kendi cildimize uygun olanı seçmek de bir hayli uzun sürüyor. Hadi seçtik diyelim bir ürünün gerçek etkilerini görmek için en az bir ay düzenli kullanmak gerekiyor. Maalesef her şeyi hızlı tükettiğimiz bu zamanda, rutinimizi sürdürmek için gerekli çaba ve azmi kendimizde bulamıyoruz ve aldığımız ürünleri bir kenara kaldırıp, unutuyoruz. 

Rutin oluştururken karşılaştığımız bir diğer durum ise önce hangi ürünü uygulayacağımıza karar vermek. Nasıl bir sıra takip etmeliyim? Etkilerinden doğru bir şekilde nasıl faydalanabilirim? Gibi sorular zihnimizde dönüp duruyor. Aslında cildinize ne uyguladığınız kadar, onu nasıl uyguladığınız da çok önemli. Hatta bazen şöyle durumlarla karşılaşabiliyoruz, bazılarına çok iyi gelen bir krem bir başkasında hiç işe yaramayabiliyor.

Peki, bunun ürünleri uygulama şeklinizle ve sıranızla alakalı olabileceğini düşündünüz mü hiç? İşte tam da bu sebeple bir ürünü yanlış sırada kullanmak, tüm bakım rutininizin etkinliğini azaltabiliyor. Bu yazıda cilt bakım rutini oluştururken nelere dikkat etmeliyiz ve ürünleri hangi sırada kullanmalıyız bunun üzerine konuşacağız.

Dikkat etmemiz gereken en önemli ve kilit nokta ürünlerin yoğunlukları. Hafif olan üründen yoğun olan ürüne ya da diğer bir değişle su bazlı üründen yağ bazlı ürüne doğru bir akış takip etmemiz gerekiyor. Örneğin, elimizde tonik, nemlendirici krem ve yağ bazlı serum olduğunu düşünelim. Hangi ürünü cildimize ilk olarak sürmeliyiz? Tonik ve nemlendirici krem su bazlı ama krem içindeki yağlar ve nem tutucular sebebiyle tonikten daha yoğun. Bu sebeple önce temiz cildimizi toniklemeliyiz. Ardından nemlendirici krem ve sonrasında serumu uygulamalıyız. Tonik cildi nemlendirirken krem bu nemin ciltte tutulmasına yardımcı olur ve serum nemi kitler.

Kısacası, ürünleri doğru sıralamayla kullanmazsak cilde nüfuz etmeleri zorlaşır. Bir önceki senaryoda olduğu gibi yağ bazlı serumun üzerine kremi uygulamak nemin cilde ulaşmasını engelleyerek ciltte nem yetersizliğine neden olur. Yahut güneş koruyucuların üzerine krem ve serum gibi bakım ürünleri sürülürse cildine nüfuz edemeyeceği için etkisiz kalır. Bunun yanında güneş koruyucu seyreldiği için etkisini yitirir ve cilt güneş ışınlarının olumsuz etkilerine karşı savunmasız kalır.

Cilt bakımı rutini oluştururken uygulamanız gereken sıralamayı sizler için bir infografik olarak hazırladım. Böylece ihtiyaç duyduğunuz ürünleri doğru sıralamada kafa karışıklığı yaşamadan kullanabilirsiniz. Her aşamayı her zaman yapmak zorunda değilsiniz ama en temel formül;

TEMİZLE + TONİKLE + NEMLENDİR

598423e5-4d4d-4160-9c3e-44fedc76e672

Sevgiler, Doğalika.

         info@dogalika.com.tr

 

 

 

                                                                                                                                 

 

YORUM YAP